Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

İzmir'in Konak ilçesinde iki kişinin su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İddianamede, İZSU Genel Müdürü de dahil 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması 5 Eylül'de görülecek.
16 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz etmesi üzerine halk sokağa dökülmüş ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakılmıştı. Olaylar sırasında polis ve itfaiye erleri yaralanmış, 474 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere operasyon düzenledi ve 22 şüpheliye işlem yapıldı. Toplamda 10 kişi tutuklandı, diğer şüpheliler hakkında adli işlemler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 14 yaşındaki E.B. adlı kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını iddia etmesi üzerine başlatılan soruşturmada 18 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, yerel ve ulusal medyada geniş yankı uyandırdı.
30 Eylül 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil 13 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar, 'görevi kötüye kullanma' ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlarından iki yıl altışar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianame, İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanıyor ve ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmişti.
23 Eylül 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Anadolu başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Suç Gelirlerinin Aklanması', 'Vergi Usul Kanunu' ve 'Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi' kanunlarına muhalefet suçlarından Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır. Toplam 14 şüpheli tutuklanmış ve savcılık, soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etmiştir. Hakimlik bu talebi kabul ederek 27 şirkete kayyım atanmasına hükmetmiştir. Soruşturma, İstanbul merkezli altı ilde yapılan operasyonlar ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu sonucunda ilerlemiştir.
6 Kasım 2023

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim