Korku filmi serisi 'Testere'nin yeni devam filmi 'Sav X' duyuruldu. Film, serinin kronolojik olarak ilk ve ikinci filmi arasında geçiyor. Yeni filmde, Jigsaw'un Meksika'ya gittiği ve deneysel bir prosedürün kendisini iyileştirebileceği umuduyla dolandırıcılara karşı bir cinayet çılgınlığına giriştiği anlatılıyor. Filmin 27 Ekim'de vizyona girmesi bekleniyor.
27 Temmuz 2023

Star Wars serisinin karakteri Luke Skywalker'ın uçuş kıyafetinden esinlenilerek oluşturulan ‘Skywalker Pilot Koleksiyonu’, Columbia ile işbirliği sonucu tasarlandı ve 1 Aralık'tan itibaren satışa çıkıyor. Koleksiyon, kayak elbisesi, ceket ve hafif ceket gibi giyim ürünlerinin yanı sıra, tişörtler, şapka, kar gözlüğü ve bel çantası gibi aksesuarları da içeriyor. Ürünlerin fiyatları 40 ile 500 dolar arasında değişiyor.
26 Kasım 2023

1912 yılında batan Titanik gemisinin enkazı, dijital tarama teknolojisi kullanılarak ayrıntılı bir şekilde görüntülendi. Bu yeni görüntüler, geminin en ince detaylarının görülmesine olanak tanıyor ve Titanik hakkındaki araştırmalar için yeni bir adım olarak değerlendiriliyor. Görüntüler, Atlantic Productions tarafından hazırlanacak bir belgesel için Magellan şirketi tarafından çekildi ve enkazın 700 binden fazla fotoğrafı çekilerek üç boyutlu bir görüntü oluşturuldu. Görüntülerde geminin parçalarının 800 metre ayrı olduğu ve hatta pervanelerden birinin üzerindeki seri numarasının bile görülebildiği belirtiliyor.
17 Mayıs 2023

Bu hafta sinemalarda yedi yeni film vizyona giriyor. Bunlar arasında Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan 'Son Akşam Yemeği' ve yılın en çok beklenen animasyon filmi 'Çocuk ve Balıkçıl' bulunuyor. Diğer filmler ise 'Çok Aşk', 'Oyun Bitti', 'Bas Gaza Bas', 'Sır Şeytanın Kurbanları' ve 'Mavka: Ormanın Şarkısı' olarak sıralanıyor.
27 Ekim 2023

Rapçi Nicki Minaj, Titanik enkazına turistik amaçla sefer düzenleyen ve beş kişinin ölümüne neden olan 'Titan' denizaltısına kişi başı 250 bin dolar ödenmesini eleştirdi. Minaj, bu durumu eleştirerek, bazı insanların hayatları boyunca çalışmalarına rağmen 250 bin dolar biriktiremediğini ve bu paranın bir denizaltıya atlayıp, içerisindeki hemen hemen herkesin öldüğü bir geminin enkazını görmeye gitmek için harcandığını belirtti. Minaj'ın bu sözleri bir kesimin tepkisini çekerken, bir kesim de Minaj'a hak verdiğini belirtti.
25 Haziran 2023

John Lennon’a ait ve 50 yıldır kayıp olan Hootenanny akustik gitar, Julien’s Auctions müzayede evi tarafından 2,9 milyon dolara satıldı. Gitar, Beatles’ın 1965 tarihli 'Help!' albümünün ve filminin kayıtlarında kullanılmıştı. Gitar, yıllar sonra Britanya kırsalında yeniden keşfedildi ve açık artırmaya çıkarıldı. Bu satış, Beatles’ın açık artırmayla satılan en pahalı gitarı olarak kayıtlara geçti.
30 Mayıs 2024

Barbie'nin ikonik 'Rüya Evi', yenilenmiş haliyle Airbnb üzerinden kiralanabilecek. Kısa süreli konaklama hizmeti sunan Airbnb, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde iki kişiyi tek gecelik konaklamalar için ağırlayacağını belirtti. İlan, 17 Temmuz'da TSİ 10:00'da açılacak ve seçilen kişiler, Barbie evinde ücretsiz bir gece geçirmek için yanında bir arkadaşını da getirebilecek. Evin yenilenmesi, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünü paylaştığı yeni 'Barbie' filminin çekimleri için yapıldı.
27 Haziran 2023

13'üncü Cuma, birçok insanın kötü şans ve ürkütücülükle bağdaştırdığı bir tarih olarak bilinir. Bu özel günde izlenebilecek altı film önerisi sunulmuştur. Bu filmler arasında Stephen King'in 'IT' adlı romanından uyarlanan bir korku filmi, 2004 tarihli Amerikan kara komedi slasher filmi 'Şeytanın Küçük Yardımcısı', popüler korku filmi 'Conjuring 2', 1981 yapımı slasher türündeki korku gerilim filmi 'The Burning', 2011 Kanada yapımı bir doğaüstü korku filmi 'Mezar Buluşmaları' ve 1988 ABD yapımı fantastik komedi film 'Beetlejuice' bulunmaktadır.
13 Ekim 2023

Güney Amerika'daki Amazon Nehri'nde piranalarla yakın akraba olan yeni bir pacu türü balık keşfedildi ve bu türe 'Myloplus Sauron' adı verildi. Balığın üzerinde dikey siyah bir çizgiyle turuncu renklerin hakim olduğu ve bu renklerin J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisindeki Sauron karakterinin gözüne benzerlik gösterdiği belirtildi. Brezilyalı araştırmacı Victoria Pereira, balığın görünümünün Sauron'un gözüne benzemesi nedeniyle bu ismi verdiklerini açıkladı.
14 Haziran 2024

Tesla CEO'su Elon Musk tarafından 'radikal' olarak nitelendirilen elektrikli pikap modeli Cybertruck'ın satışları perşembe günü başlayacak. 2019'da lanse edildiğinde belirtilen fiyatın neredeyse iki katı olan 60 bin 990 dolardan satışa çıkması beklenen araç, Tesla'nın yaklaşık dört yıldır piyasaya sürdüğü ilk yeni modeldir. Musk, Cybertruck'ın tasarımının kısmen 1977 yapımı James Bond filmi 'The Spy Who Loved Me'deki bir araçtan esinlendiğini belirtti. Tesla'nın web sitesine göre, 'Cyberbeast' adlı en yüksek performanslı varyantın ve bir diğer türünün fiyatları sırasıyla yaklaşık 100 bin dolar ve 80 bin dolar olacak ve bunlar önümüzdeki yıl satışa sunulacak.
1 Aralık 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

Barbie bebekler, ideal beden algısını dayattığı yönündeki eleştiriler sonrasında Mattel tarafından yeniden tasarlandı. Yeni Barbie bebekler, okul öncesi çocukların ihtiyaçlarına uygun olarak daha büyük boyutlarda, yumuşak gövdeli ve belirgin eklemlere sahip olarak üretildi. Bebeklerin elleri, küçük çocukların giydirip çıkarmasını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı ve dört farklı ten rengi ile cırt cırtlı kıyafetler ve aksesuarlarla piyasaya sürüldü. Yeni Barbie'lerin fiyatı 20 dolar olarak belirlendi.
13 Ocak 2023

Apple, Wonderlust etkinliği ile iPhone 15 serisi ve Apple Watch Series 9'u tanıttı. Yeni iPhone serisinin fiyatı modeline göre 799 dolar ile 1.199 dolar arasında değişiyor. Türkiye'de 128 GB iPhone 15'in satış fiyatı 49 bin 999 lira olacak. iPhone 15 modellerinde çentiğe veda edildi ve yerine 'Dynamic Island' özelliği getirildi. Yeni modeller, 22 Eylül'de Apple Store ve yetkili mağazalarında satışa sunulacak.
13 Eylül 2023

Turistlere Titanik enkazını göstermek için dalış yapan ve kişi başı 250 bin dolar ücret alan OceanGate şirketine ait bir turist denizaltısı kayboldu. Pazar günü dalış yapan denizaltının oksijeninin bugün öğlen saatlerinde tükendiği tahmin ediliyor. Denizaltı, kaybolduğunda 96 saatlik oksijen rezervine sahipti. OceanGate şirketi, denizaltının geliştirilmesi sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle defalarca uyarılmıştı.
22 Haziran 2023

John Lennon’ın 1968’de Abbey Road Stüdyoları’nda bir ziyaretçiye hediye ettiği yuvarlak mavi gözlük, 31 Temmuz’da Surrey’deki Farleigh Golf Kulübü’nde açık artırmaya çıkacak. Gözlüğün 3 bin sterline kadar alıcı bulması bekleniyor. Ayrıca, The Beatles albüm kapağının çekimi sırasında çekilen 33 siyah beyaz fotoğraftan oluşan bir koleksiyon da satışa sunulacak. Bu koleksiyonun 200-300 sterline satılması öngörülüyor.
22 Temmuz 2024

A101 mağazalar zinciri, daha önce 79 bin 999 TL fiyat etiketiyle satışa sunduğu ve büyük ilgi gören Marin Boat marka Samba Deluxe kamaralı fiber tekneyi bu kez 109 bin TL fiyatla tekrar piyasaya sürdü. Teknenin boyu 4,95 m, genişliği 2,15 m ve 7 kişilik yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca tekne, AB standartlarına uygun olarak CE belgeli ve 2 yıl garantili.
28 Ocak 2023

Apple'ın ilk nesil iPhone modeli, LCG Müzayede sitesi üzerinden yapılan bir açık artırmada 63 bin dolara satıldı. Açık artırmaya 27 kişi katıldı ve orijinal fiyatının 100 katı üzerinde bir değere ulaştı. 2007 yılında piyasaya sürülen ve 599 dolar fiyat etiketine sahip olan bu iPhone modeli, kutusu açılmamış bir durumdaydı. Geçen yıl aynı sitede satılan başka bir ilk nesil iPhone ise 39 bin dolara alıcı bulmuştu.
21 Şubat 2023

Ünlü yönetmen James Cameron, 18 Haziran'da beş kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Titan' denizaltısı faciası hakkında bir dizi veya film yapılacağı ve bu projede yer alacağı yönündeki iddiaları reddetti. Cameron, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, OceanGate filmi için görüşme halinde olmadığını ve asla olmayacağını belirtti. Bu açıklama, The Sun gazetesinin Cameron'ın bu tür bir yapım için ilk seçenek olduğu yönündeki haberlerinin ardından geldi.
16 Temmuz 2023

Peter Jackson'ın yeni Yüzüklerin Efendisi serisinden ilk film 2026'da izleyiciyle buluşacak. Gollum karakterine odaklanacak olan bu ilk filmin başrolünü ve yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek. New Line Cinema ve Warner Bros. Pictures tarafından yapılan filmin adı 'Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı' olacak. Peter Jackson ve senaryo ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens'in projede aktif olarak yer alması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Pera Film, Cadılar Bayramı'na özel 'Ritmik Kabuslar' adlı bir seçki hazırladı. Seçki, 24-31 Ekim tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda izleyiciyle buluşacak. Seçkide, Cadılar Bayramı'na özel hazırlanan karanlık estetikli, habis müzikli ve dans sahneleriyle dikkat çeken hikayelere odaklanılıyor. Seçkide, Jim Sharman imzalı 'The Rocky Horror Picture Show' ve 'Suspiria' gibi filmler yer alıyor.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim