İtalya'nın Milano şehrinde, gece yarısından sonra pizza ve dondurma satışı yapılması yasaklanacak. Bu yasak tasarısı, parlamentodan geçerse mayıs ayında yürürlüğe girecek ve mayıs-kasım ayları arasında uygulanacak. Yasak, hafta içi 00:30 ve hafta sonları 01:30 sonrası için geçerli olacak. Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, yasağın amacının sosyal hayat ile şehir sakinlerinin huzuru arasında denge sağlamak olduğunu belirtti.
24 Nisan 2024

Bilim insanları, Batı Afrika'da yaşanan ve Mali'de 48 dereceyi aşan sıcaklıkların insan kaynaklı iklim değişikliği olmadan mümkün olamayacağını belirtiyor. Mali'nin başkenti Bamako'da bir hastane, aşırı sıcaklar nedeniyle yüzlerce ölümün gerçekleştiğini açıkladı. Araştırmalar, fosil yakıtların yakılması gibi insan faaliyetlerinin bölgedeki sıcaklıkları ortalama 1.4 derece artırdığını gösteriyor. Bilim insanları, küresel sıcaklıkların artmasıyla bu tür sıcak hava dalgalarının daha sık yaşanacağını öngörüyor.
21 Nisan 2024

Hindistan'da aşırı sıcaklar, genel seçimlerin son etabında 33 seçim görevlisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uttar Pradeş eyaleti Seçim Kurulu Başkanı Navdeep Rinwa, ölenler arasında temizlik ve güvenlik personellerinin de bulunduğunu ve ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı. Geçen hafta da aşırı sıcaklar nedeniyle ülkede 40 kişi ölmüştü ve başkent Yeni Delhi'de sıcaklıklar 52,9 dereceye ulaşarak rekor kırmıştı.
2 Haziran 2024
İşaretlediklerim