İspanya'nın Tarragona kentindeki bir sahile sekiz aylık bir bebeğin cesedi vurdu. Bebeğin, üç ay önce Cezayir'den yola çıkan ve Balear Adaları açıklarında batan bir göçmen teknesindeki yolculardan olduğu belirlendi. Teknede bulunan 15 göçmenin tamamı hayatını kaybetti, aralarında bebeğin anne ve babası da vardı. UNICEF, Akdeniz'de her hafta ortalama 11 çocuğun göç sırasında yaşamını yitirdiğini rapor etti.
18 Temmuz 2023

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan 16 yaşındaki ikiz kardeşler, Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi yurdunda beraber uyudukları için 'eşcinsel' oldukları iddiasıyla yurttan atılmak istendi. Baba, çocukların korktukları için birlikte uyuduklarını belirtti. Yurt yönetimi tarafından yapılan bu ayrımcılık sonrası Antalya Valiliği soruşturma başlattı. Ayrıca, kardeşlerin avukatlarla görüşmelerine yurt yönetimi tarafından izin verilmediği bildirildi.
10 Ocak 2024

ABD'li eski dünya ve olimpiyat şampiyonu atlet Tori Bowie'nin bir ay önce Florida'daki evinde ölü bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, ölüm nedeninin doğum komplikasyonları olduğu belirlendi. 32 yaşındaki Bowie'nin sekiz aylık hamile olduğu ve doğum sırasında tansiyonunun aniden yükselmesi sonucu solunum problemleri yaşayarak eklampsi geçirdiği tespit edildi. Eklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan ve acil tıbbi bakım gerektiren nadir bir durumdur.
13 Haziran 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

The Guardian gazetesi, kurucularının ve finansörlerinin kölelikle bağlantılı olduğunu kabul ederek okurlarından özür diledi. Gazetenin kurucusu John Edward Taylor ve 11 finansöründen en az 9'unun kölelikle bağlantıları, Hull ve Nottingham üniversitelerinden araştırmacıların yürüttüğü bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. Gazetenin sahibi Scott Trust şirketi, geçmişte zarar görenlerin torunlarını desteklemek amacıyla çeşitli kurumlara 10 milyon Sterlin bağış yapacağını duyurdu.
29 Mart 2023

Şarkıcı Lisa Marie Presley, 12 Ocak'ta hayatını kaybettikten sonra babası Elvis Presley'nin eski malikanesi ve şimdiki müze olan Graceland'de anıldı ve aile mezarlığında toprağa verildi. Anma törenine Memphis halkı ve ünlü isimler katıldı. Törende Sarah Ferguson ve Memphis'in eski belediye başkanı konuşma yaptı, Alanis Morissette ve Axl Rose performans sergiledi. Lisa Marie'nin kızları ve annesi Priscilla Presley törende yer aldı.
23 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir bebek, poşet içinde sokağa terk edilmiş halde bulundu ve yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis soruşturması sonucunda, bebeği sokağa bıraktığı tespit edilen anne S.M.Ö. ve anneanne N.G. gözaltına alındı. 'Kasten öldürme' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinde suçlarını kısmen kabul etti ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10 Kasım 2023

Bir zamanlar sınıfta karalama yaptığı için başı belaya giren 13 yaşındaki Britanyalı Joe Whale, şimdi Nike ile çalışıyor. Ailesi, karalama şikayetlerinden sonra Whale'ın yeteneğini keşfetti ve onu resim kursuna gönderdi. Bugün, Joe'nun yeteneği ona Nike anlaşmaları, çocuk kitaplarını resimleme fırsatları ve hatta Prens William ile Kate'le çalışma imkanları sağladı.
29 Eylül 2023

Niğde'de 15 yaşındaki bir çocuk, sosyal medya üzerinden zorla evlendirildiğini açıkladı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti. Bakanlık, çocuğun koruma altına alındığını ve hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
4 Temmuz 2023

Ankara'nın Sincan Saraycık Mahallesi'nde yaşayan çarşı mahalle bekçisi Orkun Oruç, tartıştığı eşi Ayşe Oruç'u tabancayla öldürdü. Olayın ardından Orkun Oruç, aynı silahla intihar etti. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle çiftin cansız bedenleri bulundu. Çiftin bir çocuğunun olduğu bilgisi paylaşıldı.
28 Aralık 2023

İstanbul'da, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe, komşularıyla çıkan bıçaklı sopalı kavgada gözaltına alındı. Kavga, bir binanın bahçesindeki budanmış ağaçların dallarını toplamaya giden komşularıyla yaş ağaçların kesildiği iddiası üzerine çıktı. Kavgada Nurullah Efe, oğlu Hikmet Efe ve komşularından Recep Aytekin yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra Nurullah Efe ve oğlu karakola götürüldü. Olayla ilgili cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı.
4 Eylül 2023

İngiltere Kralı 3. Charles, iklim ve çevre konularına verdiği destek çerçevesinde, enerji tüketimini azaltmak amacıyla Buckingham Sarayı'nda bulunan yüzme havuzunun sıcaklığını düşürdü. Bu durum, havuzu kullanan bazı saray çalışanlarının üşümesine neden oldu. Kral Charles'ın ayrıca sarayda kullanılmayan odalarda ışıkların açık olup olmadığını kontrol ettiği ve kışın bile pencerelerini açık tuttuğu belirtildi. Buckingham Sarayı konu hakkında yorum yapmayı reddetti.
1 Haziran 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken evlendirilmesine ilişkin davada, kemik yaşının büyük gösterilmesi gerekçesiyle tutuklu tek sanık tahliye edildi. H.K.G.'nin babası tarafından 2002'de altı yaşındayken Kadir İstekli'yle imam nikahıyla evlendirildiği ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı belirtilmişti. Gümüşel çifti ve Kadir İstekli hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı. H.K.G'ye 2012'de 'sahte kemik yaşı raporu' verdiği gerekçesiyle yargılanan üçü doktor yedi sanık hakim karşısına çıktı.
11 Eylül 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve cinsel istismar iddiaları üzerine açılan dava, İstekli'nin avukatının vekillikten çekilme dilekçesi vermesi sebebiyle ertelendi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. H.K.G., cinsel istismar iddialarıyla 2012'de doktora başvurmuş ve soruşturma başlatılmıştı.
17 Temmuz 2023

Fransa'da, Başbakan Elisabeth Borne'nin emeklilik yaşını 62'den 64'e çıkarmayı öngören yasa tasarısını oylamadan geçirme kararı sonrası başkent Paris başta olmak üzere çeşitli kentlerde emeklilik reformu karşıtları gösteri düzenledi. Paris'te Concorde Meydanı'nda toplanan binlerce kişi ile polis arasında gergin anlar yaşandı ve göstericiler meydandan ara sokaklara dağıldı. Gösteriler sırasında 120 kişi gözaltına alındı ve Nantes, Lyon, Rennes gibi diğer kentlerde de gerginlikler yaşandığı bildirildi.
17 Mart 2023

İşadamı İnan Kıraç'ın evlatlıktan reddettiği kızı İpek Kıraç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, devam eden hukuki süreçler hakkında yorum yapmayı doğru bulmadığını, ancak babasının basına verdiği ve gerçeği yansıtmayan haberler nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. İpek Kıraç, babasının attığı adımların kendisini üzdüğünü ve aile olarak birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. İnan Kıraç, kızı İpek Kıraç'ı 'tüm mal varlığına el koymak istediği' gerekçesiyle evlatlıktan reddettiğini duyurmuştu.
1 Kasım 2023

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 66 yaşındaki nişanlısı Ann Lesley Smith ile nişanlanmasının üzerinden kısa bir süre sonra ayrıldı. Çiftin ayrılık nedeni olarak Smith'in toplum önünde olma durumuna alışamaması gösterildi. Murdoch, Fox News ve The Sun gibi büyük medya kuruluşlarının sahibi olup, altı çocuk babasıdır ve medya imparatorluğunun geleceği merak konusudur.
5 Nisan 2023

Diyarbakır'da 2 Mayıs 2019'da yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermeyince, Hayriye Türkekul dahil aileler oturma eylemi başlattı. Türkekul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandı. Avukatı, sözlerinin beddua olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Diyarbakır 14. Asliye Ceza Mahkemesi, sözlerin hakaret değil beddua olduğuna ve Erdoğan'ın şahsına değil müdahale eden kolluğa yönelik olduğuna hükmederek beraat kararı verdi. İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını onayladı.
5 Ocak 2024

Avusturyalı Marlene Engelhorn, büyükannesinden kalan 25 milyon avro değerindeki mirası dağıtmak için 50 kişilik bir ekip oluşturmayı planlıyor. Engelhorn, Avusturya'nın 2008'de miras vergisini kaldırmasını eleştirerek, siyasilerin geliri yeniden dağıtmadığı için kendisinin bu adımı attığını belirtiyor. Ekip, rastgele seçilen 10 bin adresten davet mektubu alacak kişiler arasından seçilecek ve marttan hazirana kadar Salzburg'da toplantılar yapacak. Ekip üyelerine seyahat masrafları ve hafta sonu başına 1200 avro ödenecek.
11 Ocak 2024

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un vefat eden kızı için camide hatim okunmasının müftülük tarafından engellendiği iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlana Gençlik Merkezi'nin tadilat nedeniyle kullanılamayacağını belirtti. Torun, müftülüğün ilk başta yardımcı olmayı kabul ettiğini, ancak ismini verdikten sonra tadilat bahanesiyle izin verilmediğini ifade etti. Habertürk TV'de konuyla ilgili açıklama yapan Torun, olayın detaylarını paylaştı.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim