Avustralya'da yerel ve federal hükümetler, vatandaşların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kırmızı ateş karıncalarıyla mücadele için ayrılan bütçeyi 500 milyon dolarlık ek yatırımla toplam 1 milyar dolara yükseltti. Queensland eyaletindeki karınca istilasını 2032'ye kadar sonlandırmayı hedefleyen yetkililer, ülkede yılda ortalama 8,6 milyon kişinin bu karıncalar tarafından ısırıldığını ve 43 ila 174 bin kişinin ısırılma sonrası alerjik reaksiyon göstererek tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kırmızı ateş karıncalarının 23 yıl önce Avustralya'ya giriş yaptığı ve hızla yayıldığı tahmin ediliyor.
13 Şubat 2024

Alman hükümeti, Nazi dönemi Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'e ait olan ve satılamayan mülkü hediye etmeye karar verdi. 17 hektarlık arazide bulunan ve bakım masrafları nedeniyle hükümet tarafından yük olarak görülen bu ev, Berlin'in kuzeyinde yer almakta ve şu anda kullanılmamaktadır. Maliye Bakanı Stefan Evers, evi almak isteyen olmazsa yıkım sürecinin başlatılacağını belirtti. Evin tarihi, Goebbels'in yaşamından Nazi liderlerinin ağırlandığı bir merkez olmasına kadar uzanmaktadır.
6 Mayıs 2024

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Kahire’de düzenlenen Mısır – Avrupa Yatırım Konferansı’nda toplam 67,7 milyar avro değerinde anlaşmaların imzalandığını açıkladı. Konferansa Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de katıldı. Anlaşmalar, yeşil hidrojen, elektrikli arabalar, altyapı, sürdürülebilir ulaşım, iletişim ve bilgi teknolojisi gibi alanları kapsıyor. Bu anlaşmalar, Mart 2024’te Mısır ile AB arasında varılan stratejik ve kapsamlı ortaklığın ilk önemli sonuçlarından biri olarak değerlendiriliyor.
1 Temmuz 2024

Danimarka, kadınları ilk defa zorunlu askerliğe dahil etmeyi ve askerlik süresini 4 aydan 11 aya çıkarmayı planladığını duyurdu. 2026'da başlayacak olan bu uygulama ile Danimarka, Norveç ve İsveç'in ardından kadınlar için askerliğin zorunlu olduğu üçüncü Avrupa ülkesi olacak. Başbakan Mette Frederiksen, bu adımla tam bir cinsiyet eşitliği sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Danimarka'nın savunma bütçesini önümüzdeki beş yılda 6 milyar dolar artırarak NATO hedeflerine ulaşmayı ve böylece savaştan korunmayı amaçladığı ifade edildi.
14 Mart 2024
İşaretlediklerim