18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

Jennifer Lopez'in başrolde oynadığı ve Brad Peyton'ın yönettiği yeni Netflix filmi Atlas, yapay zekaya olan güveni sorguluyor. Filmde, insanlığı yok etmeye çalışan Harlan isimli bir yapay zekayı durdurmak için Smith adında başka bir yapay zekayla işbirliği yapmak zorunda kalan Atlas Shepherd'in hikayesi anlatılıyor. Film, yapay zekanın hem iyi hem de kötü yanlarını gözler önüne seriyor ve izleyicilere yapay zekaya olan güvenin dinamiklerini düşündürüyor. Ipsos Consumer Tracker'a göre, insanlar yapay zekanın kötüye kullanılmasından kaygılı olsalar da, yapay zekaya insanlardan daha fazla güvenme eğilimindeler.
28 Mayıs 2024

Tim Burton'ın kült filmi Beetlejuice'un devamı olan Beetlejuice Beetlejuice, Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Filmin başrol oyuncuları Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Justin Theroux, Monica Bellucci ve Willem Dafoe prömiyerde hazır bulundu. Eleştirmenler film hakkında olumlu yorumlar yaparak, filmin selefine zekice ve sevgiyle saygı duruşunda bulunduğunu belirtti. Film, 6 Eylül'de sinemalarda gösterime girecek.
1 Eylül 2024

Efsane bilim kurgu serisinin yeni filmi Alien: Romulus, ilk haftasında gişede 1 numaraya yerleşti. The Hollywood Reporter'a göre, 20 milyon doların üstünde bir başlangıç beklenen filmin hafta sonu hasılatı 45,1 milyon dolarla serinin en iyi ikinci açılışını yaptı. Dünya çapında ise rakam 108,2 milyon doları buldu. Film, Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 82 oranında olumlu eleştiri aldı.
19 Ağustos 2024

Pera Film, onur ayına özel olarak 'Hiçbir şeyden korkmuyorum' adlı film programını duyurdu. Gösterimler, Pera Müzesi Oditoryumu'nda 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Programda, Stephan Elliott'un yönettiği ve 1994 yılında en iyi kostüm tasarımı dalında Oscar kazanan 'Priscilla Çöller Kraliçesi' ve John Cameron Mitchell'in çektiği 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' filmleri yer alacak. Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek.
12 Haziran 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Disney, 2006 yapımı 'Şeytan Marka Giyer' filminin devamını çekmeye hazırlanıyor. İlk filmde Meryl Streep, Anne Hathaway ve Emily Blunt gibi ünlü oyuncular yer almıştı. Devam filminde, geleneksel dergi yayıncılığının düşüşe geçtiği bir dönemde Miranda Priestly'nin kariyerine yeniden yön vermesi konu edilecek. Filmin senaristi Aline Brosh McKenna ile görüşmeler sürerken, oyuncu kadrosu henüz netleşmedi.
9 Temmuz 2024

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen filmi Megalopolis’in fragmanı, uydurma eleştirmen alıntıları kullanılması nedeniyle geri çekildi. Lionsgate, fragmanda yer alan bazı alıntıların uydurma olduğunu ve bazılarının yanlış atıf yapıldığını belirterek özür diledi. Filmde Adam Driver gibi ünlü isimler başrol oynuyor ve 27 Eylül’de vizyona girecek.
22 Ağustos 2024

2024 Oscar ödüllerinde Emma Stone, iki Oscar kazanan sekizinci aktris olma şansına sahip. Barbie'nin film müziği, filmin kendisinden daha yüksek ödül kazanma ihtimaline sahip. Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film ödüllerinin aynı filme gitmesi trendini sonlandırabilir. Bradley Cooper, en çok Oscar adaylığı alıp ödül kazanamayanlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. İki eşcinsel oyuncu aynı yıl Oscar'a aday gösterildi. Martin Scorsese, en yaşlı en iyi yönetmen adayı oldu. American Fiction filmi, iki siyah oyuncunun aday gösterildiği ilk film olarak tarihe geçti. Robert Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Robbie Robertson, ölümünden sonra en iyi film müziği kategorisinde aday gösterildi.
10 Mart 2024

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024

‘Dune: Part Two’ filmi, gösterime girdiği dördüncü hafta sonunda da gişede liderliğini sürdürdü ve 38 bin 426 seyirci tarafından izlendi. Böylelikle film, Box Office Türkiye’de dört hafta boyunca zirvede kalmayı başardı ve toplamda 484 bin 210 kişi tarafından izlendi. Listenin ikinci sırasında ‘Kral Şakir: Devler Uyandı’, üçüncü sırada ise ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ yer aldı.
26 Mart 2024

Gladyatör 2 filminin setinden gelen ilk görüntüler büyük heyecan yarattı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda yine Ridley Scott oturuyor. Film, 22 Kasım'da vizyona girecek ve Maximus'un hikayesinin devamını, özellikle Lucius Verus karakterine odaklanarak anlatacak.
3 Temmuz 2024

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024

Cem Yılmaz, 2004 yapımı G.O.R.A.'nın devam filmi olan GORA 4 GORA'nın çekileceğini ve Netflix'te yayınlanacağını duyurdu. Yılmaz, daha önce G.O.R.A.'nın devamı niteliğinde olan A.R.O.G'u 2008'de ve Arif v 216'yı 2018'de çekmişti. X hesabından yaptığı paylaşımda, 20 yıl sonra gelen bu yeni film için heyecanını dile getirdi. Filmin yayın tarihi ise henüz belli değil.
21 Mayıs 2024

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Venedik Film Festivali, Tim Burton’ın 1988 yapımı Beterböcek (Beetlejuice) filminin devamı olan 'Beterböcek Beterböcek' filmiyle açılacak. Film, Michael Keaton ve Winona Ryder gibi orijinal kadro üyelerini yeniden bir araya getiriyor ve 36 yıl sonra geçen olayları konu alıyor. Festival direktörü Alberto Barbera, filmin Tim Burton sinemasının ikonik karakterlerinden birinin dönüşünü simgelediğini belirtti. Festival, 28 Ağustos'ta başlayıp 7 Eylül'e kadar sürecek.
3 Temmuz 2024

Gladyatör 2 filminin orijinal fragmanı yayınlandı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmenliğini yine Ridley Scott'ın üstlendiği film, 22 Kasım'da vizyona girecek. Devam filminde, Paul Mescal, orijinal filmdeki Lucius Verus karakterinin yetişkin halini canlandırıyor.
9 Temmuz 2024

Razzie Ödülleri, yani 'Oscar'ın çirkin kuzeni' olarak adlandırılan organizasyonda, 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' neredeyse tüm kategorilerde ödül alarak yılın en kötü filmi seçildi. Film, Ayı Winnie ve Domuzcuk karakterlerini kana susamış katiller olarak göstermesiyle dikkat çekmiş ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almıştı. Aynı ödül töreninde Jon Voight, Megan Fox ve Sylvester Stallone gibi isimler de performanslarıyla 'en kötü' kategorilerinde ödüllendirildi.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim