İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, istasyonun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açıldığını ve Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyon sağlanacağını açıkladı. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini birbirine bağlayarak 11 istasyona ulaştı.
30 Ağustos 2024

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki isale hattı çalışmaları nedeniyle beş mahallede 15 saatlik su kesintisi yapılacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Zuhuratbaba Mahallesi'nde Karabal Deresi atık su ve yağmur suyu dere ıslahı kapsamında isale hattındaki boruların altında çalışma yapılacak. Su kesintisi, Zuhuratbaba, Ataköy 1'inci kısım, Ataköy 2, 5, 6'ncı kısım, Ataköy 3, 4, 11'inci kısım ve Ataköy 7, 8, 9, 10'uncu kısım mahallelerini etkileyecek.
2 Eylül 2024

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan açıklamada bazı vapur seferlerinin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği bildirildi. İptal edilen seferler arasında Bostancı-Moda-Kabataş, Büyükada-Sedef Adası ve Maltepe-Adalar hattı bulunmaktadır. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için bu durumu dikkate almaları gerekmektedir.
11 Şubat 2024

İstanbul'da önemli toplu taşıma güzergahlarından biri olan Kabataş-Bağcılar tramvay hattında teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Çapa ve Akşemsettin-Bağcılar istasyonları arasında gerçekleştiriliyor. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada durum bildirildi ve yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilgilendirme yapıldı.
3 Ocak 2023

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptal gerekçesinin network alt yapısından kaynaklandığını belirtti. Alt yapıdaki sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. Sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ve yolcuların mağdur olmaması için çaba gösterildiği bildirildi.
1 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattında seferler geçici olarak durdurulmuştur. Bu durum, teleferik hattını kullanacak olan yolcuları etkilemektedir.
29 Kasım 2023

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları kapsamında bugünden itibaren bir ay boyunca ziyaretçilere kapalı olacak. Kulenin çatı onarımı nedeniyle 8'inci katı geçen yıl kasımda ziyarete kapatılmış, aleminin konservasyonu tamamlanmıştı. Ayrıca, yapıda jeoradar çalışmaları gerçekleştirildi ve dış cephe onarımı yapılacak. Restorasyon çalışmaları sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek. Çalışmaların nisanda tamamlanması planlanıyor.
23 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Haziran-8 Eylül tarihleri arasında şehir hatlarında yaz tarifesine geçileceğini duyurdu. Yaz tarifesi kapsamında bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı ve yeni seferler eklendi. Beşiktaş-Adalar, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü, Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu ve Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hatlarına ek seferler konuldu. Ayrıca, Şehir Hatları tarafından düzenlenen Mehtap Turları ve Boğaz Turları yaz boyunca devam edecek.
10 Haziran 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin üzerine çıkan aşırı sıcaklar nedeniyle arazi ve sahada görev yapan belediye personelinin çalışma saatlerini kısaltma kararı aldı. Belediye, zorunlu haller haricinde personelinin saat 10:30 ile 15:30 saatleri arasında çalıştırılmayacağını duyurdu.
17 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

İstanbul'un ünlü simgelerinden biri olan Kız Kulesi, iki yılı aşkın bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Mayıs 2023'te ziyarete açılmış, ancak Üsküdar Salacak sahilindeki düzenleme çalışmaları nedeniyle kısa bir süre sonra tekrar kapatılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre, kule bugünden itibaren ziyaretçilere yeniden açık olacak ve ulaşım Karaköy İskelesi'nden sağlanacak. Tekne seferleri her gün 9:30-17:00 saatleri arasında yarım saatte bir düzenlenecek.
1 Mart 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

TOFAŞ, Bursa fabrikasında 16 Temmuz – 20 Ağustos tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurdu. Bu süre zarfında fabrikada planlı bakım ve onarım çalışmaları yapılacak ve ihracat pazarlarındaki seyir göz önünde bulundurulacak. Çalışanlar bu dönemde yıllık izinlerini kullanacak, fabrikada sadece nöbetçi personel ile bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecek.
27 Haziran 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim