Arkeologlar, 1845'te Kuzeybatı Geçidi'ni bulmak üzere yola çıkan ve kaybolan HMS Erebus gemisinin enkazında yüzlerce iyi durumda eşya buldu. Buluntular arasında bir termometre, deri ciltli bir kitap kapağı, pirinç makaralı bir olta, deri bir ayakkabı, saklama kavanozları ve ilaç şişesi gibi eşyalar yer alıyor. Geminin ve mürettebatının akıbeti, Britanya kutup araştırmaları tarihindeki en büyük felaketlerden biri olarak kabul ediliyor. Şimdiye kadar insan kalıntılarına rastlanmadı.
29 Ocak 2024

Britanyalı oyuncu Henry Cavill, Guy Ritchie'nin yönetmenliğini üstlendiği 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' filminin çekimleri için Antalya'ya geliyor. Film, Damien Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanarak, Nazilerle mücadele eden özel bir askeri birliğin hikayesini konu alacak. 13 Şubat'ta başlayacak çekimler, Antalya'nın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilecek ve filmde birçok ünlü isim yer alacak.
5 Şubat 2023

Zoe Saldana, 'Avatar: Suyun Yolu' filmiyle birlikte dört farklı filmde rol alarak her biri iki milyar dolardan fazla hasılat yapan ilk oyuncu unvanını kazandı. Bu filmler arasında 'Yenilmezler: Son Oyun' ve 'Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı' da bulunuyor. Ayrıca, yönetmen James Cameron, gişe rekortmeni 10 filmden üçünde imzası olan tek yönetmen oldu. Zoe Saldana'nın kariyeri, 'Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti', 'Star Trek' ve 'Guardians of the Galaxy' gibi filmlerle yükselişe geçmiş ve Marvel Evreni'ndeki 'Gamora' rolüyle tanınmıştır.
24 Ocak 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Popüler Netflix dizisi Stranger Things, 'The First Shadow' ismiyle tiyatro oyunu olarak Londra'nın West End bölgesindeki Phoenix Theatre'da dünya prömiyerini yapacak. Oyun, dizinin yazarı Kate Trefry tarafından yazılmış ve Tony ödüllü yönetmenler Stephen Daldry ve Justin Martin tarafından sahneye konulacak. Yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions'ın üstlendiği oyunun biletleri bahar aylarında satışa sunulacak. Dizi yaratıcıları Duffer Brothers, yaratıcı yapımcı olarak projede yer alacaklar ve projeye büyük bir heyecanla yaklaştıklarını belirtmişlerdir.
1 Mart 2023

ABD'li oyuncu Edward Norton, PBS kanalındaki 'Kökenlerini Bulmak' programında Pocahontas'ın 12. dereceden büyükannesi olduğunu öğrendi. Norton, çocukluğunda ailesinden duyduğu Pocahontas ile ilgili hikayelerin gerçek olduğunu keşfetti. Ayrıca, programda atalarının köle sahibi olduğunu öğrenince bu durumun kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. Tarihçi Henry Louis Gates Jr. tarafından sunulan bu bilgiler, yazılı ve sözlü tarihsel belgelerle destekleniyor.
5 Ocak 2023

ABD'nin Oklahoma eyaletinden 13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris oyununun 157'inci seviyesine ulaştıktan sonra oyunun çöktüğü anın videosunu YouTube kanalından paylaştı. Daha önce sadece yapay zekanın başarabildiği bu oyunu bitirme başarısını gösteren Gibson, oyunu 38 dakika içinde tamamladı. Gibson, 11 yaşından beri Tetris oynuyor ve pek çok turnuvaya katılmış bir oyuncu.
3 Ocak 2024

Emekli suikastçi John Wick serisinin spin-off dizisi 'The Continental: From the World of John Wick' hakkında ilk bilgiler paylaşıldı. Üç bölümlük dizi, Prime Video'da yayınlanacak ve John Wick evreninin merkezindeki ikonik otel The Continental'ın ve suikastçıların başlangıç hikayelerini anlatacak. Dizi, 1970'lerde suçun kol gezdiği New York'ta geçecek ve genç Winston Scott'ın gözünden hikayeyi anlatacak. Dizide Colin Woodell, Ian McShane'in canlandırdığı 'Winston' karakterinin gençliğini, Ayomide Adegun ise Lance Reddick'in oynadığı 'Charon' rolünü üstlenecek.
24 Temmuz 2023

Görüntüleme uzmanları, bilim insanları ve tarihçilerden oluşan bir ekip, Titanik enkazını şimdiye kadar yapılmış en ayrıntılı fotoğraf kaydını toplamak için yola çıktı. Bu keşif, geçen yılki OceanGate trajedisinden bu yana Titanik’e yapılan ilk ticari görev olma özelliğini taşıyor. Keşif gezisi, enkazdan bugüne kadar yaklaşık 5 bin 500 parça eşya çıkaran ABD’li bir şirket tarafından düzenleniyor ve iki robotik araç kullanılarak milyonlarca yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekilecek. Ayrıca, OceanGate denizaltısında ölen beş kişiden biri olan Paul-Henri Nargeolet anısına deniz tabanına bir plaket bırakılacak.
13 Temmuz 2024

Titanik filminde Rose karakterinin hayatta kalmasını sağlayan tahta parçası, 718 bin 750 dolara satıldı. Bu parça, Planet Hollywood'un sahne eşyaları ve kostümlerinin açık arttırmasında alıcı buldu. Satılan parça, 1912'deki Titanik faciasından kurtarılan bir enkaz parçasından esinlenerek yapılmış ve aslında bir kapı çerçevesinin parçasıydı. Filmde, bu parça Rose'un hayatta kalmasına yardımcı olurken, Jack karakteri ise donarak hayatını kaybediyor.
27 Mart 2024

Oscar ödüllü yapımcı Jon Landau, bir yıldan fazla süredir kanserle mücadele ettikten sonra 63 yaşında hayatını kaybetti. Landau, Titanic ve Avatar gibi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmlerinin yapımcılığını üstlenmişti. Yönetmen James Cameron ve oyuncu Zoe Saldaña, Landau'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Landau, Hollywood'da önemli bir figür olarak hatırlanacak.
8 Temmuz 2024

Titanik'te hayatını kaybeden en zengin yolcu John Jacob Astor'a ait altın cep saati, 1,2 milyon sterline (yaklaşık 49 milyon TL) satılarak rekor kırdı. Saat, ABD'deki Henry Aldridge & Son müzayede evinde bir özel koleksiyonere satıldı ve Titanik'ten çıkarılan en pahalı eşya oldu. Daha önce bu rekoru 1,1 milyon sterline satılan bir keman elinde bulunduruyordu. Astor, Titanik battığında eşini kurtarmak için bir filikaya bindirmiş, kendisi ise gemiyle birlikte sulara gömülmüştü.
28 Nisan 2024

Hatay açıklarında 20 yıl önce batan Saint Vincent bandıralı M/V Ulla Gemisi, su altı belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından ilk kez görüntülendi. Gemi, doğal bir resif haline gelmiş ve etrafında zengin bir ekosistem oluşmuş durumda. Dalış sırasında birçok deniz canlısı ve nesli tehdit altında olan türler de kayıt altına alındı. Gemi alanı koruma altında olduğu için dalış gerçekleştirilemiyor.
8 Ağustos 2024

İstanbul Boğazı'nda LIONFISH isimli gemide meydana gelen makine arızası nedeniyle gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu durum, boğazdaki deniz trafiğini olumsuz etkiledi.
10 Temmuz 2024

ABD'li oyuncu Alec Baldwin'in rol aldığı 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olan kazada, silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gutierrez-Reed, sete yasak olmasına rağmen gerçek mühimmat getirmek ve silah güvenliği protokollerine uymamakla suçlanmıştı. Baldwin'in temmuzda kasıtsız öldürme suçlamasıyla yargılanması bekleniyor. Hutchins'in ailesi, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirtti.
16 Nisan 2024

1969 yılında Yeni Güney Galler kıyılarında fırtınaya yakalanarak batan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği MV Noongah adlı yük gemisinin enkazı, 55 yıl sonra yüksek çözünürlüklü deniz tabanı haritalaması ve video görüntülerle doğrulandı. Yerellerin birkaç sene önce Sydney'in kuzeyinde rastladığı gemi enkazı, yeterli teknoloji ve dalış bilgisi olmadığından incelenememişti. Geçen ay alınan yüksek teknoloji bir gemi sayesinde, 170 metre derinlikteki enkazın MV Noongah olduğu tespit edildi. 55 yıl önce kurtulan bir gemi personeli, keşif sonrası rahatladığını belirtti.
25 Temmuz 2024

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi 'Bugonia', başrollerinde Emma Stone ve Jesse Plemons ile 7 Kasım 2025’te vizyona girecek. Film, Güney Koreli yönetmen Joon-hwan’ın 2003 yapımı 'Save The Green Planet!' filminden uyarlanacak ve Dünya’yı yok etmek isteyen bir uzaylı sandıkları bir CEO’yu kaçıran iki genç adamın hikayesini anlatacak. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde de birlikte çalışmışlardı.
27 Haziran 2024

Norveç'te Rus ordusu tarafından eğitildiği düşünülen ve 'casus balina' olarak bilinen Hvaldimir lakaplı beluga balinasının öldüğü bildirildi. Marine Mind'ın kurucusu Sebastian Strand, Hvaldimir'in cansız bedenine Norveç açıklarında rastladığını açıkladı. Balinanın ölüm nedeni henüz belirlenememiş olup, vücudunda kuş veya diğer deniz canlıları tarafından yapıldığı düşünülen yara izleri bulundu. Hvaldimir, 2019'da Norveç'te üzerine kamera yerleştirilmiş özel bir mekanizmayla yüzerken yakalanmış ve dünya genelinde 'casus balina' olarak ünlenmişti.
1 Eylül 2024

Warner Bros, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yeni devam filmi ‘The Hunt for Gollum’un 2026 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film, Peter Jackson'ın yapımcılığında ve Andy Serkis'in yönetmenliğinde gerçekleştirilecek. Şu anda senaryo geliştirme aşamasında olan film, Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens gibi serinin önceki üyeleri tarafından desteklenecek. Warner Bros, Tolkien’in telif haklarını elinde bulunduran İsveçli şirket Embracer Group ile anlaşarak birden fazla film için hakları güvence altına almış.
10 Mayıs 2024

Jennifer Lopez'in başrolde oynadığı ve Brad Peyton'ın yönettiği yeni Netflix filmi Atlas, yapay zekaya olan güveni sorguluyor. Filmde, insanlığı yok etmeye çalışan Harlan isimli bir yapay zekayı durdurmak için Smith adında başka bir yapay zekayla işbirliği yapmak zorunda kalan Atlas Shepherd'in hikayesi anlatılıyor. Film, yapay zekanın hem iyi hem de kötü yanlarını gözler önüne seriyor ve izleyicilere yapay zekaya olan güvenin dinamiklerini düşündürüyor. Ipsos Consumer Tracker'a göre, insanlar yapay zekanın kötüye kullanılmasından kaygılı olsalar da, yapay zekaya insanlardan daha fazla güvenme eğilimindeler.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim