Trendyol Süper Lig'de 24 Haziran'da başlayan ve 82 gün süren sezonun ilk transfer ve tescil döneminde 16 kulüp, toplamda 158 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Gaziantep FK, 17 futbolcuyla en fazla transfer yapan takım olurken, Adana Demirspor, Bellona Kayserispor ve Samsunspor transfer yapamayan kulüpler oldu. Trabzonspor, kadrosuna kattığı 13 oyuncuyu da yurtdışından getirirken, Eyüpspor ise yurt dışından en az transfer yapan ekip oldu. Transfer döneminde en fazla transfer yapan diğer takımlar arasında TÜMOSAN Konyaspor, Bodrum FK ve Göztepe yer aldı.
14 Eylül 2024

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında kendi evinde Çekya'nın Sparta Prag takımını 3-2 mağlup etti. Maçta Galatasaray'ın gollerini Kerem Demirbay, Mertens ve Mauro Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın gollerini ise Preciado ve Kuchta attı. Maçın rövanşı 22 Şubat'ta oynanacak.
15 Şubat 2024

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında bir sıra gerileyerek 10’uncu sıraya düştü. Ülke puanı hesaplamasında takımların topladığı puanlar ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son beş sezonluk performans baz alınıyor. Yeni sezonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in Avrupa performansı ülke puanını belirleyecek. Fenerbahçe'nin Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup olması ve diğer sonuçlar Türkiye'nin sıralamada gerilemesine neden oldu.
7 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Pendikspor'a konuk oldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi üstün bir skorla kazandı. Fenerbahçe'nin ilk golü 30'uncu dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine atmasıyla buldu. Diğer gollerse 42'nci dakikada İrfan Can Kahveci, 65, 77 ve 87'nci dakikalarda Edin Dzeko'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da çıktığı 19 maçın tamamını kazanarak başarısını devam ettirdi.
29 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 13 kişi gözaltına alındı. Sahaya ilk atlayan ve futbolculara saldıran beş kişi tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yönelik saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Galatasaray futbol takımı, Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Sparta Prag takımına 4-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti. Maç, Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki bu sezonki performansının sonunu işaret etti.
23 Şubat 2024

Türkiye'nin en üst futbol ligi olan Süper Lig'de 25'inci hafta maçlarının programı ve görev yapacak hakemler açıklandı. Haftanın açılış maçı Adana Demirspor ile Kasımpaşa arasında 20:00'de oynanacak. Maçların programı ve atanan hakemlerle ilgili detaylar paylaşıldı.
9 Şubat 2024

Beşiktaş, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maç Ankara'da golsüz berabere sonuçlanmıştı. Finale yükselten golü 70. dakikada Muçi attı. Finalde Beşiktaş'ın rakibi, Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçın galibi olacak.
7 Mayıs 2024

Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu. Maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynandı ve hakemliğini Atilla Karaoğlan yaptı. Beşiktaş'ın gollerini Ciro Immobile, Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu attı. Maç nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı.
3 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe'nin karşılaşacağı Turkcell Süper Kupa maçı, 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek. Maç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park'ta saat 20:00'de başlayacak. Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiası tartışma konusu olmuştu.
21 Ekim 2023

UEFA Konferans Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin grupları belli oldu. Fenerbahçe, Bulgaristan'ın Ludogorets, Slovakya'nın Spartak Trnava ve Danimarka'nın Nordsjaelland takımlarıyla H Grubu'nda yer alacak. Beşiktaş ise D Grubu'nda, Belçika'nın Club Brugge, Norveç'in Bodo/Glimt ve İsviçre'nin Lugano takımlarıyla mücadele edecek. Grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek.
1 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarını yönetecek hakemleri duyurdu. 7 Mayıs'ta Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki maçı Zorbay Küçük, 8 Mayıs'ta ise Fatih Karagümrük ile Trabzonspor arasındaki maçı Cihan Aydın yönetecek. Her iki maç da saat 20.30'da başlayacak. İlk maçlarda Beşiktaş ve Ankaragücü 0-0 berabere kalmış, Trabzonspor ise sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenmişti.
6 Mayıs 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci haftasında deplasmanda Manchester United'ı 3-2 yendi. A Grubu'ndaki ilk maçında Kopenhag ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, Old Trafford Stadyumu'nda istediği sonucu elde etti. Sarı-Kırmızılılar iki kere geriye düştükten sonra beraberliği yakalayıp öne geçtiği maçta bir de penaltı kaçırdı.
3 Ekim 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu dördüncü hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Ludogorets'e 2-0 mağlup oldu. Maçın 18. dakikasında Piotrowski'nin golüyle geriye düşen Fenerbahçe, ikinci yarıda da etkili olamayarak maçı kaybetti. Bu sonuçla Fenerbahçe, Avrupa'da devam eden dokuz maçlık yenilmezlik serisini sonlandırdı. Buna rağmen Fenerbahçe, grupta 9 puanla liderliğini korumaya devam ediyor.
10 Kasım 2023

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup eden Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etti. Maç Ankara Eryaman Stadı'nda oynandı ve Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi (2), Barış Alper Yılmaz ve Sergio Oliveira attı. Bu galibiyetle Galatasaray puanını 82'ye çıkararak, ikinci sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki beş puanlık farkı korudu ve üç sezon aradan sonra ligde 23. kez şampiyon oldu.
30 Mayıs 2023

Süper Lig'de son hafta maçları oynandı ve Ankaragücü, Trabzonspor'a 4-2 yenilerek küme düştü. Hatayspor ise Rizespor'u 2-0 yenerek ligde kalmayı garantiledi. Hatayspor, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zor zamanlar geçirmişti. Küme düşen diğer takımlar Pendikspor, Karagümrük ve İstanbulspor oldu.
26 Mayıs 2024

Ercan Taner, Beşiktaş'ın son dönemdeki maçlardaki başarısız performansını eleştirerek, takımın kaybedenler kulübü haline geldiğini belirtti. Oyuncuların yenilgilere normal bir şekilde yaklaştığını ve gelişim gerektiğini sürekli dile getirdiklerini, ancak takımın pres yapma, organize atak geliştirme ve yenik duruma düştükten sonra tepki verme konularında yetersiz kaldığını ifade etti. Taner, takımın dört teknik direktör değiştirdiğini ve yönetimin artık önemli bir karar alması gerektiğini, aksi takdirde yeni sezonda da benzer sorunların yaşanacağını vurguladı.
13 Mart 2024

Ali Gültiken, Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı maçta gösterdiği performansı ve takımın gelecekte başarılı olabileceğine dair ipuçlarını ele aldı. Yazısında, Semih'in golcülüğü ve kendine olan güveninin takımın başarısında önemli bir rol oynadığını, Rashica ve Cenk Tosun gibi diğer oyuncuların da maçın kazanılmasında etkili olduğunu belirtti. Gültiken, Beşiktaş'ın bu maçtaki performansıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarlarına gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024
İşaretlediklerim