A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'i 3-0 mağlup etti. Takım, C Grubu'ndaki ikinci maçını 20 Ağustos Pazar günü TSİ 21:00'de Azerbaycan'la yapacak.
18 Ağustos 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık (Roland Garros) elemelerinin final turunda Hırvat Jana Fett’i 2-0 yenerek ana tabloya yükseldi. Kadınlar dünya sıralamasında 157. sırada yer alan Sönmez, 1 saat 49 dakika süren maçı 7-6 ve 6-3’lük setlerle kazandı. Bu başarıyla Zeynep, kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında ana tabloya kalmayı başardı ve büyük turnuvalarda ana tabloya yükselen beşinci Türk tenisçi oldu.
23 Mayıs 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin 3. haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

TRT, 2024 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris 2024 Paralimpik Oyunları ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi önemli spor etkinliklerini yayınlayacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da, Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ise Paris'te düzenlenecek. Bu etkinlikler TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin dijital platformu tabii üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
11 Haziran 2024

Türk tenisçi Zeynep Sönmez, Slovenya'da düzenlenen WTA 125 turnuvasında finale çıkmayı başardı. Sönmez, yarı finalde ev sahibi ülkeden dünya 87 numarası Tamara Zidansek'i 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yendi. Bu, Sönmez'in profesyonel kariyerinde ilk kez bir WTA turnuvasında finale çıktığı anlamına geliyor.
16 Eylül 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ikinci maçında Slovenya ile Sırbistan 1-1 berabere kaldı. Slovenya, Zan Karnicnik’in 69’uncu dakikada attığı golle öne geçti. Sırbistan, Luka Jovic’in 90+5’inci dakikada attığı golle beraberliği sağladı. Sırbistan, gruptaki üçüncü maçında Danimarka ile karşılaşacak, Slovenya ise İngiltere ile mücadele edecek.
20 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.
9 Eylül 2023

VakıfBank voleybol takımının oyuncusu Zehra Güneş, CEV Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında Polonya'nın LKS Commercecon Lodz takımıyla oynanan maç öncesinde, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden R.K. Hatay Voleybol Kulübü oyuncusu Ceren Topal'ın ismi yazılı formayla saygı duruşunda bulundu. Güneş, maç sonrasında yaptığı açıklamada, Ceren'in hayalindeki kişi olduğunu öğrenmenin hem üzücü hem de gurur verici olduğunu ifade etti. VakıfBank, maçı 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.
2 Mart 2023

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

İsveç milli atletizm takımının koçu Kajsa Bergqvist, 2-5 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım konusunda güvenlik endişeleri nedeniyle değerlendirme yaptıklarını açıkladı. İsveç'te Kuran'ın yakılmasına izin verilmesi sonrası Türkiye'de yaşanan gerginlik ve İsveç bayraklarının yakılması, takımın huzursuzluğuna yol açtı. Bergqvist, takımın yarışmak istediğini ancak güvenlik durumuna bağlı olarak karar vereceklerini belirtti.
1 Şubat 2023

EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

Fenerbahçe Alagöz Holding, Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde Fransız takımı Villeneuve d’Ascq LM'yi mağlup ederek üst üste ikinci defa şampiyonluk kazandı. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 58-45 üstünlüğü ile sona erdi. Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Fenerbahçe, maçı 106-73 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.
14 Nisan 2024

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği mücadelesinde öncü rol oynayan 19 kadına verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve şarkıcı Gülşen'in de aralarında bulunduğu ödül sahipleri, direniş ve umut temalarıyla öne çıktı. Kadın Koalisyonu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.
27 Ocak 2023

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023
İşaretlediklerim