CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, yerel seçimlerde tüm büyükşehirleri almayı hedeflediklerini belirtti ve 'Kadim şehrimiz Konya'yı da alacağız' dedi. Ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) nedeniyle Hazine'nin ve Merkez Bankası'nın zararına dikkat çekti. Öztrak, enflasyonun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti ve parti yöneticilerinin duygusal kopuşlara kapılma lüksü olmadığını belirtti.
21 Ağustos 2023

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cennet Koy'da Cengiz İnşaat tarafından yapılması planlanan turistik tesis için verilen yapı ruhsatını iptal ettiğini açıkladı. Bu karar, kamuoyu ve mimarlar odası gibi çeşitli kesimlerin itirazları sonrasında geldi. Daha önce Danıştay, arazinin özelleştirilmesini iptal etmiş ve Muğla 3'üncü İdare Mahkemesi de arazinin SİT alanı olduğunu belirterek korunması gerektiğine karar vermişti. Belediye başkanı, iptal işlemlerinin bakanlık sitesinde de gerçekleştirileceğini ve inşaatın durdurulması için harekete geçeceklerini ifade etti.
7 Ocak 2023

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Ulus Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, köpeklerin öldürülmesine karşı bir eylem düzenledi. Doğa, İnsan, Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Tülay Danacıoğlu, sahipsiz köpeklerin toplatılmasının ve barınaklarda tutulmasının hayvanların doğal yaşam hakkına aykırı olduğunu belirtti. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’ndan Haydan Özkan ise kısırlaştırmanın önemine dikkat çekerek, çözümün doğumu engellemek olduğunu vurguladı. Eylemde, belediyelerin gönüllü hayvanseverlerle işbirliği yaparak kısırlaştırma seferberliği başlatması gerektiği ifade edildi.
30 Haziran 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'deki mülteci sorununun ve hukuki sorunların ekonomik istikrarı engellediğini belirtti. Toplumun büyük bir kısmı mültecilerin geri dönmesini ve yeni mülteci girişinin yasaklanmasını istiyor. Ayrıca, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında düşük sıralamalarda yer aldığına dikkat çekildi. Korkmaz, demokratik ve hukuki altyapı düzeltilmeden yatırım ve güven ortamının sağlanamayacağını vurguladı.
26 Mayıs 2024

Bolu Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, depremzedelere yardım için 99 milyon liralık kredi başvurusu yapılması konusu görüşüldü. AKP grubunun krediye karşı çıkması sonucu tansiyon yükseldi ve AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Tanju Özcan'a su şişesi fırlattı. Olay sonrası salona zabıta ekipleri çağrıldı. Geçmişte Özcan'ın Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği belirtildi.
21 Şubat 2023

Bursa Valiliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış törenine kamu çalışanlarının katılmasını istedi. Kamu çalışanları, katılmama durumunda fişlenme ve mobbing endişesi taşıdıklarını ifade etti. Muğla Valiliği de benzer bir durumda AKP propagandası yapmakla eleştirilmişti. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, bu tür talimatların devlet memurları için onur kırıcı olduğunu ve kamu çalışanlarının özgür iradeleriyle davranmaları gerektiğini belirtti.
20 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak yapıların yıkımı için işlem başlatmışken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği ile bu yapılar koruma altına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanlığın ve belediyenin bu tutumunu eleştirerek, 14 Mayıs seçimlerinde bu durumun değişeceğini ima etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı yargı sürecinin başlatılacağını duyurdu.
17 Mart 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Belma Akçura, Türkiye'deki şehirlerin yaşanmaz hale gelmesinin nedenlerini ele alıyor ve yerel seçimler öncesi vatandaşlara kendi rollerini ve sorumluluklarını sorgulamaları gerektiğini vurguluyor. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun raporlarına göre, yerel yönetimlerle ilgili şikayetlerin yüksek olduğunu ve bu sorunların sadece yerel yönetimlerden kaynaklanmadığını, aynı zamanda vatandaşlık bilincinin de önemli olduğunu belirtiyor. Akçura, şehirlerin ve toplumun karşı karşıya olduğu çeşitli sorunları detaylandırarak, vatandaşların bu sorunlara karşı daha bilinçli ve sorumlu davranmaları gerektiğini ifade ediyor.
31 Mart 2024

Disipline sevk edilen ve partiden kesin ihraç talebiyle yargılanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim' ve 'adalet' temalarıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü. Ankara'ya varan Özcan, CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ve Kılıçdaroğlu'na 'değişimden kaçamayacağını' belirten bir mesaj gönderdi. Özcan, daha önce parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve bir yıl geçici olarak partiden çıkarılmıştı. Cezası bitince kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi.
12 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeyi dördüncü kez ziyaret etti. Malatya ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle görüşen Kılıçdaroğlu, esnafın ve sanayicinin kısa vadede faiz borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca nitelikli eleman eksikliği ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destek protokolüne ve diğer büyükşehir belediyelerinin benzer desteklerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin liyakatle ve planlı bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2023

Karadenizli şarkıcı Volkan Konak, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla gençleri oy kullanmaya teşvik etti. Başkanlık sistemini eleştiren Konak, sistemi futbol terimleriyle açıkladı ve bu sistemi kabul edenleri ya dünyadan habersiz ya da menfaatçi olarak nitelendirdi. Gençlere 'utanç duvarını yıkma' ve özgürlükleri için oy kullanma çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen köylülerin nöbet alanına jandarma girdi ve çadırları söktü. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar. Valilik, ağaç kesiminin sona erdiğini belirtse de, alanda iş makineleri çalışmaya devam etti. İkizköy direnişçileri, jandarmanın müdahalesine rağmen nöbet alanını terk etmeyeceklerini ve dayanışma çağrısında bulunduklarını ifade ettiler.
12 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarının hızlı ve plansız bir şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek, geçmiş hataların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağı yönündeki açıklamalarına karşın, uzmanlar acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. İmamoğlu, afet bölgesindeki hafriyat dökümü ve yeni konut yapımının seçim yatırımına dönüşmemesi gerektiğini, yerel ekonominin desteklenmesi ve herkesin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek, verdiği mücadelenin yarım kalmaması için yeniden aday olduğunu açıkladı. Koç, temiz futbol misyonuna vurgu yaparak, Fenerbahçe'nin ilkeleri ve duruşundan taviz vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, TFF yönetiminin değişmesi için Süper Lig kulüplerinin imza topladığını ve futbolun siyasete karışmasının zarar verdiğini ifade etti. Koç, konuşmasında 'böcekleri ezeceğiz' ifadesini de kullandı.
27 Mayıs 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'de kamu harcamaları, vergi politikaları ve mali disiplin konularında yaşanan sorunlara dikkat çekiyor. Bütçe kaynaklarının popülizm ve şatafat için kullanılmasının, kamu özel işbirliği ile yapılan yatırımların atıl kalmasının ve kamu yatırımlarının piyasa maliyeti üzerinde yapılmasının kamu kaynaklarının etkin kullanılmadığını gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca, ücret artışlarının verimlilik artışına ve fiyatların frenlenmesine katkı sağlayabileceğini ifade ediyor. Korkmaz, mevcut siyasi yapı ve koşullarda Merkez Bankası'nın sıkı para politikası uygulamasının bile istikrarı sağlamakta yetersiz kalacağını öne sürüyor.
23 Şubat 2024

ERÇİMSAN A.Ş., milyonlarca dolarlık borçları nedeniyle fabrikalarını düşük fiyatlara satmak zorunda kaldı. Bu süreçte, şirketin en büyük ortağı olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir söz hakkı veya bilgisi olmadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Sekmen, şirket yönetiminin ve Lütfü Yücelik ailesinin, belediyenin hisselerini de değerinin altında satmaya çalıştığını iddia etti. Sekmen, durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiğini ve sorunun çözülmesi için talimat verildiğini belirtti.
27 Nisan 2024

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçim sandıklarına yapılan yoğun itirazlar sebebiyle sonuçların sisteme girilmesinin geciktiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını ve Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı sandıklara itiraz edilerek sonuçların sisteme dahil edilmediğini iddia etti. Taşdelen, Çankaya'nın en çok seçmene sahip ilçe olduğunu ve ıslak imzalı tutanak sayısının yüzde 30 olduğunu, itirazlar nedeniyle veri girişinin geciktirildiğini ifade etti.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim