HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir açık mektup yayınladı. Mektupta, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek konusunda HDP'nin tutumunu ve İYİ Parti'nin HDP ile ilişkilerine dair Akşener'in yaklaşımını eleştirdi. Demirtaş, HDP'nin meşruiyetini ve seçmenlerinin önemini vurgulayarak, İYİ Parti'nin HDP seçmenlerinin oylarına talip olup olmadığını ve HDP'nin demokratik taleplerinin müzakere edilip edilmeyeceğini sorguladı.
8 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden genç seçmenlere yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Demirtaş, gençlere umutlu olmalarını, sandığa gitmelerini ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, seçilemeyecek adaylara ve barajı geçemeyecek partilere oy vermemeleri konusunda uyarıda bulundu ve 'Taliban İttifakı' ifadesiyle eleştirel bir yaklaşım sergiledi.
1 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla halkı, iktidara ve iktidara yakın medya kuruluşlarını görmezden gelmeye çağırdı. Demirtaş, yandaş kanalları televizyondan silme, sosyal medya hesaplarını engelleme, sitelerine tıklamama ve iktidar yanlısı liderleri izlememe ve dinlememe gibi eylemleri önerdi. Mesajında, muhalefete odaklanılması gerektiğini ve 'RTE' olarak bilinen kişinin aslında var olmadığını ima eden bir ifade kullandı.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için 'gönülden destek' kararı almasını umduğunu ifade etti. HDP daha önce kendi adayını çıkaracağını duyurmuş, ancak Millet İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi üzerine bu karardan vazgeçmişti. Demirtaş, 2019 yerel seçimlerinde de HDP seçmenine CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na destek çağrısında bulunmuştu. Şimdi ise Kılıçdaroğlu'na destek isteğini dile getirirken, bu desteğin samimi olmasını arzuladığını söyledi.
19 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nın Türkiye'de silah bırakması için ellerinden geleni yapacaklarını ve bunu başaracaklarını belirtti. Demirtaş, TBMM'de hukuk çerçevesinde sorunları çözerek toplumsal barışı sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın barış isteyenleri engellediğini ve çatışmayı körüklediğini iddia etti. Seçimlerde provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve Yeşil Sol Parti'nin barış ve demokrasi için çalışacağını vurguladı.
13 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesi halinde ülkenin zarar görmeyeceğini belirtti. Demirtaş, genç seçmenlere hitaben, adaletsiz ve yoksulluk düzenini değiştirebileceklerini ve bunun için anahtarın kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Paylaşımında 2003 yılında Erdoğan'ın attan düştüğü bir görüntüyü de kullandı.
28 Nisan 2023

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden iktidarın ahlaki değerleri yıkıp yandaş yığınlar yarattığını belirtti. Demirtaş, muhalefete seçimlerle ilgili öneri ve eleştirilerde bulunarak, demokrasi için geniş katılım çağrısı yaptı. Ayrıca Instagram hesabını aktif kullanacağını duyurdu ve çeşitli karikatürlerini paylaştı.
8 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında yaşanan artçı sarsıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidarı ve muhalefeti eleştiren Demirtaş, halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması ve derhal seçime gidilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
21 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden 7 Kasım 2015 seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmayı paylaşarak, yurttaşlara seçim kampanyasında aktif olmaları çağrısında bulundu. 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin ikinci turuna bir hafta kala, Demirtaş seçmenlere kapı kapı dolaşmalarını ve seferberlik ruhuyla hareket etmelerini önerdi. İlk turda Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 ve Muharrem İnce'nin yüzde 0,43 oy aldığı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ayrı listeyle seçime girmesini eleştirdi. TİP, yüzde 3 oy hedefiyle seçimlere kendi listesiyle girmiş ve yüzde 1,73 oy alarak dört milletvekili çıkarmıştı. Demirtaş, TİP'in bu kararının yanlış olduğunu ve devrimci siyasetin kitlesini değiştirmekte ısrar etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kürt sorununun önemini vurgulayarak, bu sorunu göz ardı ederek Türkiye'nin diğer sorunlarına kalıcı çözümler üretilemeyeceğini ifade etti.
1 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Selo' olarak bahsettiği Demirtaş, Erdoğan'ın kaybetme korkusuyla hareket ettiğini ve 'aslanları kafese kilitleyerek çakalların ormanın kralı olacağını' düşündüğünü ancak yanıldığını ifade etti. Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde halkın 'ormanın kralı' olacağını ve Yeşil Sol Parti'nin Meclis'te güçlü bir şekilde yer almasının önemine vurgu yaptı.
24 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Politico'ya verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olası bir seçim kaybı durumunda sonuçları kabul edeceğine ve saygı göstereceğine inandığını ifade etti. Demirtaş, Kürt seçmenin Türkiye'nin kritik seçimlerinde belirleyici olacağını ve HDP'nin şiddet ve silahlı yöntemleri tasvip etmediğini, PKK'nın siyasi uzantısı olmadığını, bağımsız bir siyasi aktör olduklarını söyledi.
26 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, emek ve özgürlük ittifakına bazı kritik seçim bölgelerinde aday çekme taktiği önerdi. TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, TİP'in hiçbir yer için çekilme çağrısı yapmadığını belirtti ve Yeşil Sol Parti'nin de değerlendirme yapabileceğini ifade etti. Ancak HDP kaynakları, HDP'nin herhangi bir seçim bölgesinde çekilme anlamına gelecek bir adım atmasının mümkün olmadığını, çekilme dışında formüller geliştirmeye açık olduklarını söyledi.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, iktidarın 'sipariş anketler' aracılığıyla kazanıyor izlenimi yaratmaya çalıştığını ancak aslında kaybettiklerini belirtti. Demirtaş, takipçilerine moral, coşku ve inançla mücadeleye devam etmeleri çağrısında bulundu. Yapılan anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin oy oranlarına dair farklı sonuçlar bulunuyor; bazı anketlerde Erdoğan ilk turda yüzde 52 ile seçilirken, diğer anketlerde cumhur ittifakı ve millet ittifakı arasında oy oranları yakın görünüyor.
28 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Türkiye'de bir değişim sürecinin başladığını belirtti ve başarıya olan kararlılığını 'Ya başaracağız ya başaracağız' sözleriyle ifade etti. Makro ve mikro siyaset kavramları üzerinden Türkiye'deki ve uluslararası siyasetin yapısını eleştiren Demirtaş, seçimlerin bu siyasi oyunları temizleyen bir mekanizma olarak işlediğini ve kendisi gibi siyasetçilerin halkın öz gücüne dayanarak ayakta kaldığını vurguladı. Ayrıca, seçimlerin bölgesel ve küresel güç dengelerini etkileyecek önemli bir temizlik süreci olduğunu ve bu süreçte halkın saf iradesinin önemli bir güç olduğunu belirtti.
31 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iktidarın deprem konusunda ortak hareket etmeye yanaşmaması durumunda muhalefet partilerinin bir araya gelerek iş birliği yapmaları gerektiğini belirtti. Demirtaş, olası bir iş birliği yapılmaması halinde 100 binden fazla insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etti ve muhalefet partilerine, belediyelere, AFAD'a, Kızılay'a, TSK'ya ve büyük şirketlere depremle mücadelede somut adımlar atmaları için çağrıda bulundu. Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı ve depremdeki ölü sayısı 3 bin 549 olarak açıklandı.
7 Şubat 2023
İşaretlediklerim