AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Sacit Pişgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Salih Demir'in tedavisi ise devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 72 yaşındaki A.S. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.
22 Temmuz 2023

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada savunma yaptıktan sonra tahliye edildi. Bayındır, 23 Aralık'ta düzenlenen baskınlar sonucu gözaltına alınmış ve 27 Aralık'ta tutuklanmıştı. Savcılık, Bayındır'ın tutukluluğunun devamını talep etmiş, ancak mahkeme avukatların savunmasını takiben tahliye kararı vermiştir.
22 Mart 2023

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis kürsüsünde AKP'yi hırsızlıkla suçladığı için AKP milletvekili ve eski ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından tekme ve tokatla saldırıya uğradı. Olay, Meclis polisi tarafından müdahale edilerek sonlandırıldı. Bozan, TÜİK verilerine dikkat çekerek AKP'yi eleştirmişti. Saldırı, Meclis'te büyük bir tartışmaya yol açtı.
24 Temmuz 2024

MHP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’nın eski başkanlarından Köksal Kaçmaz, iş yerinin önünde park etmek isteyenlerle çıkan tartışma sonucu silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Yanındaki Y.K. ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Polis, olay yerinde incelemelerde bulundu ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
22 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

Yeşil Sol Parti'nin Ankara'nın Mamak ilçesindeki Hüseyingazi seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Büro görevlileri, saldırıdan önce parti bayraklarının söküldüğünü ve büronun karşısına Türk bayrağının asıldığını belirtti. İzmir'in Menemen ilçesindeki seçim bürosuna da saldırı gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren iki kişi, eylemlerini sosyal medyada paylaştı, ancak parti yöneticileri yaşları küçük olduğu için saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunmadı.
12 Nisan 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kurşunlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını Twitter üzerinden duyurmuş ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırının bir inşaat bekçisi tarafından hırsızları kovalarken yanlışlıkla gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Gözaltına alınan bekçinin işlemleri devam etmektedir.
31 Mart 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayetini örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanamamıştı. Davutoğlu, Bahçeli'nin altılı masa ile ilgili iddialarını bir sis perdesi olarak nitelendirerek, Sinan Ateş cinayetinin üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve bu dosyanın açık kalacağını belirtti.
30 Ocak 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi'nde 36 yaşındaki S.G. isimli kadın, akşam saatlerinde evine giderken M.K. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan, kadını sırtından bıçakladıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı ve saldırganın zihinsel engelli olduğu iddia edildi.
26 Eylül 2024

İzmir'de CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz'ın park halindeki aracına gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerde Yılmaz'ın aracına 6 mermi isabet ettiği ve çevrede 12 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Saldırıyla ilgili olarak, yaklaşık bir ay önce işten çıkarılan iki eski belediye çalışanı gözaltına alındı. Olay, Yılmaz'ın evinin önünde gerçekleşti ve polis ekipleri ihbar üzerine hızla bölgeye sevk edildi.
3 Eylül 2024

T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr'nin yazıişleri müdürü Dinçer Gökçe, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Şardan'ın gözaltına alınma sebebi, MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu' hakkında yazdığı bir yazıydı. Gökçe ise 'Döner kardeşlere tahliye kararı' başlıklı bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Gökçe, polis ve savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Şardan, aynı suçlamayla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
1 Kasım 2023

SOL Parti, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde hükümet karşıtı bir yürüyüş düzenlemek istedi. Partinin Kadıköy ilçe binasının polis tarafından ablukaya alındığı ve yürüyüşe müdahale edildiği Twitter üzerinden duyuruldu. Müdahale sonucunda SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen de dahil olmak üzere 100'e yakın kişi gözaltına alındı. Bu olay, Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası hükümete yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor.
1 Mart 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı binası kurşunlandı ve bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözleriyle ilişkilendirildi. Saldırıda kullanılan kurşunun, hırsızlık girişimini önlemeye çalışan bir bekçinin silahından çıktığı iddia edildi ve bekçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu durumu siyasi iktidarın yarattığı kutuplaşmanın ve adaletsizliğin bir sonucu olarak değerlendirdi ve ülkede artan siyasi şiddet olaylarına dikkat çekti.
1 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki illere taşınan seçmen sayısının 46 bin 901 olduğunu duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bu durumun bir irade gaspı ve sandık darbesi olduğunu belirtti. Ayrıca, muhalefet partilerine bu antidemokratik uygulamaya karşı ses çıkarma çağrısında bulundu. Taşınan seçmenlerin dağılımı 31 bölgede detaylandırıldı.
31 Mart 2024

Erzurum'da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Saldırı sonrası emniyet güçleri 19 kişiyi tespit etti ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı İmamoğlu'nun 'provokasyonu' olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk dahil üç kişi tutuklandı. Köktürk'ün eşinin hesabından şüphelilere para gönderdiği iddia edilmiş ve MHP, Köktürk'ün ismini yönetim listesinden çıkarmıştı.
4 Ocak 2023

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim