Galatasaray, Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maçın ardından hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında Galatasaray kulübü ve başkanı Dursun Özbek, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Aynı maçta Fenerbahçe de saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
12 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Sivasspor, 29 Aralık'ta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galip geldiği maçta VAR incelemesi sonucu iptal edilen gol nedeniyle maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sivasspor yönetimi, iptal edilen golün hatalı bir karar olduğunu ve kural hatasına neden olduğunu belirtti. Maçın hakemleri Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerinden alındığı ifade edildi. Sivasspor'un bu duruma tepkisi ve maçın yeniden oynanması talebi, Türk futbolunda hakem hataları ve VAR sistemi tartışmalarını gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

Sivasspor ile Galatasaray arasında oynanan ve tartışmalı bir hakem kararıyla Sivasspor'un golünün iptal edildiği maçın ardından, maçın orta hakemi Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerine son verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile yaptığı görüşme sonucunda, iki hakemin de artık maçlarda görev almayacakları belirtildi. Özdamar sezon sonuna kadar maç yönetemeyecek ve Türkalp'e VAR görevi verilmeyecek.
2 Ocak 2023

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, kulüpteki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ergün, istifasının nedenini kulübe zarar vermemek ve adının itibarsızlaştırılmasını önlemek olarak açıkladı. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirtti. Ayrıca, Ergün'ün uçuş bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.
13 Eylül 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023
İşaretlediklerim