CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partideki değişim çağrılarını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 2012'den bu yana CHP'yi değiştirdiğini ve bu değişim sonucunda İmamoğlu'nun İBB adayı olabildiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, partinin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ve yeni bir 'elbise' giydirilmesine gerek olmadığını vurguladı.
28 Haziran 2023

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde önerdiği 'şeffaflık paketi' içindeki imar mevzuatı değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki sürtüşmeyi derinleştirdi. Davutoğlu'nun imar planlarını daha şeffaf ve adil hale getirmeyi amaçlayan, belediyelere 'değer artış payı' getirecek düzenlemeleri, müteahhitler ve Erdoğan tarafından olumsuz karşılandı. Bu durum, Davutoğlu'nun siyasi kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve Erdoğan'ın sert tepkisiyle karşılaştı.
15 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' ifadesine yönelik eleştirilerinde geri adım attı. Kurtulmuş, bu konuda bir tartışma varmış gibi gösterilmesinin bir algı operasyonu olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik herhangi bir değişiklik girişimine sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, yeni Anayasa sürecinde birçok kesimin görüşünün alınacağını ve Anayasa'nın özgürlüğü kısıtlayıcı hükümlerinin ele alınacağını ifade etti.
13 Ekim 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara'da düzenlediği iftar programında konuştu. Konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Akşener, Yavaş'ı CHP'nin 'ev kölesi' olmakla suçlayarak, geçmişte yaşanan zorluklar sırasında İYİ Parti'nin her zaman yanlarında olduğunu ancak şimdi İYİ Parti'ye karşı hainlik yapıldığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçimlere bağımsız bir kararla girmesinden sonra Antalya ve İstanbul'daki belediye meclis üyelerinin istifa ettirildiğini ifade etti.
28 Mart 2024

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, seçim sonuçları konusunda ajansın verilerini eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dava açacaklarını duyurdu. AA, seçim verilerini yanlış vermekle ve cumhur ittifakı lehine manipülasyon yapmakla suçlanıyor. Karagöz, ajansın itibarına zarar verildiğini iddia ederek, bu tür suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV5 yayınında yaptığı açıklamada, cumhur ve millet ittifaklarının mevcut Meclis aritmetiği nedeniyle tek başlarına anayasa değişikliği yapamayacaklarını belirtti. Babacan, cumhur ittifakının anayasa değişikliği konusunda iş birliği teklif etmesi halinde DEVA Partisi'nin çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, millet ittifakı tarafından hazırlanan anayasa değişikliği metninin önemli bir referans olduğunu ve iktidar tarafından ciddi bir eleştiri almadığını söyledi. Babacan, yeni anayasa yapımının şu an için gerçekçi olmadığını, ancak mevcut anayasa üzerinde değişikliklerin mümkün olduğunu dile getirdi.
20 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

CHP'li belediye başkanlarının toplantısında 'değişim' tartışması nedeniyle gerilim yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'CHP'yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim' şeklinde konuştu. Toplantıda gergin anlar yaşandı ve İmamoğlu, toplantı kayıtlarını talep edeceğini ve hakaret davası açacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasını eleştirdi. Tosun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşım yapmış ve bu paylaşımın ardından işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, bu iddiayı yalanlayarak zorunlu izne çıkarıldığını duyurdu. Saral, Tosun'un daha önce bir anneyle yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak, ifade özgürlüğü konusunda çifte standart uygulandığını savundu.
27 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi pozitif bir uzlaşı olarak tanımladı. İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti ve bayram öncesi bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin değişim ve dönüşüm sürecinde liderlik etmesi gerektiğini ve bu konuda Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynadığını vurguladı.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a yönelik eleştirileri parti içinde tepki topladı. Kuşoğlu, İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını ve siyasi yasak talep edilen davalardan dolayı sıkıntıları olduğunu belirtti. İmamoğlu ve Günaydın, Kuşoğlu'nun bu açıklamalarına karşı çıkarak, parti içinde dayanışma gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı olarak kendi yol haritasını belirleyeceğini duyurdu.
17 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına gelmesiyle birlikte, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesine karşı çıktı. Uçum, bu durumun Anayasa'nın açık ihlali olduğunu belirtirken, Oğan da cumhurbaşkanının yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmasının anayasaya aykırı olduğunu ifade etti. Her iki danışman da sosyal medya üzerinden bu görüşlerini dile getirdi.
6 Mart 2023

Bağımsız milletvekili Yüksel Arslan, ASKİ Spor Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Arslan, sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'nu ima eden eleştirilerde bulunmuş ve bu ifadeler Mansur Yavaş tarafından onaylanmamıştı. Yavaş, Arslan'ın açıklamalarını kendi siyaset tarzına uymadığını belirterek, tweet'i silmesini tavsiye etti. Arslan, İmamoğlu'nu kastetmediğini ve Yavaş'a zarar vermek istemediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı.
22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği için destek istemesine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel mevcut anayasaya uyulmadığını belirterek tepki gösterdi. Özel, anayasa değişikliğinin 'uymamak için' yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, önce mevcut anayasanın uygulanmasını görmek istediklerini ifade etti. Erdoğan ise Türkiye'nin darbe ruhunu barındıran eski anayasa metninden kurtularak yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşması gerektiğini belirtmişti.
23 Nisan 2024

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim