CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceden planlanmış bir fotoğraf çekimi için stüdyoya gitti. Millet ittifakı toplantılarında ortak aday olarak öne çıkan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle kesinleşmemiş ve toplantı 6 Mart'a ertelenmiştir. CHP'li bir yetkili, Kılıçdaroğlu'nun artık onlar için aday olduğunu ifade etmiştir. Çekimlerin ardından Kılıçdaroğlu, Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi yetkilileriyle görüşecek.
3 Mart 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'seccade' eleştirilerine, Erdoğan'ı 'kul hakkı yiyen bir insan' olarak nitelendirerek yanıt verdi. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda Millet İttifakı liderlerinin ve büyükşehir belediye başkanlarının deprem bölgesinde olacağını belirtti. Muharrem İnce ile ilgili sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin partide uzun yıllar görev yaptığını ve herhangi bir partiyle kapıları kapatma lükslerinin olmadığını ifade etti. ABD Büyükelçisi ile görüşmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine karşılık verdi ve öğretmenlere yönelik atama vaadinde bulundu.
4 Nisan 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. MHP genel başkan yardımcılarının şikayeti üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 3 Aralık 2024'te yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya tepki göstererek, suçlamaların MHP'nin kendi kusurlarını örtme çabası olduğunu belirtti.
29 Ağustos 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı sonrası CHP'de yaşanan yoğun trafik üzerine yapılan toplantılarda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partililere sükunet çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki sorunların öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini belirtti ve belediye başkanlarından bu konuya odaklanmalarını istedi. Ayrıca, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sosyal medya ve televizyon programlarında kırıcı olunmaması konusunda uyarılarda bulundu.
4 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masadaki diğer partiler ve HDP'yi sert bir dille eleştirdi. Ağıralioğlu, konuşmasını yapmadan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bilgi verdiği, ancak içeriği paylaşmadığı belirtildi. Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ağıralioğlu'nun parti teşkilatlarının görüşlerini yansıttığını ve Akşener'in ifade özgürlüğüne önem verdiğini yazdı. Ağıralioğlu'nun partiden ihraç edilip edilmeyeceği veya istifasının istenip istenmeyeceği konusunda ise net bir durum olmadığı ifade edildi.
23 Mart 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' açıklamasına yanıt veren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu bataklığı kodlarıyla konuşan siyasetçilerin emekli edilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlerin oylarını boşa harcamamaları gerektiğini ve tek bir oyla ülkenin tartışmalardan çıkarılabileceğini ifade etti. Ayrıca, Ayasofya Camii'nin propaganda aracı olarak kullanılmasını eleştirdi ve temiz alnın tanımını yaptı.
27 Nisan 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da bir miting düzenledi. Miting için kurulması planlanan çadırın AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın müdahalesiyle engellenmesine rağmen, etkinlik mitinge dönüştü. Kılıçdaroğlu, emeklilere bayram ikramiyesi, esnafa faizsiz kredi ve stopaj vergisi indirimi gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve milliyetçi politikalarını eleştirdi ve kendi politikalarını anlattı.
4 Nisan 2023

BBC News, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi profilini inceledi. Haberde, Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP'nin sert mizacını dönüştürdüğü belirtildi. Yolsuzlukla mücadelesiyle tanınan Kılıçdaroğlu'nun, sakin kişiliği ve ikna kabiliyetiyle dikkat çektiği ve 'Gandi Kemal' lakabıyla anıldığı ifade edildi. Ayrıca, muhalefet partilerini adaylığına ikna etme sürecinin aylar sürdüğü ve Kılıçdaroğlu'nun nefret söyleminden uzak durduğu vurgulandı.
20 Nisan 2023

Ankara Başsavcılığı, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu kişilere ait 350 dosyayı işleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun 18 dosyası, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlarından oluşuyor. Eski milletvekillerinin ifadeleri alınacak ve yeterli delil bulunması durumunda dava açılacak.
20 Haziran 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme yaklaşık iki saat sürdü ve karşılıklı kitap hediyeleşmesi yapıldı. Davutoğlu, seçimlere giderken altı genel başkan, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve iki büyükşehir belediye başkanının birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı ve siyasette nezaketin güçlenmesi gerektiğini belirtti.
29 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın daha önce yaptığı bir kahvaltı davetine neden 'Kürtler incinmesin' diye olumlu yanıt veremediğini belirtti. Demirtaş, muhalefet partilerinin liderlerinin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etmiş ve Akşener'i kahvaltıya davet etmişti. Akşener, bu davete karşılık olarak Demirtaş'ın önce şehit ailelerinden özür dilemesi gerektiğini düşündüğünü ancak bunu Kürt vatandaşların incinebileceği endişesiyle söyleyemediğini ifade etti.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın toplantısında AFAD'dan randevu talep ettiğini ancak dönüş alamadığını belirttikten sonra AFAD genel merkezine davet edildi. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde parti yardımcıları eşlik etti ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve ilgili genel müdür ile görüştü. AFAD Başkanı Sezer, Kılıçdaroğlu'na bilgi sundu ve Kılıçdaroğlu herhangi bir açıklama yapmadan kurumdan ayrıldı.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim