Seçimlerin ardından yükselişe geçen Borsa İstanbul, bu görünümünü koruyor. BIST-100 endeksinde en çok yükselen hisseler arasında CIMSA, AKCNS, SMRTG, KCAER, KRDMD, OYAKC, ULKER, CANTE bulunuyor. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise METUR, SAFKR, ELITE, TMPOL, SKTAS olarak belirlendi.
26 Eylül 2023

Borsa İstanbul verilerine göre, yabancı yatırımcılar Mayıs ayında net olarak en çok Aselsan hissesini satarak 62,4 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Aynı dönemde, Tofaş hissesi 70,2 milyon dolarlık alımla en çok tercih edilen hisse oldu. Yabancı yatırımcılar toplamda 23,7 milyar dolarlık alım yaparken, 24,3 milyar dolarlık satış yaptı ve net satış 573,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.
13 Haziran 2023

Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde bazı hisse senetleri değer kazanırken, bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan hisseler GESAN, TUKAS, OTKAR, GENIL ve BRYAT olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler ise OYAKC, FROTO, VESTL, ARCLK ve YKBNK oldu.
18 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,40 kayıpla 7.913,76 puandan kapattı. Hafta içinde en çok kazandıran hisse yüzde 22,39 artışla Borusan Yatırım ve Pazarlama olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 12,57 düşüşle İmaş Makina oldu. Sektörel endekslerden Hizmetler Endeksi yüzde 0,87, Teknoloji Endeksi yüzde 4,02, Mali Endeksi yüzde 0,51 ve Sanayi Endeksi yüzde 2,26 değer kaybetti. En değerli şirketler sıralamasında Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Tüpraş öne çıktı.
9 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, DOFER, MEKAG, QNBFB, MIATK, MRSHL, ISATR, YBTAS, AVTUR ve VKING oldu. Diğer yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise EMNIS, KUVVA, UZERB, AYCES, OSTIM, BIOEN, BMSCH, MTRKS, GLBMD ve TUCLK olarak belirlendi.
21 Ekim 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara odaklanırken, dört şirket hisselerini geri aldı: MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğalgaz, İndeks Bilgisayar ve Doğanlar Mobilya. Uzmanlar, haber akışına bağlı olarak piyasa hareketliliğinin artabileceğini belirtiyor. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
11 Temmuz 2023

BIST 100 endeksinin düşüş eğilimini sürdürmesinin ardından Borsa İstanbul, beş şirketin hisselerine tedbir kararı aldı. Bu şirketler Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (GESAN), Denge Yatırım Holding A.Ş. (DENGE), Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SKTAS), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. (TEKTU) ve Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EUYO) olarak belirlendi. GESAN, DENGE, SKTAS ve TEKTU hisselerine bir ay süreyle açığa satış ve kredili işlem yasağı getirilirken, EUYO hisselerine emir paketi tedbiri uygulandı.
1 Şubat 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, DOFER, MIATK, SUMAS, RAYSG, CMBTN, MERIT, GRSEL, MRSHL ve MEKAG oldu. En çok kaybettiren hisseler ise KRONT, EMNIS, MAALT, BMSCH, AYCES, ATSYH, ENSRI, TARKM, SNKRN ve FMIZP olarak belirlendi.
20 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler BIOEN, BRSAN, THYAO, ODAS ve AYDEM oldu. En çok değer kaybeden hisseler ise SMRTG, GESAN, SOKM, KORDS ve BERA olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
29 Eylül 2023

Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişini sürdürerek bu hafta rekor serisine devam etti. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisse senetleri BRYAT, TUKAS, BIOEN, ASUZU ve DOAS oldu. Buna karşılık, en çok değer kaybeden hisse senetleri ise CANTE, ALFAS, PENTA, YKBNK ve VAKBN olarak sıralandı.
15 Temmuz 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KLINMA, SNPAM, VRGYO, EUKYO, DGATE, RAYSG, KSTUR, POLTK ve INGRM oldu. En çok kaybettiren hisseler ise MRSHL, DOFER, BRKO, BASCM, TETMT, ISMEN, KENT, MIATK, CMBTN ve INTEM olarak belirlendi.
2 Kasım 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen hisseler KAYSE, ZOREN, CWENE, ALBRK ve KARSN oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise MIATK, AEFES, AKFYE, SKBNK ve KCAER olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişe geçmişti ve bu görünümünü korumaya devam ediyor.
5 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler ISKUR, KRONT, KSTUR, QNBFL, UZERB, BRKO, MIATK, SODSN, MAALT ve ISATR oldu. En çok kaybettiren hisseler ise DITAS, EMNIS, TARKM, MMCAS, VANGD, UMPAS, ENSRI, QNBFB, SARKY ve YONGA olarak belirlendi.
19 Ekim 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir hava hakim olmaya devam ediyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün borsada en çok değer kazanan hisseler SUMAR, ISATR, PATEK, DIRIT, QNBFL, OTTO, KERVN, QNBFB, TETMT ve ISYAT olarak sıralandı. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise ISKUR, UMPAS, KTLEV, SODSN, CMENT, MPARK, LINK, IHYAY, ORMA ve SEKUR oldu. Borsa, 29 Şubat 2024 tarihinde günü yükselişle tamamladı.
1 Mart 2024

Türkiye'de seçimlerin ardından piyasaların odak noktası yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına kaydı. Borsa analisti Tuncay Turşucu, çimento, otomotiv, havacılık ve perakende sektörlerinin hisselerinin öne çıkacağını belirtiyor. BIST-100 endeksi tarihi bir zirveye yaklaşırken, Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı ve Yatırım Finansman'dan Vahap Taştan da piyasaların yükseliş trendini sürdüreceği yönünde görüş bildiriyor.
7 Haziran 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse BRSAN, BERA, PSGYO, SKBNK ve AKFGY oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise EGEEN, ALFAS, OTKAR, CIMSA ve BRYAT olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
19 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,29 artışla 9.915,62 puandan kapattı. Mali, Hizmetler, Sanayi ve Teknoloji endeksleri sırasıyla yüzde 1,67, 3,60, 1,65 ve 1,27 değer kazandı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 17,49 ile VakıfBank olurken, en çok değer kaybeden hisse yüzde 9,45 ile Akfen Yenilenebilir Enerji oldu. Ayrıca, Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Ford Otomotiv, Borsa İstanbul'da en değerli şirketler olarak öne çıktı.
27 Nisan 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın istatistiklerine göre, yabancı yatırımcılar 24 Şubat haftasında toplam 259,5 milyon dolarlık hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Bu satış, önceki dört hafta boyunca devam eden hisse alım serisinin sona ermesine işaret ediyor. Önceki haftalarda yabancı yatırımcılar sırasıyla 22,9 milyon dolar, 92,1 milyon dolar, 130,5 milyon dolar ve 9,2 milyon dolarlık hisse alımları yapmıştı. Aynı dönemde tahvil piyasasında ise 9,2 milyon dolarlık alım yapıldığı belirtiliyor.
3 Mart 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasaların odak noktası yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara kaydı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş gösterse de, bu hafta düşüşle başlangıç yaptı. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi ve MLP Sağlık Hizmetleri olmak üzere yedi şirket kendi hisselerini geri satın aldı.
20 Haziran 2023
İşaretlediklerim