Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonucu Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Malatya'da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Türkaslan'ın eşi Kübra Türkaslan daha önce enkazdan yaralı olarak kurtarılmış ve eşi için yardım çağrısında bulunmuştu. Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkaslan'ın vefat haberini televizyon yayınında duyurdu.
7 Şubat 2023

Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 19,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Akış, üç gün önce gözaltına alınmıştı. Kararın detayları ve gerekçeleri henüz açıklanmadı. Bu gelişme, yerel yönetimlerdeki siyasi dinamikler ve hukuki süreçler açısından önemli bir olay olarak değerlendiriliyor.
5 Haziran 2024

Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan ile AKP adayı Abdullah Arvas arasındaki belediye başkanlığı seçiminde, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla Zeydan'ın mazbatası ikinci sıradaki Arvas'a verilmişti. Bu karar büyük tepki çekti ve sokakları hareketlendirdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın Zeydan'a iade edilmesine karar verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın bu kararını kutlayan bir mesaj yayınladı ancak daha sonra bu mesajını sildi.
3 Nisan 2024

Sosyal medya üzerinden iktidar çevreleriyle ilgili yolsuzluk iddialarını dile getiren Muhammed Yakut, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'a hakaret ve iftira suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakut'un yurt dışında olması ve sosyal medya hesaplarının Türkiye'nin talebi üzerine engellenmesinin ardından, Anadolu başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yakut'un bir yıl dört aydan sekiz yıl bir aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. İddianame, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
31 Mayıs 2023

Sedat Ergin, Ankara Emniyeti çevresindeki son gelişmelerin İçişleri Bakanı Yerlikaya için zorlu bir sınav olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın mülkiye müfettişlerinin raporunu şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma açıp tutuklamalara gitmesi, İçişleri'nin raporunun önemini azaltmıyor. Ergin, devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkat çekti.
22 Mayıs 2024

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

Ankara'da bulunan Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılacak. Ancak, Ankara Tabip Odası, hastanenin deprem raporunun paylaşılmadığını ve böyle bir raporun olmadığını iddia ediyor. Bakanlık, hastanenin yıkılacağını ve yerine 600 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurdu. Bu durum, hastanede çalışan sağlık çalışanları arasında maddi ve manevi mağduriyetlere yol açtı.
28 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tansiyon ve kalp ritmindeki bozukluklar nedeniyle Ankara Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti yetkilileri ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun açıklamalarına göre Akşener'in sağlık durumu iyi ve kontrol altında. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorun tespit edilmedi ve Akşener bir gün sonra taburcu edildi. Zorlu, Akşener'in yoğun çalışma temposundan dolayı yorulduğunu ve birkaç gün istirahat edeceğini belirtti.
13 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun savcılığa teslim edildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Yerlikaya, raporun kriminal ve jandarma işbirliği ile hazırlandığını ve sürecin yargıya intikal ettiğini belirtti.
21 Mayıs 2024

AKP, 14 Mayıs seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili aday listesini sundu. Listede mevcut 285 milletvekilinden 196'sı yer almadı. Üç dönem kuralı uygulanan AKP'de, HÜDA-PAR ve DSP'den bazı isimler de AKP listesinden aday gösterildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy dışındaki tüm bakanlar, listelerde birinci sıradan aday olarak yer aldı.
9 Nisan 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

Rahmi Doğan, Sivas'tan milletvekili aday adayı olabilmek için Hatay Valiliği görevinden istifa etmişti. Kendisi, görev süresince başarılı işler yaptığını ve mesleğini layıkıyla yürüttüğünü ifade etmişti. Ancak YSK'ya sunulan AKP aday listelerinde Doğan'ın ismi bulunmamaktadır. Hatay, yaşanan büyük depremde en çok zarar gören şehirlerden biri olup, ilk zamanlarda yetersiz yardım sebebiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.
9 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski gençlik ve spor bakanı olan Akif Çağatay Kılıç'ı başdanışmanlık görevine atadı ve aynı zamanda büyükelçilik unvanı verdi. Bu atama ve unvan verilmesi Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Kılıç daha önce AKP'de dört dönem milletvekilliği ve bir dönem gençlik ve spor bakanlığı yapmıştı.
6 Haziran 2023

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

Bilinen muhalif siyasetçilere açılan ceza davalarıyla gündeme gelen eski hakim Akın Gürlek, adalet bakan yardımcılığı görevine yeniden atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Hasan Yılmaz, Niyazi Acar ve Ramazan Can da adalet bakan yardımcılığı görevlerine atandılar. Gürlek, daha önce HDP ve CHP'li siyasetçilere verdiği hapis cezaları ve Anayasa Mahkemesi kararını uygulamama gibi eylemleriyle tanınıyor.
22 Haziran 2023

AKP'nin eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Fatih Altaylı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ankara'da yaşadığını, iş seyahatleri nedeniyle zamanının çoğunu Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçirdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi yönetimine dönmesi için yaptığı teklifi daha önce reddeden Şimşek, aktif siyaseti düşünmediğini tekrarladı. Altaylı, Şimşek'in sadece hafif bir mide ülseri dışında sağlık sorunu olmadığını belirtti.
26 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023
İşaretlediklerim