Çanakkale'de beklenen fırtına sebebiyle GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada arabalı vapur hatlarında yarın gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler iptal edildi. Gökçeada'dan Kabatepe'ye ve Kabatepe'den Gökçeada'ya sadece sabah erken saatlerdeki seferler yapılacak. Bozcaada-Geyikli hattında da yalnızca sabah seferleri gerçekleştirilecek ve diğer tüm planlı seferler iptal edilmiştir. Diğer hatlardaki seferler ise normal tarifeye göre yapılacak.
17 Ocak 2024

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Ayrıca, sabah 08:00'de İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan karşılıklı iki sefer de aynı nedenle iptal edildi.
4 Şubat 2023

İstanbul ile Bursa arasında hizmet veren Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, olumsuz hava koşulları sebebiyle 16 Aralık 2023 tarihinde yapılması planlanan tüm deniz otobüsü seferleri iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunmaktadır.
16 Aralık 2023

Çanakkale'de Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan bazı arabalı vapur seferleri, kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Gökçeada'dan Kabatepe'ye 07:00 ve Kabatepe'den Gökçeada'ya 09:00 seferleri dışındaki tüm seferler iptal edilmiştir. Aynı şekilde, Bozcaada'dan Geyikli'ye 07:00 ve Geyikli'den Bozcaada'ya 08:00 seferleri hariç diğer tüm seferler yapılamayacak.
30 Kasım 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları ve teknik arıza sebebiyle yapılamayacak. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer sebeplerle seferler iptal edilmişti.
19 Ocak 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından işletilen İstanbul-Bursa arası deniz otobüsü seferlerinin bir kısmı, olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Ayrıca Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahlarındaki seferler de olumsuz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyecek.
8 Ocak 2024

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına sebebiyle Çanakkale'de yapılması planlanan feribot seferlerinden bazıları iptal edildi. GESTAŞ AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle planlanan seferlerin çoğu gerçekleştirilemeyecek. Sadece Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00 ve Geyikli'den saat 08.00'de birer sefer yapılacak.
8 Ocak 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Toplam sekiz deniz otobüsü seferi, 08.00-12.55 saatleri arasında gerçekleştirilemeyecek.
23 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) güzergahları bulunuyor. Daha önce de benzer bir sebepten dolayı sabah 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferi gerçekleştirilememişti.
2 Şubat 2023

Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul ile Bursa arasında yapılması planlanan deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edilmiştir. İptal edilen seferler arasında sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşmesi beklenen çok sayıda sefer bulunmaktadır. Daha önceki saatlerde planlanan seferler de aynı nedenle gerçekleştirilememiştir.
9 Aralık 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) güzergahları bulunuyor. Yolcular, güncel sefer bilgileri için BUDO'nun internet sitesini takip edebilirler.
28 Mart 2023

İstanbul Sarıyer'de, salyangozcuların bulduğu ve havan mühimmatı olduğu düşünülen bir cisim, emniyet güçleri tarafından incelendi. Su Altı Taarruz Komutanlığı ekipleri tarafından denizden çıkarılan cismin, uzun süredir denizde kalmış bir mühimmat olduğu belirlendi. Mühimmat, gerekli incelemeler ve adli makamların talimatıyla kontrollü bir şekilde imha edilecek.
18 Temmuz 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Elverişsiz şartlar nedeniyle kaymakamlıklar tarafından bu yasak bugün de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, sahillerde bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.
19 Ağustos 2023

Kocaeli Topçular limanından Fransa'nın Sete kentine giden Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak sığınmacı tespit edildi. Gemi personeli kendilerini güvene alarak alarm verdi ve durum Fransa Sahil Güvenliği'ne iletildi. Fransa, durumu İtalya'ya bildirdi ve İtalya donanması Napoli açıklarında kurtarma operasyonu düzenledi. İki helikopterle gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişilik grup yakalandı ve İtalya Savunma Bakanı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
11 Haziran 2023

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu hattının yapımını görüşüyor. Bu proje, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın G-20 zirvesi dönüşü gündeme getirdiği ve BAE ile ortak çalışma başlatılacağını duyurduğu Basra-Bağdat-Türkiye-Avrupa demiryolu projesinin bir parçası. Abu Dabi merkezli ve 160 milyar dolarlık varlığı yöneten fon ADQ, demiryolu hattının hayata geçirilmesi için Türkiye ile görüşüyor. BAE, Türkiye ile dış ticaret hacmini 2030'a kadar 40 milyar dolara çıkarmak için işbirliğini artırmayı hedefliyor.
5 Ekim 2023

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim