HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı süreci ve DEM Parti'nin üçüncü yol siyasetine dair açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Türkiye'deki siyasi atmosferin çıkar odaklı hale geldiğini ve DEM Parti'nin demokrasi, adalet ve barış odaklı bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Ayrıca, tüm partilerin diyalog ve müzakere yoluyla sorunların çözümü için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Başak Demirtaş'ın adaylık iradesinin, toplumsal barış ve demokrasiye katkı sunma amacı taşıdığını ifade etti.
9 Şubat 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinde karşılaşılabilecek manipülasyon ve algı operasyonlarına karşı Twitter hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Güvenilir olmayan hesaplar ve iktidar çevrelerinin hesaplarından yayılan bilgilere itibar edilmemesi, karalama amaçlı videoların izlenmemesi ve yayılmaması, tanınmış kişilerin hesapları üzerinden yapılacak provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da seçime kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.
2 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir YouTube kanalında gençlerin sorularını yanıtlarken, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmamasını eleştirerek, haksızlık karşısında susmanın yanlış olduğunu belirtti. Kavala'nın 1912 gündür, Demirtaş'ın ise 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu olduğu ve AİHM'nin her iki isimle ilgili Türkiye'ye yönelik ihlal kararları verdiği ancak Türkiye'nin bu kararları uygulamadığı bilgisi verildi.
25 Mayıs 2023

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını duyurmuş ve cezaevinde sanatsal faaliyetlere yöneldiği belirtilmiş. Resim, müzik ve öykü kitapları ile sanatsal üretimini sürdüren Demirtaş, şimdi de Karadeniz kemençesi çalmaya başlamış. Danışmanı Zınar Karavil, Demirtaş'ın dış dünyadaki gelişmeleri ve özellikle düşünce, teknoloji alanlarındaki yenilikleri takip ettiğini ifade etmiş.
22 Haziran 2023

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasının başladığını duyurdu. Demirtaş, kampanyanın şimdilik herhangi bir parti veya isim için olmadığını, demokrasi için geniş katılımla yürütüleceğini belirtti. Kampanya için coşkulu, neşeli ve kararlı bir hazırlık içinde olduklarını ifade ederek, halktan öneri ve katılım beklediklerini açıkladı.
2 Ocak 2023

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Alman yayın kuruluşu WDR COSMO aracılığıyla Fatih Akın, Can Dündar ve Deniz Naki gibi isimlerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Türkiye'deki ırkçılık sorununa dair stratejilerini, Erdoğan sonrası Türkiye'ye dair fikirlerini ve geleceğe dair umutlarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'de yaşanan sorunlara dair çözüm önerileri ve mevcut durumun temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
26 Ocak 2023

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının tartışmalı olması konusunu gündeme getirerek, sosyal medyada alaycı bir 'diploma' paylaştı. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi sonrası Erdoğan'ın diploması yeniden tartışılmaya başlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Demirtaş ise bu duruma peçete üzerine yazılmış sahte bir diploma ile espri yaparak yanıt verdi.
25 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşmasının ardından İzmir'de gözaltına alındı ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' ile 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildi. Mahir Akkoyun adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Akkoyun'a destek mesajı yayınlayarak, 'Hepimiz Mahir'iz' ifadesini kullandı.
7 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini 'darbe girişimi' olarak adlandırmasına cevap verdi. Soylu, bir Twitter paylaşımında 14 Mayıs seçimlerini Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik bir siyasi darbe girişimi olarak tanımlamıştı. Demirtaş ise Soylu'ya, seçimde oy kullanan herkesi darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaması gerektiğini ironik bir dille ifade ederek, Soylu'nun bu sorunu hapiste düşünecek zamanı olacağını ima etti.
28 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Erdoğan Bayraktar'a 'Hırsız' demesi üzerine 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Savcılık, Kılıçdaroğlu için bir yıl iki aydan iki yıl dört aya kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, savunma için süre vererek duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi. Savcı, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığını belirtti.
2 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Eski HDP eş genel başkanı ve Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli, tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın aktif politikayı bırakma açıklamasına ilişkin, Demirtaş'ın siyaseti bırakmak istese bile ne kendilerinin ne de siyasetin onu bırakmayacağını belirtti. Demirtaş, partisinin oy oranındaki gerilemeye dair eleştirilerde bulunmuş ve aktif politikayı bıraktığını duyurmuştu. Temelli, Demirtaş'ın bu kararını anlık bir duygu haliyle verdiğini ve beraber siyaset yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
31 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesini kullandı. Konuşma sırasında meydanda 'Selo'ya idam' sloganları atıldı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar vurgusu yaparak, uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planladıklarını belirtti. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte balkonda poz veren Sinan Oğan'ın da Erdoğan'ı desteklediği görüldü.
29 Mayıs 2023

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da yapılan seçimler sonucunda en çok oy alan Abdullah Zeydan'ın Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla seçilme hakkının olmadığına dair karar verilmesi ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek provokasyon uyarısında bulundu. Bu karar, çeşitli kesimlerden tepki toplarken, Demirtaş özellikle Erdoğan'a dikkat çekerek duruma müdahale etmesini istedi. Van'daki bu gelişme, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş yankı buldu.
2 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla halkı, iktidara ve iktidara yakın medya kuruluşlarını görmezden gelmeye çağırdı. Demirtaş, yandaş kanalları televizyondan silme, sosyal medya hesaplarını engelleme, sitelerine tıklamama ve iktidar yanlısı liderleri izlememe ve dinlememe gibi eylemleri önerdi. Mesajında, muhalefete odaklanılması gerektiğini ve 'RTE' olarak bilinen kişinin aslında var olmadığını ima eden bir ifade kullandı.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Türkiye'de bir değişim sürecinin başladığını belirtti ve başarıya olan kararlılığını 'Ya başaracağız ya başaracağız' sözleriyle ifade etti. Makro ve mikro siyaset kavramları üzerinden Türkiye'deki ve uluslararası siyasetin yapısını eleştiren Demirtaş, seçimlerin bu siyasi oyunları temizleyen bir mekanizma olarak işlediğini ve kendisi gibi siyasetçilerin halkın öz gücüne dayanarak ayakta kaldığını vurguladı. Ayrıca, seçimlerin bölgesel ve küresel güç dengelerini etkileyecek önemli bir temizlik süreci olduğunu ve bu süreçte halkın saf iradesinin önemli bir güç olduğunu belirtti.
31 Ocak 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DW Türkçe'ye verdiği röportajda, eşi serbest olsaydı Türkiye'nin daha iyi bir durumda olabileceğini ifade etti. 2017 referandumunun geçmemiş olabileceğini ve 'tek adam' sisteminden kaynaklanan sorunların bu kadar büyük olmayacağını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki seçimlerde iktidar değişikliği beklediğini ve bu durumda eşi ve diğer tutukluların serbest kalabileceğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin geleceği konusunda umutlu olduğunu ve çok dilli, çok kültürlü bir toplumda eşit ve barış içinde yaşanabileceğine inandığını dile getirdi.
15 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un seçim akşamı için 'trol ordusu' kullanarak manipülasyon yapma planları olduğunu iddia etti. Demirtaş, İletişim Başkanlığı'nın harcamalarının arttığını ve bu artışın sosyal medyada bot hesaplar ve 'astroturfer' hesaplarla ilişkilendirildiğini belirtti. Ayrıca, seçim günü ve oy sayımı sırasında manipülasyon yapılacağını ve bunun için hazırlıkların yapıldığını öne sürdü. Demirtaş, halk gücünün bu manipülasyonlara karşı duracağını ve gençlere sosyal medya üzerinden aktif olmaları çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Türkiye'de ikinci tur seçimleri sırasında, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tüm seçmenlere oy kullanmaları yönünde bir çağrıda bulundu. Daha önce Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verilmesini isteyen Demirtaş, sosyal medya üzerinden 'Oy verme hakkınızı kullanın lütfen' mesajını paylaştı. Araştırmacılar, seçimlere katılım oranının sonuçları etkileyebileceğini belirtiyor.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim