Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Kulübün 46 bin 410 üyesi oy kullanma hakkına sahipti. Şimdi oyların sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememekle suçladı. Koç, kulübün finansal durumunu iyileştirdiklerini ve geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın özgüveninin yüksek olduğunu ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin bu sezon rekor puanla ligi tamamlayabileceğini ve gelecek sezon için iddialı bir takım kuracaklarını ifade etti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda Ali Koç ve Aziz Yıldırım başkanlık için yarışıyor. Oy verme işlemi saat 10.00'da başlayıp 17.00'de sona erdi ve oy sayım işlemi başladı. 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde katılım oranı yüzde 58 civarında gerçekleşti. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listeleri de açıklandı.
9 Haziran 2024

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, başkanlık için yeniden aday olacağını doğruladı. Bu açıklama, Sadettin Saran'ın adaylıktan çekilmesi ve mevcut başkan Ali Koç'un teşekkür etmesinin ardından geldi. Yıldırım, bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını resmi olarak ilan edeceğini belirtti. Bu gelişme, Fenerbahçe'nin kongresi öncesinde kulüp içi siyasi dinamikleri etkileyebilir.
13 Mayıs 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'deki bazı sıkıntıları gördüğü için başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Yıldırım, arkadaşlarının kendisi varken aday olmayacaklarını söylemesi üzerine mecbur kaldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'de FETÖ'nün spor alanında hala var olduğunu ve bu konuda operasyon yapılması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, geçmişteki hatalardan ders aldığını ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması için çalışacağını ifade etti.
16 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin gerçek şampiyon olduğunu belirtti. Koç, 'Şerefsiz, ahlaksız, hırsızlara gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik' ifadelerini kullandı. Ayrıca, 'Herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ama sistemi yerle bir etmemize de az kaldı' dedi. Ayrıntılar henüz açıklanmadı.
20 Mayıs 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine rağmen Mehmet Büyükekşi, görevinden alındı. Bu durum, siyasi iktidarın her alana müdahale etme çabasının ters teptiğini gösteriyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanması da benzer bir tepki olarak değerlendiriliyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilen imzalar ve oylar arasındaki fark, delegelerin gizli oy kullanarak hoşnutsuzluklarını ifade ettiklerini ortaya koyuyor.
20 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, kulübün tarihinin en iyi kadrosunu kurmayı planladıklarını belirtti. Koç, geçen sezon 56 milyon avroluk transfer satışları yaptıklarını ve kadro değerlerini 200 milyon avroya çıkardıklarını vurguladı. Ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına takılmadıklarını ve Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Koç, yapılacak takviyelerle Fenerbahçe'nin en gurur duyulacak takımını kuracaklarını söyledi.
6 Haziran 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim