Vergi uzmanı olarak tanınan Ozan Bingöl, Türkiye İşçi Partisi'nin Ankara 3'üncü bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olarak siyasete atıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na girmeyi hedefleyen Bingöl, vergi politikaları ve adaletsiz gelir dağılımı konularında çalışmalar yapmayı planlıyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Bingöl, vergi adaleti ve şeffaflık konularında Kılıçdaroğlu ile ortak görüşlere sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca, 15 Mayıs sonrası ekonomide yeni vergiler ve vergi artışlarının kaçınılmaz olduğunu öngörüyor.
22 Nisan 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleye çıkarılan Akın İpek'in Bebek'teki yalısı, 1 milyar 100 milyon liraya Oyak Çimento tarafından satın alındı. İhale, 750 milyon lira muhammen bedelle başlamış ve dört katılımcının yer aldığı açık teklif aşaması üç saat sürmüştü. Yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare teras alanına sahip. Akın İpek, 'FETÖ firarisi' olarak İngiltere'de yaşıyor ve Türkiye aleyhine açtığı davaları kaybetmişti.
28 Haziran 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yıllık yüzde 64,27 ve aylık yüzde 1,18 enflasyon oranları, CHP grup başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından eleştirildi. Özel ve Özkoç, bu oranların gerçeği yansıtmadığını ve memur ile emeklilerin maaşlarından para çalındığını ifade etti. Özel, iktidara geldiklerinde TÜİK'i yeniden yapılandıracaklarını belirtti, Özkoç ise AKP iktidarını memur ve emeklilerin cebinden para çalmakla suçladı.
3 Ocak 2023

AK Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş karşısında zayıf durumda olduğu ve İstanbul'da adayı Kurum'un deneyimsizliği ve hataları nedeniyle zorlandığı belirtiliyor. Kurum'un İstanbul'da yüksek profilli bir rakip olan İmamoğlu karşısında siyasi deneyimsizliği ve hatalarıyla dikkat çektiği, bu durumun partinin İstanbul'daki umutlarını sönümlendirdiği ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti'nin Ankara'da da zayıf bir durumda olduğu ve seçimi kaybetmeye hazırlandığı vurgulanıyor.
7 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma Şirketi'nin nisan ayı anketine göre, milletvekili seçimlerinde AKP yüzde 34,7, CHP ve müttefikleri yüzde 32,1, HDP/Yeşil Sol yüzde 9,6, İYİ Parti yüzde 9 ve MHP yüzde 6,8 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,3 ile önde bulunurken, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 41,9 oy alıyor ve seçimlerin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin kim tarafından finanse edildiği ve hangi yöntemlerle yapıldığı gibi bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
1 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası projesi kapsamında asgari ücretin altında geliri olan ailelerin gelirlerinin tamamlanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, ev hanımlarına yönelik olarak, faiz hassasiyeti olanlar için katılım bankalarıyla anlaşarak altın hesapları açılacağını ve Aile Destekleri Sigortası ödemelerinin bu hesaplara altın olarak yatırılacağını ifade etti. Bu uygulamanın kadınların sosyal güvencesini artıracağını ve yoksulluğun afişe edilmeyeceğini vurguladı.
22 Nisan 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadır satışı yapması eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak için Malatya'da çalışma yürüttüğü öne sürüldü. Kınık, çadır satışı konusunda eleştirilere rağmen istifa çağrılarına yanıt vermedi. Ayrıca Kınık hakkında Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalı nedeniyle suç duyurularında bulunulduğu belirtildi. Haberde, Kınık'ın dokunulmazlık kazanmak istediğine dair kulis bilgilerine de yer verildi.
12 Mart 2023

Fortuna Capital kurucusu ekonomist Altuğ Özaslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde doların kısa sürede 25-26 seviyelerine çıkacağını ve radikal ekonomik önlemler alınacağını tahmin etti. Özaslan, yerel seçimlere kadar Borsa İstanbul'un reel ve döviz bazında önemli getiri sağlayacağını, ancak bu durumun 'yakın vadenin son ralliciği' olabileceğini belirtti. Ayrıca, yerel seçime kadar Rusya ve Körfez bölgesinden 40-70 milyar dolar fon sağlanacağını ve turizm gelirleriyle birlikte TL üzerindeki baskının yönetileceğini ifade etti.
27 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır ziyareti sırasında Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ile yaptığı röportajda, Meclis başkan vekiliyken HDP'ye en çok söz hakkı veren kişi olduğunu ifade etti. Akşener, bu durumu Selahattin Demirtaş ile yaptığı bir diyaloğa örnek göstererek, Meclis İçtüzüğü'nün herkese eşit haklar tanıdığını ve bu durumun bir lütuf değil, görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Diyarbakır'da kayyum meselesine de değinen Akşener, hukuk ve rıza meselesi olarak tanımladığı konuda, şehre tekrar ziyaretlerde bulunacağını ve esnaf ziyareti yapacağını belirtti.
23 Ocak 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sıkılaştırılmış doğalgaz (CNG) maliyetlerindeki yüksek artış sebebiyle toplu ulaşıma zam yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Ankara'daki otobüslerin %84'ü CNG ile çalışmakta ve EGO'nun aylık zararı 262 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Yavaş, bu durumu hafifletmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulundu. Talep karşılanmazsa Ankara'da toplu ulaşıma yüksek oranda zam yapılabilir.
6 Ocak 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Türk Telekom, Brand Finance'in 'Türkiye'nin En Değerli Markaları' araştırmasına göre marka değerini yüzde 50 oranında kaybederek 18'inci sıraya düştü. Şirketin hisselerinin çoğunluğu Türk Varlık Fonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aitken, yönetim kurulunda birden fazla maaş alan AKP'li isimler bulunuyor. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut ve beş bakan yardımcısı yer alıyor. CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yönetim kurulu üyelerinin aylık yaklaşık 40 bin TL maaş aldığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin 20 yıllık iktidarında beş farklı sektöre 418 milyar dolar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu ve ekibi tarafından hazırlanan rapora göre, bu süreçte kamu zararı 2 trilyon 572 milyar dolara ulaştı. İstanbul'daki imar rantı da dahil olmak üzere, inşaat ve imar, mal ve hizmetler tedariki, enerji, lojistik ve madencilik sektörlerinde haksız kazanç sağlandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu zararın tespiti ve tahsili için öneriler hazırladığını ve hukuki adımların atılacağını ifade etti.
24 Ocak 2023

Twitter kullanıcısı 'Medya Muhtarı', CHP'li olduğunu iddia ettiği MAK Danışmanlık tarafından yapıldığını öne sürdüğü bir anketin manipülatif olduğunu ve sadece üç ilde yapıldığını belirtti. Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yüzde 57'ye 43 üstünlük sağladığı iddia edildi. Ancak MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, böyle bir anketin şirketleri tarafından yapılmadığını ve bu durumla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.
14 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nin milletvekilliği seçimlerine ortak listeyle girmeyi planlaması CHP içinde adaylık endişelerine neden oldu. Bazı bölgelerde CHP ve İYİ Parti listelerinden seçime girilecek olan diğer partilerin, grup kuracak kadar vekil talebinde bulunduğu ve bu durumun CHP'de adaylık bekleyen isimler arasında hayal kırıklığı yarattığı belirtiliyor. CHP yönetiminin bazı partililerden fedakarlık beklediği ve özellikle Kılıçdaroğlu'nun 'A takımı'ndan bazı isimlerin bu dönemde aday olmayacağı ifade ediliyor.
11 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Deniz Demir, Diken'e verdiği röportajda, ekonominin seçmenler tarafından en büyük sorun olarak görüldüğünü belirtti. CHP'nin gençlik örgütlerinden gelen Demir, ittifak partilerinin adaylarının kendi listelerinden gösterilmesi konusunda bir itirazlarının olmadığını ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ilk turda kazanılacağı öngörüsünde bulundu ve CHP'nin gençlere yönelik vaatlerini sıraladı. Demir, seçim günü oyların korunması için yapılan hazırlıkları ve Ankara'da birinci olmayı hedeflediklerini de dile getirdi.
22 Nisan 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023
İşaretlediklerim