İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. Soylu, dilekçesinde, kendisine ve görev yaptığı döneme yönelik organize ve sistematik karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu kampanyaların, devletin itibarını zedelemeyi amaçladığını ve kendisinin bu iftira ve karalamalar karşısında dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiğini ifade etti.
1 Ağustos 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da üç üst düzey emniyetçinin görevden uzaklaştırılması ve haklarında soruşturma başlatılması sürecini bir komplo olarak değerlendirdi. Bahçeli, bu olayın Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, cumhur ittifakı ve Türkiye'yi hedef aldığını belirtti. Ayrıca, iç işgal cephesinde toplanan çetelerin Türkiye üzerinde hesap yaptığını ve bu tür girişimlerin ağır sonuçları olacağını vurguladı. Bahçeli, bu tür komplolara karşı sert tedbirler alınması gerektiğini ifade etti.
14 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Mehmet Şekip Mosturoğlu, gazeteci Kemal Bilgin'in A Spor ekranlarında Fenerbahçe'nin kapatılacağını iddia etmesine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Yavaş kapatsınlar. Cereyanda kalmasın üşütür sonra.' ifadelerini kullanarak, Bilgin'in iddiasına esprili bir dille karşılık verdi. Bu olay, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe camiası arasındaki etkileşimlerin bir örneği olarak dikkat çekiyor.
22 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maçın ardından hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında Galatasaray kulübü ve başkanı Dursun Özbek, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Aynı maçta Fenerbahçe de saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
12 Mart 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 13 kişi gözaltına alındı. Sahaya ilk atlayan ve futbolculara saldıran beş kişi tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yönelik saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında konuşmasını oturarak yaptı ve toplantı 15 dakika geç başladı. Bahçeli, İsviçre'deki Ukrayna barış görüşmesine Fener Patriği'nin katılmasını eleştirerek, Türkiye'nin egemenlik hukukunun yok sayıldığını belirtti. Konuşmasının sonunda ise Cumhur İttifakı'nı övdü ve ittifakın kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.
26 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından sahaya inen Trabzonspor taraftarları nedeniyle yaşanan olaylarla ilgili sorumlulara ceza verileceğini duyurdu. Maç sonrası sahaya inen taraftarlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcuların güçlükle soyunma odasına gittiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı da olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, yaşananlarla ilgili kanlı formasını 'şerefimizdir' notuyla paylaştı.
18 Mart 2024

Can Ataklı, Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinin siyasi güç kullanmaktan kaçındığını, ancak Anadolu takımlarının siyasi destek arayışında daha aktif olduğunu belirtiyor. AKP'nin güçlü olduğu illerdeki takımların, küçük olaylarda bile siyasi desteğe başvurduğunu ve bu durumun oy dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor. Fenerbahçe'nin, siyasi bir arayış içinde olmaksızın, ancak siyaseti etkileyebilecek bir karar olan Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçimler öncesinde beklenmedik bir sıkıntı oluşturduğu vurgulanıyor.
21 Mart 2024

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile oynanan ve 1-0 kazandıkları derbi maçında yaşanan gerilimlerin ardından Hakan Şükür'ün eleştirilerine yanıt verdi. Hakan Şükür, Mert Hakan'ı yeni bir kontrat alma yöntemi olarak eleştirirken, Mert Hakan bu eleştirileri doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. Maç boyunca hem taraftarlarla hem de oyuncularla gerilim yaşayan Mert Hakan, takımının birlik olduğunda durdurulamaz olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 2024

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladığı basın toplantısında, mevcut başkan Ali Koç'un Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağına dair sözlerini eleştirdi. Yıldırım, devletle kavga edemeyeceklerini ancak haklı oldukları durumlarda hükümetle mücadele edebileceklerini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin çıkarlarını savunmak için daha önce de hükümetle mücadele ettiklerini hatırlattı.
15 Mayıs 2024

Trabzon şehrinde, bazı kişilerin kışkırtmasıyla, Fenerbahçeli futbolculara yönelik planlı bir saldırı gerçekleşti. Maç öncesi sosyal medya paylaşımlarından anlaşıldığı üzere, maskeli ve elinde bıçakla sahaya atlayan bir kişi, bu saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırganların, futbolcuları öldürmeye teşebbüs ettiği ve bu durumun cehaletin bir göstergesi olduğu belirtiliyor. Olay, bazı futbolcuların saldırganlara karşılık vermesiyle daha da büyüdü.
18 Mart 2024
İşaretlediklerim