Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

İzmir, Yalova, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Antalya'da orman yangınları çıktı. İzmir, Yalova ve Gaziantep'teki yangınlar kontrol altına alınırken, Kahramanmaraş ve Antalya'daki yangınlar devam ediyor. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor, bazı bölgelerde tahliyeler gerçekleştirildi. Yangınların nedenleri henüz belirlenemedi.
28 Temmuz 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine ulaşması nedeniyle vatandaşlara tahliye çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı ve belirli bölgelere elektrik verilemiyor.
16 Ağustos 2024

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan orman yangını, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. İzmir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangının bu kadar yayılmasının nedeninin gündüz boyunca havadan yeterli ve etkili çalışma yapılmaması olduğunu belirtti. Yetkililer, başka yerlerdeki yangınlar ve rüzgar gibi gerekçelerle müdahale edemediklerini söyledi. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.
17 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen iki büyük deprem sonucunda en az 5 bin 177 bina yıkıldı ve 7 bin 108 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının ilk 24 saatte yetersiz kaldığı ve binaların deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmediği eleştirileri gündeme geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremde ihmali ve kusuru olanların yargı sürecinin ardından hesap vereceğini belirtti.
8 Şubat 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında Ankara başsavcılığının başlattığı soruşturma talebine izin verildiğini duyurdu. Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Bakan Tunç, fezlekenin tamamlandıktan sonra TBMM'ye iletilmek üzere cumhurbaşkanlığına gönderileceğini belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle partisinden de tepki gelmişti.
14 Eylül 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Yangının Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradığını belirten Elban, şu ana kadar can kaybı olmadığını ancak bazı evlerin yandığını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının kontrol altına alınmasının zorlaştığını ve bazı köylerin tahliye edildiğini ifade etti. Yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarının sürdüğünü belirtti.
16 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin tüm yönleriyle soruşturulduğunu ve karanlıkta kalan hiçbir şeyin kalmayacağını ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı.
11 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G.'nin 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, amcanın aracındaki DNA'nın Narin ile uyuştuğunu ve bu nedenle kuvvetli şüphe oluştuğunu belirtti. Narin'in halen bulunamadığını söyleyen Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve detaylı bilgi veremeyeceklerini ifade etti. Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi.
2 Eylül 2024

İzmir'in Karşıyaka ve Urla ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığı, Menderes ilçesindeki yangınla mücadelenin ise sürdüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınlarla ilgili provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle 20 sosyal medya hesabı yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, bu tür paylaşımların halk arasında nifak tohumları ekmeye çalıştığını ve adalete teslim edileceğini belirtti. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir başta olmak üzere ülke genelinde orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapıldığını tespit etti.
18 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı, aralarında Narin’in amcası S.G. de bulunuyor. Diyarbakır başsavcılığı, olayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.
8 Eylül 2024

Manisa’nın Gördes ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan orman yangınları altı gün süren müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangının da büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir’in Menderes ve Muğla’nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirten bakan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
19 Ağustos 2024

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 Şubat'taki depremler sonrasında yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 1552 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 325'inin tutuklandığını, 566'sına adli kontrol kararı verildiğini ve 355'i hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirtti. Ayrıca deprem konutlarının temellerinin atılmaya başlandığını ve vatandaşların gelecek yıl haziran ayına kadar bu konutlara kavuşacağını ifade etti. Bozdağ, yıkılan binaların yapımında kusur ve ihmal bulunanlarla ilgili gerekenlerin yapılacağını ve konunun üzerinin örtülmesine izin verilmeyeceğini vurguladı.
28 Mart 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Bazı evrakların zarar gördüğü yangınla ilgili Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınla ilgili olarak 'Belgeleri yakalım derken, binaları da yakmayın lütfen' şeklinde bir açıklama yaptı.
21 Mart 2023
İşaretlediklerim