Alman hava yolu firması Lufthansa, Ortadoğu'da artan gerilim nedeniyle Tel Aviv, Tahran, Beyrut, Amman ve Erbil'e olan uçuşlarını 21 Ağustos'a kadar iptal etti. Bu karar, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İran'ın İsrail'e misilleme yapma olasılığı üzerine alındı. Lufthansa, güvenlik analizi çerçevesinde bu uçuş iptallerinin süresini uzattığını duyurdu. Lufthansa Grubu'na bağlı diğer hava yolu firmaları da bu karara uyarak bölgeye uçuş yapmayacak.
12 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Mısır, Lübnan, Suriye ve Irak'ta hissedildi. Suriye'de en az 810 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı. Mısır'ın başkenti Kahire'de yaklaşık 30 saniye süren deprem büyük endişe yarattı. Lübnan ve Irak'ta da insanlar deprem nedeniyle evlerinden çıktı ve bazıları geceyi arabalarında geçirdi.
6 Şubat 2023

The New York Times, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı konukevine iki ay önce yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılarak öldürüldüğünü yazdı. İsrail suikasti üstlenmezken, Hamas İsrail'i sorumlu tuttu ve İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'e direkt saldırı emri verdi. Suikastin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplantı kararı aldı ve İsrail yüksek alarm durumuna geçti.
1 Ağustos 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 210 İsraillinin Hamas tarafından rehin tutulduğunu tespit ettiğini açıkladı. Bu bilgi, Hamas'ın iki ABD'li rehineyi serbest bıraktığı haberinin ardından geldi. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Gazze'den İsrail'e yönelik saldırılarda 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ise Gazze'de 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti, 12 binden fazla kişi yaralandı.
21 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 2 bin 59'a çıktığını açıkladı. Ölümler, El-Huz bölgesi, Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgesinde kaydedildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanlar seferber edildi.
10 Eylül 2023

Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 3 bine, yaralananların sayısı ise 12 bin 500'e yükseldi.
17 Ekim 2023

Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep havalimanlarını vurduğunu duyurdu. Saldırının, Suriye'nin İsrail'e yönelik önceki topçu ateşine karşılık olarak düzenlendiği belirtildi. İsrail ordusu, Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığını ve bunlardan bazılarının İsrail topraklarına ulaştığını açıklamıştı. Bu saldırı, Hamas'ın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırısının ardından gerçekleşti.
12 Ekim 2023

İsrail, Gazze Şeridi'nde 500 kişinin öldüğü hastane saldırısının sorumlusunun İslami Cihad olduğunu iddia etti. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıyla ilgili incelemeyi tamamladığını ve füzenin İslami Cihad tarafından atıldığının kesinleştiğini öne sürdü. İsrail, kanıt olarak uydu görüntüleri ve iki Hamas militanının konuştuğunu öne sürdüğü bir ses kaydı yayınladı. Gazzeli yetkililer ise saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor.
18 Ekim 2023

Libya'nın doğusundaki Derne şehrinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısının 5 bin 300'e çıktığı, binlerce kişinin de kayıp olduğu bildirildi. 10 Eylül'de 'Daniel' fırtınası sonucu oluşan sel, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde büyük hasara yol açtı. Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle üç günlük yas ilan etti ve Libya Başkanlık Konseyi, zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.
12 Eylül 2023

Türkiye'nin Hatay ilinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede yaşanan artçı sarsıntılar devam ederken gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından farklı büyüklüklerde ölçülen depremler sonucunda can kaybı sayısı altıya yükseldi. Depremler sonrasında bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı, bazı binaların yıkıldığı ve hastanelerin tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca tsunami uyarısı yapıldı ancak daha sonra kaldırıldı.
21 Şubat 2023

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ın elindeki İsrailli esirler serbest bırakılmadığı sürece Gazze'ye insani yardım yerine patlayıcı girmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklama, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın İsrail'in Gazze'deki bir hastaneyi bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 500'e yükseldiğini belirtmesinin ardından geldi. İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar devam ederken, iki taraftan da siviller çatışmanın hedefi olmaya devam ediyor.
18 Ekim 2023

Bayram tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 62 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi yaralandı. Son 24 saatte 597 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 13 kişi öldü, 1007 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin yedinci günündeki kaza ve denetleme verilerini açıkladı. Toplamda 406 bin 165 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 60 bin 150 araca işlem yapıldı.
22 Haziran 2024

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya'yı gece boyunca yoğun bombardımana tuttu. Saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. İsrail'in Gazze'ye saldırıları 8'inci gününde de devam etti. İsrail-Filistin çatışmasında, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Türkiye'deki depremlerde ölenlerin sayısının 43 bin 556'ya çıktığını, 10 AFAD personelinin de hayatını kaybettiğini belirtti. Toplam 7 bin 930 artçı sarsıntı yaşandığını, Hatay'da iki bina dışında arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Yaklaşık 313 bin çadır kurulduğunu ve iki ay içinde 100 bin konteynerin tamamlanacağını söyledi. Hasar tespit oranının %75-80 arasında olduğunu, 600 bin bağımsız bölümün yıkıldığını veya yıkılması gerektiğini, ticaret alanları da dahil edildiğinde bu sayının 750 bine ulaştığını aktardı. Soylu, depremin büyüklüğünü abartmakla suçlanmasına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Şubat 2023

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde 7 bin 216 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 274 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde otoyollarda araç hareketliliğinde yüzde 87,5 artış olduğunu belirtti. Bayram tatili süresince 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi ve 519 bin 242 işlem uygulandı.
25 Haziran 2024

Bingöl'ün Bahçelievler Mahallesi'nde bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay, madde bağımlısı bir şahsın tartışma sonucunda etrafındakilere saldırmasıyla meydana geldi. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi ve olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
24 Temmuz 2024

Suriye yönetimi, İsrail'in Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarına yeni bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara zaman zaman saldırılar düzenliyor. Ancak İsrail yetkilileri, genellikle Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. Şam Havalimanı'ndaki saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği ve iki havalimanının pistinde hasar oluştuğu belirtildi.
22 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hizbullah’ın en kıdemli komutanı ve lider Hasan Nasrallah’ın sağ kolu olan Fuad Şükür’ü öldürdüğünü açıkladı. Bu olay, Gazze’ye saldırının başladığı 7 Ekim 2023’ten beri süren gerilimin bir parçası olarak gerçekleşti. İsrail, Golan Tepeleri’ne düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tutmuş ve misilleme olarak Beyrut’taki Dahiye bölgesinde birden fazla binayı vurmuştu. Şükür’ün, Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana İsrail’e yönelik saldırıların başında olduğu ve Hizbullah’ın en gelişmiş silahlarından sorumlu olduğu belirtildi.
31 Temmuz 2024

Suriye'nin Şam yönetiminin haber ajansı SANA, Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğunu iddia etti. Saldırının yerel saatle 23.35'te meydana geldiği ve havalimanının pistlerinin zarar gördüğü, hizmet dışı kaldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre havalimanı üç ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
15 Ekim 2023
İşaretlediklerim