KONDA, MetroPOLL ve Yöneylem anket şirketlerinin sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor ve neredeyse ilk turda seçimi kazanacak oy oranına ulaşmış durumda. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararı bu anketlerin açıklanmasından kısa bir süre önce geldi. KONDA'nın anketine göre Kılıçdaroğlu %49,3, Erdoğan %43,7 oy alırken, Yöneylem ve MetroPOLL anketlerinde de Kılıçdaroğlu'nun %49 civarında bir oy oranıyla Erdoğan'ın önünde olduğu görülüyor.
11 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın nisan ayı anket sonuçlarına göre, millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,6 oy oranıyla cumhur ittifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı (yüzde 41,1) geride bırakıyor. Ankette Muharrem İnce yüzde 5, Sinan Oğan yüzde 2,2 oy alırken, kararsızlar yüzde 4,4 ve protesto oylar yüzde 1,6 olarak belirlendi. MHP ve Memleket Partisi seçmenlerinin sırasıyla yüzde 13,7 ve yüzde 14,5'i Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade ediyor. İYİ Partililerin yüzde 80,4'ü Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, HDP'lilerin desteği yüzde 1,2 puan daha fazla. Anket, 26 bölgede 28 ilde 2 bin 610 kişiyle yapıldı ve hata payı +/- 1,88.
8 Nisan 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu gerçekleşiyor ve seçmenler sabah 08:00'den akşam 17:00'ye kadar oylarını kullanabiliyor. Ülke genelinde 191 binden fazla sandıkta 60 milyondan fazla seçmen oy kullanma hakkına sahip. İkinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışıyor. İlk turda Erdoğan yüzde 49,52, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,82 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Yöneylem Sosyal Araştırma Şirketi'nin 9-10 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,5 oy oranıyla ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaya yakın görünüyor. Ankette, mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 44,4 olarak belirlendi. Diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları sırasıyla yüzde 4,7 ve yüzde 1,4 olarak hesaplandı. Partiler bazında ise AKP yüzde 35,5, CHP yüzde 30,4 ve HDP/Yeşil Sol yüzde 10,2 oy oranına sahip. Yöneylem koordinatörü Derya Kömürcü, Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanma olasılığının arttığını belirtti.
11 Mayıs 2023

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde veri akışını durduran Anadolu Ajansı, 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala veri akışında kesinti olmayacağını iddia etti. AA Genel Müdürü ve yardımcısı, alınan önlemler ve seçim gecesi veri paylaşımı hakkında bilgi verdi. Ayrıca, bir araştırma şirketi ile iş birliği yapılacağı ve AA çalışanlarının sandık sonuç verilerini toplayacağı belirtildi. Muhalefetin AA ve YSK'ya olan güvensizliği sürerken, AA yetkilileri herhangi bir aksaklık durumunda hizmet alanların kendilerini savcılığa şikayet etmeleri gerektiğini ifade etti.
5 Mayıs 2023

Türkiye'de 64 milyonu aşkın seçmenin katılımıyla gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına göre, saat 18:00'e kadar seçim sonuçlarına ilişkin basında tahmin ve yorum yapılması yasaklandı. 18:00 ile 21:00 arasında sadece YSK'nın verdiği haber ve tebliğler yayınlanabilecek, 21:00'den sonra ise tüm yayınlar serbest bırakılacak. İlk turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan %49,52, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu %44,88, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise %5,17 oy almıştı.
28 Mayıs 2023

Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerin adayı olarak girdiğini ve beklenen oy oranının yüzde 9 ile 16 arasında olduğunu belirtti. İlk turda yüzde 5,17 oy alan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Oğan, Türkiye'nin birlik bütünlüğü ve istikrarına vurgu yaparak bu kararı aldığını ifade etti. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri ise net değil.
22 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Yöneylem Sosyal Araştırma Şirketi'nin 14-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği Seçmen Eğilimleri araştırmasına göre, kararsızlar dağıtıldığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 5,6 puan önünde yer alıyor ve ilk turda yüzde 48,6 oy alması bekleniyor. Anket, 2 bin 422 kişiyle telefon destekli aramalarla yapılmış ve yüzde 95 güven aralığında +/-2 hata payı ile sonuçlar paylaşılmıştır. Ayrıca, Yöneylem'in milletvekili seçimleri anket sonuçları da açıklanmış, ancak anketin kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği bilgisi verilmemiştir.
21 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TV 100'de yaptığı açıklamada, kendi anketlerine göre Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 10 civarında olduğunu ifade etti. Dağ, cumhur ittifakının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlerde önde gittiğini ve ilk turda seçimi kazanmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin performansının seçim kampanyası döneminde önemli olacağını ve '7'li masanın' adayının tutmamış olmasının İnce'nin oy oranını etkileyebileceğini dile getirdi.
8 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, henüz sayılmamış yaklaşık 10 milyon oyun olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun eldeki verilere göre yüzde 49 oy oranıyla önde olduğunu belirtti. İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın dezenformasyon yaptığını ve Erdoğan'ın oylarının düşmeye başladığını ifade etti. Mansur Yavaş ise Diyarbakır'da verilerin girilmesinin beklenmesi gerektiğini ve son oy sayılana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
14 Mayıs 2023

MAK Danışmanlık tarafından yapılan nisan ayı anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki oy farkı dört puan olarak korunuyor. Her iki lider de bir önceki aya göre oylarını bir puan artırmış. Anket, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Milletvekili seçimlerinde ise AKP'nin oyları bir önceki aya göre artarken, CHP ve İYİ Parti'nin oylarında düşüş görülüyor. Diğer araştırma şirketlerinin anket sonuçları da benzer eğilimler sergiliyor.
18 Nisan 2023

ORC Araştırma tarafından yapılan ve dört farklı cumhurbaşkanı adayı senaryosunu içeren anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki adaylar (Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında önde görünüyor. Anket, 2-5 Ocak 2023 tarihleri arasında 45 ilde 3 bin 780 kişiyle yüz yüze yapılmış. ORC'nin önceki anketlerinde de İYİ Parti'nin diğer şirketlere göre daha yüksek oranlarda oy aldığı belirtiliyor.
9 Ocak 2023

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, KONDA Araştırma'nın nisan ayında gerçekleştirdiği iki saha çalışmasının sonuçlarını ve hazırlanan 202 sayfalık raporu ele aldı. Rapora göre, cumhur ittifakının oyları yüzde 45 bandında, millet ittifakı ise yüzde 36-38 bandında seyrediyor. Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 36,2, CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 13,7, HDP/Yeşil Sol yüzde 10,3, MHP yüzde 7,4 ve diğer partiler yüzde 8,5 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 43 ve 42 oy alarak seçimi ikinci tura taşıyorlar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 51, Erdoğan yüzde 49 oy alıyor.
29 Nisan 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin olumlu ve demokratik bir atmosferde geçtiğini belirterek, oy sayımı devam ederken erken sonuç açıklamanın milli iradenin gaspı anlamına geleceğini ifade etti. Muhalefet ise Anadolu Ajansı'nın verilerini manipülatif bulduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz edildiğini belirtiyor. Erdoğan, vatandaşları ve seçim çalışanlarını tebrik ederek, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar sandıkların başından ayrılmamalarını istedi.
14 Mayıs 2023

Anadolu Ajansı verilerine göre, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilin dokuzunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçimleri önde bitirdi. Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alırken, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan toplamda 52 ilde, Kılıçdaroğlu ise 29 ilde daha fazla oy aldı. İki aday arasındaki oy dağılımı, depremden etkilenen illere göre değişiklik gösteriyor.
29 Mayıs 2023

ORC Araştırma şirketinin sahibi Mehmet Pösteki, 22-27 Şubat tarihleri arasında 45 ilde 4720 katılımcıyla gerçekleştirilen yüz yüze anket sonuçlarını paylaştı. Ankete göre AKP'nin oy oranı yüzde 29.1'e gerileyerek yüzde 30'un altına düştü, MHP ise yüzde 5.4'e geriledi. ORC'nin önceki anketinde AKP yüzde 30.2, MHP yüzde 5.5 oy oranına sahipti. Ayrıca, Aksoy Araştırma'nın Şubat anketine göre AKP ve MHP'nin toplam oy oranı yüzde 38.9, altılı masa partilerinin toplam oyu yüzde 43.4 olarak ölçüldü.
2 Mart 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüksek teveccüh gördüğünü ifade etti. Anadolu Ajansı ve ANKA verilerine göre Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önde olduğu belirtiliyor. Çelik ayrıca, kendilerini suyu bulandırmakla suçlayan CHP'nin aslında suyu bulandırdığını iddia etti ve kesin sonuçları beklediklerini dile getirdi.
28 Mayıs 2023

Yöneylem koordinatörü Derya Kömürcü, Anadolu Ajansı'nın veri akışına göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'yi aşma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Muhalefet, AA verilerinin tartışmalı olduğunu dile getirirken, Kömürcü bu verilere dayanarak bile Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50 üzerine çıkma, Erdoğan'ın ise yüzde 45 altına düşme eğiliminde olduğunu söyledi. Ayrıca, Sinan Oğan'ın yüzde 5 oy alması durumunda seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini belirtti.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim