İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde bir hastaya işkence eden şüpheli gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir görevlinin engelli bir hastayı küfrederek dövdüğü ve istismar ettiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, görüntülerin çekildiği bakımevinde idari soruşturma açtı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakımevinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına karar verdi.
24 Temmuz 2023

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, turistlere taksimetre açmadan pazarlık usulü fiyat veren bir taksi şoförüne 9 bin 574 lira para cezası verildi. 34 TAZ 50 plakalı taksinin çalışma ruhsatı 10 gün süreyle askıya alındı ve araç trafikten men edildi. Bu olay, İstanbul'da taksicilere yönelik denetimlerin ve cezaların arttığını gösteriyor.
24 Temmuz 2024

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adayarak, seslerinin kısılmayacağını belirtti. Bu sözler iktidara yakın kesimlerin tepkisini çekti ve sosyal medya üzerinden Mosso'nun AKP'li belediyeler tarafından düzenlenen konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği festivaldeki konseri için de iptal baskısı yapıldı ancak Paradise Production Yönetim Kurulu Başkanı Esat Kaba, konserin iptal edilmediğini açıkladı.
7 Haziran 2023

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasında gizli kamera ve böcekler bulduğunu açıkladı. CHP yandaşı medya bu durumu skandal olarak nitelendirdi. Ancak, Köksal'ın savcılığa verdiği cevaplar ve böceklerin imha edilmesi, olayın doğruluğu konusunda şüpheler uyandırdı. İki ihtimal üzerinde duruluyor: ya böcekler bulunmadı ve yalan söylendi, ya da böcekler bulundu ama yerleştirenler tanıdık çıktı.
17 Mayıs 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin iddianamede, yangının tadilat sırasında elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirtildi. İddianamede, gece kulübü sahipleri ve tadilat işlerini yapanlar dahil dokuz kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Yangının öngörülebilir olduğu ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı vurgulandı. Dönemin belediye yetkilileri hakkında ise ayrı bir soruşturma yürütülüyor.
6 Haziran 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılan ve mübadele ile göç sürecini anlatan 'Gavur Mahallesi' sergisine saldırı gerçekleşti. Serginin açık hava bölümünde bulunan eserler, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar gördü. Mermer bloklar devrildi ve içlerinde sergilenen valizlerden bazıları çalındı. Sergi, şimdiye kadar 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamış ve yoğun ilgi nedeniyle 7 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.
16 Nisan 2023

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşemayla site havuzuna girmesine izin verilmeyen Meral Algün'ün şikayeti üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. A.K. ve S.D., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2024

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunulduğu iddiasıyla erkek hemşire E.K. tutuklanmıştı. İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan hemşire ile ilgili olarak, ailenin rektörlüğe açtığı tazminat davasında İzmir 5'inci İdare Mahkemesi aileye 600 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6'ncı İdari Dava Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.
18 Mart 2024

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili bilirkişi incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonucunda, binanın taşıyıcı sistemine birçok noktada müdahale edildiği ve gerekli mühendislik incelemesinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, binanın imar barışından faydalandığı ve bu süreçte de gerekli mühendislik incelemesine tabi tutulmadığı tespit edildi. İnceleme sonucunda, binanın altında bulunan pastanenin taşıyıcı sistemini tahrip etmesinin de binanın yıkılmasına yol açtığı belirtildi.
24 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Encümeni, Mimar Sinan tarafından yapılan Kuşkonmaz Camii'nin yanında bulunan ve imar kanununa aykırı inşa edilen 'Paçi Cafe' adlı kafe için yıkım kararı almıştı. Ancak İBB personeli, yıkımı gerçekleştirmek istediğinde Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yaşanan süreci Twitter üzerinden dokuz maddede açıkladı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ilgili müdürlüğünün yıkımı engellediğini, bakanlığın ise doğal sit alanındaki yeşil alanı imara açarak kaçak yapıyı koruduğunu iddia etti.
15 Nisan 2023

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin davanın ilk duruşmasında iki sanık tahliye edildi. Yangın, tadilat sırasında çıkmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tadilatın kaçak yapıldığını açıklamıştı. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının ve yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı belirtilmişti. Mahkeme, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 7-8 Ekim'e erteledi.
17 Temmuz 2024

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle 12 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Maç sırasında ve sonrasında sahaya yüzlerce su şişesi, meşale, bozuk para ve çakmak atıldı, bazıları Fenerbahçeli futbolculara isabet etti. Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 galip geldi. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle birlikte Galatasaray yöneticileri ve saha görevlileri ile Fenerbahçeliler arasında arbede yaşandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'u ve yanındakileri stadyumda çalışanları darp etmekle suçladı ve Koç'a meydan okudu.
20 Mayıs 2024

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde Yılmaz G. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru G'yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Ebru G, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan şüpheli Yılmaz G, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.
4 Nisan 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023
İşaretlediklerim