Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu teknik direktör olarak imzalayarak rakiplerine güçlü bir mesaj verdi. Başkan Ali Koç, bu hamleyle 'kurtlar sofrasında' son şansını kullanıyor. Beşiktaş ise Giovanni van Bronckhorst'u teknik direktör olarak getirdi ve şampiyonluk hedefliyor. Galatasaray ise mevcut kadrosunu koruyarak Okan Buruk yönetiminde devam ediyor.
18 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, kulübün tarihinin en iyi kadrosunu kurmayı planladıklarını belirtti. Koç, geçen sezon 56 milyon avroluk transfer satışları yaptıklarını ve kadro değerlerini 200 milyon avroya çıkardıklarını vurguladı. Ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına takılmadıklarını ve Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Koç, yapılacak takviyelerle Fenerbahçe'nin en gurur duyulacak takımını kuracaklarını söyledi.
6 Haziran 2024

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile yıllık 10,5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, Mourinho'nun 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında görev yapacağını belirtti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin toplamda 12 milyon avro olduğunu açıkladı.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, teknik direktör Jose Mourinho'yu gelecek hafta İstanbul'a getireceğini duyurdu. Yıldırım, Mourinho ile şartlarda anlaştıklarını ve İngiltere'de yapılacak son görüşmenin ardından anlaşmanın tamamlanacağını belirtti. Ayrıca, mevcut başkan Ali Koç'a tepki göstererek, Fenerbahçe'nin siyaset üstü bir kulüp olduğunu vurguladı.
29 Mayıs 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal ile yollarını ayırma kararı aldı ve yerine ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu getirdi. Başkan adayı Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde Mourinho'yu takımın başına getireceğini açıklamıştı. Mevcut başkan Ali Koç ise Mourinho ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanlık seçimi 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu karar, Türk futbol camiasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Koç'un istifası, Kulüpler Birliği içindeki dinamikleri ve gelecek dönemdeki yönetim yapılanmasını etkileyebilir. Ali Koç'un bu kararı almasına dair detaylı bilgiler veya gerekçeler henüz paylaşılmadı.
18 Mart 2024

Fenerbahçe başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda takıma büyük isimler getireceğini belirtti. Yıldırım, geçtiğimiz hafta ünlü futbol teknik direktörü Jose Mourinho ile bir araya geldiğini ve onu Fenerbahçe'ye davet ettiğini ifade etti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyük isimlerle yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, diğer aday Ali Koç ve çekilen aday Sadettin Saran arasındaki gelişmelerin ardından geldi.
13 Mayıs 2024

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu teknik direktör Jose Mourinho ile görüşeceğini ve onu İstanbul'a getireceğini açıkladı. Yıldırım, Mourinho'nun istediği transferleri gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca, Volkan Demirel ve Oğuz Çetin ile ilgili yönetim planlarını ve stadyum yenileme projelerini de paylaştı. Yıldırım, kulübün mali durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.
28 Mayıs 2024

Aziz Yıldırım, başkanlık seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen, Jose Mourinho'nun elinden kayıp gitmesine kadar rahattı. Ali Koç, teknik direktör seçimini kazandıktan sonra, geniş kadroyu koruyacaklarını ve astronomik teklifler gelirse oyuncu satacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım, şampiyonluk sözü vererek, stadın kapasitesini artırmayı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkmayı planladığını belirtti. İki taraf da Fenerbahçe için birlik ve beraberlik istediklerini söylese de, bu konuda nasıl bir yol izleneceği belirsiz.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe'nin, Ferdi Kadıoğlu'na talip olan Borussia Dortmund'dan santrafor Niclas Füllkrug'u istediği iddia edildi. TRT Spor muhabiri Doruk Tercimer'in haberine göre, taraflar arasında görüşmeler devam ediyor. Ayrıca, Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'de kalmaya karar verdiği ve yeni teknik direktör Jose Mourinho ile görüştüğü belirtildi.
25 Haziran 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Jose Mourinho ile yaptığı transfer görüşmesinin detaylarını paylaştı. Yıldırım, Mourinho ile 2+1 yıllık bir sözleşme üzerinde anlaştıklarını ve toplam maliyetin 15 milyon avro olduğunu belirtti. Yıldırım, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini ve seçilmemesi durumunda bile Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ettiğini ifade etti.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Galatasaray'a 3-1 yenildikleri maçın ardından basın toplantısına katılmadan stattan ayrıldı. Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un basın toplantısının uzamasını gerekçe gösterdi. Maç sonrası beIN Sports'a yaptığı açıklamada, daha çok gol atan takımın kazandığını ve takımının birçok pozisyon kaçırdığını belirtti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise maçın kendileri için rahat geçtiğini ve galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
22 Eylül 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde göreve başladığını ve birlikte çalışacağı teknik ekibi duyurdu. Mourinho'nun ekibinde Salvatore Foti, Stefano Rapetti, Luca Fatiga, Michele Salzarulo, Ricardo Formosinho ve Giovanni Cerra yer alıyor. Mourinho, sportif direktör Mario Branco ve teknik heyetle tanışma toplantısı yaparak beklentilerini paylaştı.
20 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Fenerbahçe ile anlaşması dünya genelinde gündem oldu. Diken, yapay zeka aracı GPT-4'e Mourinho'nun Fenerbahçe'de başarılı olup olmayacağını sordu. Yapay zeka, Mourinho'nun tecrübesi ve taktiksel bilgisi sayesinde başarılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak adaptasyon süreci ve uzun vadeli istikrar konularının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Mourinho'nun başarılı olabilmesi için doğru transfer stratejisi ve oyuncu seçiminin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak göreve başladı. Mourinho, futbolculuk kariyerini erken sonlandırdıktan sonra teknik direktörlükte büyük başarılar elde etti. Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United ve Roma gibi büyük kulüplerde çalıştı ve birçok kupa kazandı. Mourinho'nun Fenerbahçe'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.
31 Mayıs 2024

Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımı, Jorge Jesus yönetiminde AFC Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Al Ittihad'ı 2-0 yenerek üst üste 28. galibiyetini elde etti ve futbolda en uzun galibiyet serisine ulaşan takım oldu. Bu başarıyla birlikte, Al Hilal turnuvada yarı finale yükseldi ve Al Ain ile eşleşti. Daha önce bu rekor, Galler ekibi The New Saints tarafından 2016-2017 sezonunda 27 üst üste galibiyetle kırılmıştı. Jorge Jesus, 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırdıktan sonra geçen temmuz ayında Al Hilal'in başına geçmişti.
13 Mart 2024

Juventus, bir gazeteciyi tehdit eden teknik direktör Massimiliano Allegri ile yollarını ayırdı. Allegri, İtalya Kupası'nı kazanmalarına rağmen, kulübün değerleriyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle görevden alındı. Kupa töreninin ardından basın toplantısında, Tuttosport'un genel yayın yönetmeni Guido Vaciago ile tartışan Allegri, gazeteciye ağır küfürler edip tehdit etmişti.
17 Mayıs 2024

İtalya Serie A'da mücadele eden Napoli takımı, Brezilyalı takım arkadaşları Juan Jesus'a yapılan ırkçılık sebebiyle bir protesto gerçekleştirdi. Takım, Atalanta maçı öncesinde diz çökerek Juan Jesus'a destek verdi. Bu eylem, ABD'de ırkçılık karşıtlığını sembolize eden bir hareket olarak biliniyor. Juan Jesus, daha önce Inter-Napoli maçında Interli Francesco Acerbi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etmiş, ancak Acerbi bu iddialar nedeniyle herhangi bir ceza almamıştı.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim