Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimini İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. Ankara'daki JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısında 261 delegenin imzasıyla açılan seçimde, toplam 321 delege oy kullanma hakkına sahipti. Seçim öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçim sonuçlarının kendileri için geçersiz olduğunu belirtmişti. Hacıosmanoğlu'nun zaferi, TFF'nin yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.
18 Temmuz 2024

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçim öncesinde Now TV'de canlı yayında karşı karşıya gelecek. İlk gün stadı terk eden Yıldırım, Koç'un televizyon kanalında tartışma çağrısını kabul etti ve moderatörsüz bir tartışma teklif etti. Koç, moderatör istemesi üzerine Now TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'ün moderatörlük yapması kararlaştırıldı.
8 Haziran 2024

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu karar, Fenerbahçe'nin yönetim yapısında önemli bir değişiklik olarak görülüyor. Saran'ın adaylıktan çekilme nedenleri ve bu kararın kulüp üzerindeki etkileri henüz detaylandırılmamıştır.
11 Mayıs 2024

Seçime bir hafta kala en güçlü adayın çekilmesiyle, eski Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon başkanlığı seçimini beş oy farkla kazandı. Mehmet Büyekekşi'nin hayal kırıklığı yaşadığı bu seçimde, Hacıosmanoğlu'nun geçmişteki tartışmalı davranışları ve şiddetle ilişkilendirilmiş geçmişi dikkat çekiyor. Ahmet Talimciler, yeni başkanın farklı bir profil çizmeye çalıştığını ancak futbol yönetiminde vasatlığın devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye bakışının olumsuz yönde değiştiği vurgulanıyor.
23 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden aday olmak için çalışmalara başladı. Büyükekşi, yeni yönetim kurulu için birden fazla isimle görüşmeler yaparken, bazı Süper Lig kulüplerinden imza ve oy talep etti. TFF yönetimi, kulüplerin değişim taleplerine rağmen olağan süreç olan 18 Temmuz'u işaret etmişti. Büyükekşi'nin adaylık süreci, TFF yönetimine yönelik eleştirilerin ve değişim taleplerinin gölgesinde ilerliyor.
4 Temmuz 2024

Fenerbahçe yönetimi, çekilme gündemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Süper Lig'de mücadeleye devam etme kararı aldı. Bu karar, takımın geleceği ve ligdeki konumu açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kararın ardından takımın stratejileri ve hedefleri üzerine çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.
2 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Galatasaray’ın eski başkanı Ünal Aysal, 19 Mayıs’ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan mevcut başkan Dursun Özbek’i sorumlu tuttu. Aysal, TV 100’de katıldığı programda, kendisi başkan olsaydı Ali Koç’un stada giremeyeceğini ve olayların yaşanmayacağını belirtti. Derbi sonrası Ali Koç’un Galatasaraylı bir yöneticiyle tartışması ve stadyumdaki görevlileri dövmekle suçlanması, iki kulüp arasında gerginliğin artmasına neden olmuştu.
24 Mayıs 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, bir işinsanı ile yaptığı sohbette öğrendiğine göre Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerdiğini yazdı. TFF'nin önemli sponsorlarından birinin patronu, Ali Koç'un Avrupa takımlarının Suudi Arabistan'da oynayarak ciddi gelir elde ettiğini belirterek, Süper Kupa finalinin de orada oynanması fikrini federasyona sunduğunu aktardı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi daha önce kararın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rızasıyla alınacağını belirtmişti. Kamuoyu ve iki kulübün divan kurulları maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuş, ancak TFF kararını değiştirmemişti.
28 Kasım 2023

Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda Dursun Özbek, rakibi Süheyl Batum'u yenerek yeniden başkanlığa seçildi. Seçim, Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi ve Özbek'in yönetim listesi de açıklandı. Dursun Özbek, daha önce 2015-2018 yılları arasında başkanlık yapmış ve 2022'de tekrar başkan seçilmişti. Özbek, iş hayatında otomotiv ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermektedir.
25 Mayıs 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi. Başkanlık seçimi için yapılan üst kurul toplantısını Başkanvekili Orhan Karadaş yönetti. Oylamada Orhan Karadaş da yeniden başkanvekili oldu. Bir hafta önce TBMM’de, görev süresi dolan üç RTÜK üyesi için seçim yapılmıştı.
18 Ekim 2023

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki krizler ve çözüm üretememe sorunları nedeniyle erken seçim çağrısında bulundu. Çok sayıda kulüp, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğini belirtiyor, ancak TFF bu taleplere 18 Temmuz'daki olağan seçim sürecine işaret ederek yanıt veriyor. Kulüpler Birliği, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimin mali ve lisanslama süreçlerine yeterli zamanla müdahale edebilmesi için bu tarihin elzem olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı forma göğüs sponsoru Otokoç ile olan sözleşmesini 2024-2025 sezonu için yenilediğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime göre, anlaşmanın bedeli 243 milyon 582 bin 500 lira + KDV olarak belirlendi. Kulüp, Otokoç'a iş birliği için teşekkür etti.
1 Temmuz 2024

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçim öncesinde Habertürk'te canlı yayında tartışıyor. Programın moderatörlüğünü Ahmet Selim Kul yapıyor. Seçimin ilk günündeki gerginlik üzerine Yıldırım stadı terk etmişti. Koç, Yıldırım'ı defalarca televizyon kanalında tartışmaya çağırmış, Yıldırım ise bu çağrıyı akşam saatlerinde kabul etmişti.
8 Haziran 2024

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Birol Küle Rekabet Kurumu başkanlığına ve Berat Uzun Rekabet Kurumu üyeliğine yeniden atandı. Küle, 2019'dan beri kurumun başkanlığını, Uzun ise 2022'den beri kurumun üyeliğini yürütüyor.
2 Kasım 2023

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı başlatılan imza kampanyasında birlik oluşturamadı. Ali Koç döneminde kulüpler arasında sadece birkaç konuda ortak nokta bulunabildi. TFF'nin seçimlerinin erkene alınması için bir kampanya başlatıldı ve 130 imza toplanarak seçimli kongrenin bir ay içinde yapılması hedeflendi. Ancak, bu süreçte kulüplerin neden daha erken harekete geçmediği ve olası gizli gündemler sorgulandı.
10 Nisan 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Özbek, Koç ve Yıldırım'ın canlı yayında yaptığı açıklamaları 'kayıkçı kavgası' olarak nitelendirdi ve Galatasaray'ın başarılarının onları rahatsız ettiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın transfer çalışmalarının devam ettiğini ve kamp dönemine yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim