Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanının Ferhat Gündoğdu olduğunu açıkladı. Bu atama, Türk futbolunda hakem yönetimi ve organizasyonunda önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Yeni başkanın atanması, hakemlerin performansı ve futbol maçlarının yönetimi üzerinde etkili olabilir.
23 Temmuz 2024

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlarken, TİP'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyip desteklemeyeceği ve HDP'nin desteğinin olmaması durumunda alacakları tutum hakkında konuştu. Baş, TİP'in 'emek ve özgürlük ittifakı' çerçevesinde ortak bir tutum alınması için çaba göstereceğini, ancak seçimde ayrı taktikler geliştirebileceklerini ve farklı tavırlar alabileceklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sorunlarına ve geleceğine dair görüşlerini paylaştı ve AKP'nin iktidardan düşeceğine dair bir hissiyat olduğunu ifade etti.
8 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ayrıca Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Engin Baltacı ve Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya da disipline sevk edildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantep, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Antalyaspor ve Konyaspor'un çeşitli gerekçelerle disipline gönderildiği bildirildi.
22 Ağustos 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Özbek'in kendisine yönelik 'Cesaretin varsa gel' çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak değerlendirdi. Koç, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda önemli bir derbiyi kazandığını ve gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, Süper Kupa'da yabancı hakem istemelerinin nedeninin tescillendiğini ve ligdeki dengesizliklerin altını çizdi. Özbek'in düello çağrısına ise televizyonlarda tartışma teklif ederek yanıt verdi.
20 Mayıs 2024

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, düzenlediği basın toplantısında olağanüstü genel kurulda başkanlık için tekrar aday olmayacağını açıkladı. Çebi, futboldan kaynaklanan sıkıntılı bir durumun olduğunu ve camianın huzura ihtiyacı olduğunu belirterek, kan değişimine ve enerjiye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca taraftarlara oyunculara destek olmaları çağrısında bulundu ve medyaya tavrını değiştirmesi yönünde uyarılarda bulundu. Beşiktaş'ın olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı 10 Aralık'ta düzenlenecek.
7 Kasım 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, takımın sezonu şampiyon tamamlaması halinde adaylığını çekeceğini duyurdu. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Yıldırım, Galatasaray'ı yenmenin yeterli olmadığını ve tüm maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Beşiktaş'ın Jose Mourinho'ya teklif ettiği iddia edilen 7 milyon avro hakkında da yorumlarda bulundu.
22 Mayıs 2024

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübünün sürekli zirvede olduğunu ancak şampiyonluğunun engellendiğini vurguladı. Koç, adaylık süreciyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçmişte yapılan hatalardan ders aldıklarını ve kulübü finansal olarak zor durumdan kurtardıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine yanıt vererek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hedefini yineledi. Koç'un yönetim kurulu listesinde Acun Ilıcalı da yer alıyor.
23 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Bülent Falakaoğlu, Büyükekşi'nin TFF başkanlığı döneminde yaşanan skandalları ve bu dönemin 'en kötü' başkanlık dönemi olarak nitelendirildiğini belirtiyor. Büyükekşi'nin iktidar tarafından desteklenmesinin arkasındaki güç dengelerine dikkat çeken Falakaoğlu, bu güçlerin kimler olduğunu ve hangi çıkarları koruduklarını sorguluyor. Yazıda, Göksel Gümüşdağ, Kalyon Grubu ve Gaziantep lobisi gibi isimlerin bu güç dengelerinde önemli rol oynadığı vurgulanıyor.
20 Temmuz 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in yanaklarını okşaması karşısında Galatasaray camiasının ve taraftarlarının sessiz kalmasını eleştirdi. Altaylı, taraftarları 'yavşaklaşmakla' suçladı ve bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Özbek, Kurum'un bu hareketini 'gayriihtiyari' olarak tanımladı ve herhangi bir eleştiri getirmedi. Altaylı, bu durumu Galatasaray camiasının onurunu sorgulayacak bir nokta olarak değerlendirdi.
4 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendisinin üçüncü kez cumhurbaşkanı adaylığını onaylamasını eleştirel bir dille değerlendirdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazların reddedildiğini açıklamıştı. Erdoğan, Gaziantep'te bir temel atma töreninde yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından tüm enerjisini Türkiye'nin geleceğine harcayacağını belirtti. Ayrıca, anayasaya göre üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığına dair uzman görüşlerine rağmen, AKP içindeki bazı yetkililer yeni sistemle her şeyin sıfırlandığı tezini savunuyor.
31 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararını savunarak, bu kararın AKP'ye seçim kazandırmak olarak yorumlanamayacağını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kendi adaylarıyla seçime gideceklerini açıklamasının ardından, Demirtaş partisinin resmi politikasının arkasında durduğunu ve eleştirilere karşı 'altılı masa'ya çağrı yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin hazine yardımı alan hesaplarını bloke etmesini siyasi bir karar olarak değerlendirdi ve muhalefetin HDP ve Kürtlere yönelik bakış açısını eleştirdi.
10 Ocak 2023

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saran, daha önce Ali Koç aday olursa aday olmayacağını belirtmişti ve bu kararını resmi olarak açıkladı. Ayrıca, Ali Koç'a destek vereceğini ve ekibiyle birlikte kulübü yönetmeye hazır olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı’yı 'FETÖ' ve Adnan Oktar ile ilişkilendirdi. Yıldırım, Ilıcalı'nın Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport verdiğini ve Adnan Oktar ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı ise bu suçlamaları 'çirkin ve art niyetli' olarak nitelendirerek, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı için kendisini karalamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, Yıldırım ve Ilıcalı arasında Jose Mourinho ile ilgili anlaşma tartışması da yaşandı.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim