Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '16'lı masa' kurma önerisine eleştiri yöneltti. Erdoğan, muhalefetin daha önce kurduğu masanın sonuçsuz kaldığını ve millete proje sunamadığını belirtti. Ayrıca, başörtüsü meselesinin anayasal güvence altına alınması çağrısında bulundu ve muhalefeti terör destekçiliği ve LGBT destekçiliği ile suçladı. Erdoğan, muhalefetin içindeki 'taht mücadeleleri'ne de değinerek bunların kendileri için önemsiz olduğunu ifade etti.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde anketlerde geride olduğu ve bu durumu lehine çevirmek için çeşitli müjdeler verdiği belirtiliyor. İktidar yanlısı gazeteci Cem Küçük, TV100'de yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın genel af ilan edebileceğini ve bu konunun AK Partili yetkililer arasında konuşulduğunu ifade etti. Küçük, Bağ-Kur ve SGK eşitlemesi gibi vaatlerin de bayrama kadar artarak devam edeceğini öne sürdü.
11 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Hukuk profesörü Ersan Şen, Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programında, İYİ Parti'den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında İYİ Parti ve Şen, sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılar, İYİ Parti'nin aday belirleme sürecini ve Şen'in adaylığını ironik bir dille eleştirdi. Meral Akşener'in Şen'i arayarak 'Bunda ciddi misiniz?' diye sorduğu ve Şen'in 'Ciddiyim' yanıtını verdiği, görüşmek istediği bilgisi de paylaşıldı.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Oğan, destek kararını gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. Kendisiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Oğan, bu taleplerin sığınmacıların gönderilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi konuları içerdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu tutumuna karşı çıktılar.
19 Mayıs 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin olumlu ve demokratik bir atmosferde geçtiğini belirterek, oy sayımı devam ederken erken sonuç açıklamanın milli iradenin gaspı anlamına geleceğini ifade etti. Muhalefet ise Anadolu Ajansı'nın verilerini manipülatif bulduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz edildiğini belirtiyor. Erdoğan, vatandaşları ve seçim çalışanlarını tebrik ederek, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar sandıkların başından ayrılmamalarını istedi.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu en yüksek oyu alarak ikinci tura kalmışlardır. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile ikinci tur seçimin bir referandum niteliği taşıdığını ifade etmiş ve gençlere seslenerek videonun yayılmasını ve sandığa gidilmesini istemiştir. Ayrıca, Suriyeli mültecilerin durumuna da değinerek seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunmuştur.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlere kısa bir süre kala Twitter hesabı üzerinden Kürt yurttaşlara hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajında, Kürtlerin haklarını teslim etmek için verdiği mücadeleleri ve terörle mücadeledeki çabalarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de hak ve özgürlükler alanında yapılanları ve gelecekteki hedeflerini dile getirdi. Erdoğan'ın bu mesajı, anketlerde muhalefetin önde olduğu bir dönemde ve daha önceki bazı ifadeleri nedeniyle muhalefetten eleştiri alan bir zamanda geldi.
11 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, siyasi kariyerinde acele etmemesi yönünde tavsiyelerde bulundu. Sarıgül, kendi deneyimlerine atıfta bulunarak, İmamoğlu'nun yapmaması gereken hataları dile getirdi ve belediye başkanlarının ikinci dönemde yaptıklarıyla seçilmeleri gerektiğini vurguladı. Bu tavsiyeler, CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğine yönelik tartışmalar ve İmamoğlu'nun değişim mesajları çerçevesinde değerlendirildi.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyetini tartışmalı bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası sırasında kendisi hakkında yalanlar söylendiğini, iftiralar atıldığını ve sahte videolarla kampanya yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullanmasının da ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı.
1 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasada belirtilen iki yolla erken seçim yapılmasına hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışmaları devam ederken, Bahçeli muhalefeti adaylarını açıklamaya çağırdı ve erken seçim için gerekli olan 360 milletvekilinin oyu ya da cumhurbaşkanının kararı gerektiğini belirtti.
3 Ocak 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu gerçekleşiyor ve seçmenler sabah 08:00'den akşam 17:00'ye kadar oylarını kullanabiliyor. Ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta 60 milyondan fazla seçmen oy kullanma hakkına sahip. İkinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. İlk turda Erdoğan yüzde 49,52, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,82 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine değindi ve 'Bu millet 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır' ifadesini kullandı. Depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir yetkisi olmadığını ifade etti.
1 Mart 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bilgisayar mühendisliği bölümü için açılan araştırma görevlisi kadro ilanına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop da başvurdu. Sınavda başarılı olamayan Şentop'un ardından ilan, 'usulsüzlük' gerekçesiyle iptal edildi ve yeniden ilan edildi. Yaklaşık dört ay süren soruşturma sonucunda sınav komisyonu üyelerine ceza verilmezken, dönemin bölüm başkanına kademe durdurma ve başkan yardımcısına kınama cezası verildi. İlanın yeniden düzenlenmesiyle Şentop'un kadroya atanması sağlandı.
31 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24'e verdiği röportajda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MİT başkanlığı ve üç bakanlık konusunda yazılı ve sözlü mutabakatları olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Özdağ, seçim kazanılsaydı içişleri bakanı olacağını belirtti. Ancak diğer iki bakanlığın isimlerini önemsiz bulduğu için açıklamadı.
17 Temmuz 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bilgisayar mühendisliği araştırma görevlisi kadro ilanına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop da başvurdu ancak kazanamadı. İlan, 'usulsüzlük' gerekçesiyle iptal edildi ve sınav komisyonu üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı. İlgili bölüm başkanları ve dekan görevden alındı. Yeni kadro ilanı, Şentop'un lehine maddeler eklenerek yayımlandı ve sonuçlar açıklandı. Soruşturma sonucunda komisyon üyelerine ceza verilmezken, bölüm başkan ve yardımcısına ceza verildi. Şentop, soruşturma sonuçlandıktan sonra evraklarını teslim etmeye karar verdi.
1 Nisan 2023

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, KRT yayınında yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesi sokağa çıkılmaması ve sevinç gösterisi yapılmaması yönündeki çağrısını provokatif olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, seçim gecesi galip geldiklerinde olası taşkınlıklar ve şiddet olaylarını önlemek amacıyla bu uyarıda bulunmuştu. Şentop, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin iyi niyetli gibi görünse de aslında provokasyon içerdiğini belirtti.
5 Mayıs 2023
İşaretlediklerim