Ata ittifakının dağılmasının ardından, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösterdi. Öz, 'Herkes kendine yakışanı yaptı' ifadesini kullanarak, vatan ve vicdanı seçtiğini ve demokrasiye ile Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeye devam edeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turdaki tercihi ve Ata ittifakının diğer bileşeni Zafer Partisi'nin kararı, seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek faktörler arasında görülüyor.
22 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in açıklamasına göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile millet ittifakının adayı Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak. Ata ittifakının adayı Sinan Oğan, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, ikinci turda destekleyecekleri adayı bir-iki gün içinde açıklayacaklarını ve bu adayın rahat bir şekilde kazanacağını savundu. Oğan, destek koşulları olarak terörle mücadele ve sığınmacıların gönderilmesi gibi şartlar belirtti ve seçimden iki gün önce de ikinci turda kimseyi 'bedavadan' desteklemeyeceklerini ifade etmişti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması sonrasında, yüzde 5 oy alan ata ittifakının adayı Sinan Oğan'ın desteğinin önemi arttı. Oğan, destek karşılığında cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakanlık talep ediyor. CNN Türk'te konuşan Binali Yıldırım, Oğan'ın bu taleplerine ve tavrına dair eleştirilerde bulunarak, seçmenin oylarının pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ve cumhur ittifakının menfaat odaklı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Yıldırım'ın bir videonun sesini duyunca Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoda olduğunu zannetmesi dikkat çekti.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu görüşmeye dair yaptığı açıklamada, Sinan Oğan'ı tebrik etti ve seçmen üzerinde herhangi bir ipotek koyma şanslarının olmadığını ifade etti. Oktay, terörle ilgili konularda ortak noktaları olduğunu ve görüşmenin olumlu sonuçlar doğuracağını umduklarını söyledi.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ın destekleyeceği aday merak konusu olmuştu. Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Oğan'ın bu kararını memnuniyetle karşıladığını ve Oğan'ın vurguladığı konularla AKP'nin benzer görüşlere sahip olduğunu ifade etti. Yıldırım, özellikle Türkiye'nin üniter yapısı ve bağımsız bütünlüğü gibi konularda aynı görüşte olduklarını belirtti.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bir mutabakat metni üzerinde anlaşacaklarına inandığını ifade etti. Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini duyurdu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme sonrasında ikinci turda vereceği desteği açıklayacak.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, daha önce kendisine yayın yapmayan TRT'ye konuk oldu. Oğan, seçimlerin ilk turu öncesinde TRT'nin yayın politikasını protesto etmiş ve TRT'nin tarafsız olması gerektiğini vurgulamıştı. TRT'nin seçimlerin ilk turu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 32 saat, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise sadece 32 dakika yayın zamanı ayırdığı belirtilmişti. Oğan, TRT'ye konuk olacağını Twitter hesabından duyurdu.
25 Mayıs 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turunda destek için pazarlık yapacağını ve bedavadan destek vermeyeceğini ifade etti. Bu açıklamaları üzerine Twitter'da eleştirilere maruz kalan Oğan, muhalif seçmenlere seslenerek, seçmen tabanının önemini ve ikinci turda bu tabanın desteğine ihtiyaç duyulacağını vurguladı. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle, ikinci turu etkileyebilecek tek aday olarak Oğan kalmıştı.
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde ikinci kez bir araya geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na Türkiye Cumhuriyetini ileri taşıma amacıyla hazırladığı bir mutabakat metni sundu. Bu metinde makamla ilgili bir madde bulunmuyor ve Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun metni Millet İttifakı'na danışacağını belirtti. Özdağ, destek kararını ve mutabakat metninin detaylarını yarın yapacağı basın toplantısında açıklayacak.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Sinan Oğan yüzde 5,17 oy aldı. İkinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacakken, Oğan'ın seçmenleri kritik bir rol oynayacak. Oğan, ikinci turda destek için bazı taleplerde bulunuyor. Numan Kurtulmuş, Oğan'ın seçmenlerinin milli birlik ve terörle mücadele konusunda Cumhur İttifakı ile benzer düşündüğünü ve bu nedenle ikinci turda Erdoğan'ı destekleyeceklerini öne sürdü.
18 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi ile bir ittifak kuracaklarını ve bu ittifakın cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağını duyurdu. Özdağ, daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini ifade etmiş ve Yavaş'ın altılı masa tarafından aday gösterilmemesi durumunda kendilerinin teklif götüreceklerini belirtmişti. Ayrıca, partisinin gençlerden aldığı oylarla yüzde 2 barajını geçeceğini ve insanların partiyi desteklediğini ancak bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini iddia etti.
28 Şubat 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, CHP genel merkezinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Oğan, seçim güvenliği konusunu ele aldıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun basın açıklamasına katılmaması ve Oğan'ın tek başına kameralar karşısına geçmesi dikkat çekti. Ayrıca, Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 100 bin imzaya ulaştığı bilgisi verildi.
12 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA ve Gelecek Partisi'nin sığınmacılar ve kayyım konularındaki itirazları nedeniyle ikinci tur seçim kararını erteledi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na sunduğu mutabakat metninde sığınmacıların zorla geri gönderilmesini ve kayyım uygulamasının devamını talep ediyor. İttifak içindeki DEVA ve Gelecek Partisi ise bu şartların uluslararası hukuka ve insan haklarına uygun olmasını savunuyor. Görüşmelerin olumlu devam ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay'dan dönüşünün beklendiği belirtiliyor.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, ilk turda %5.17 oy alan Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması, Twitter'da çeşitli tepkilere neden oldu. Oğan'ın bu kararı, daha önce 'Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve istikrarı'na vurgu yaparak duyurmuştu. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Oğan'ın destek kararı sosyal medyada eleştiri ve hayal kırıklığı ifadeleriyle karşılandı.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda iş birliği yapacaklarını duyurdu. İmzalanan protokolde, Anayasa'nın ilk dört maddesi ve 66. maddesinin değiştirilemeyeceği, mültecilerin bir yıl içinde geri gönderileceği ve terörle mücadelenin sürdürülmesi gibi konularda anlaşmaya varıldı. Özdağ, seçmenlere Kılıçdaroğlu'na destek verme çağrısında bulundu ve sığınmacı politikalarına vurgu yaptı.
24 Mayıs 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanı adayı gösterilmek için gerekli olan 100 bin imzayı henüz toplayamadı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, imza atmak isteyen seçmenlerin yol parası ödemesi gerektiğini belirterek, bu durumu eleştirdi ve Suriyelilerin e-Devlet üzerinden vatandaşlık işlemleri yapabildiğini ancak e-Devlet üzerinden cumhurbaşkanlığı için imza verilemediğini dile getirdi. Özdağ, Oğan'ın imza kampanyasına destek verenlere imzalı kitaplarını hediye etti.
23 Mart 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adaylarından Sinan Oğan için gerekli olan 100 bin imza sayısına ulaşamayınca polis memurlarından destek istedi. Özdağ, polislerin imza vermesinin yasal bir sakınca taşımadığını belirterek, herhangi bir yanlışlık karşısında kendisinin ve partili avukatların destek olacağını ifade etti. Daha önce Türk milliyetçileri ve Yeniden Refah Partililerden de imza isteyen Özdağ, polislerin de seçmen statüsüne sahip olduğunu ve bu nedenle imza verme haklarının bulunduğunu vurguladı.
26 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın desteklediği bağımsız cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi'nin Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile 'ata ittifakı' kurduğunu açıkladı. Özdağ daha önce Memleket Partisi ile ittifak yapacaklarını ve adaylarının Muharrem İnce olacağını belirtmiş, ancak İnce ittifaktan ayrılmıştı. Oğan, sığınmacıların Türkiye için demografik bir tehdit olduğunu ve bu sorunun AKP ile millet ittifakının çözemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, arkalarında dış güçlerin olmadığını vurgulayarak, her şeyin Türkiye için olduğunu söyledi.
11 Mart 2023
İşaretlediklerim