Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

TEAM Araştırma'nın 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol ve MHP'nin oy oranlarında artış gözlemlendi. Millet ittifakında yer almayan partilerin oyları ittifak içinde kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiği ve Muharrem İnce'nin oylarında düşüş yaşandığı belirtildi. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında 5 puan önde olduğu ifade edildi. Ancak seçmenler arasında 'Erdoğan kazanır' algısının güçlü olduğu ve muhalefetin psikolojik üstünlüğü henüz sağlayamadığı vurgulandı.
30 Nisan 2023

17:00'da kapanan sandıklardan gelen ilk verilere göre, Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın açıkladığı oranlara göre Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 59,34 sandık açıldığında Kılıçdaroğlu yüzde 48,07 oy alırken, ANKA'nın yüzde 60,05 sandık açıldığında ise Kılıçdaroğlu yüzde 50,11 oy oranına sahip. Diğer adaylar Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ise sırasıyla daha düşük oy oranlarına sahip.
14 Mayıs 2023

Türkiye Raporu'nun nisan anket sonuçlarına göre, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmamasına ve ikinci tura kalmasına yol açacak düzeyde oy alacağını gösteriyor. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise çoklu aday senaryolarında Erdoğan'ın önünde olduğu ancak ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'nin adaylıktan çekilmesini talep ediyor. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anketin bazı bulgularını Twitter üzerinden paylaşmış ancak anketin metodolojisi ve detayları hakkında bilgi verilmemiştir.
12 Nisan 2023

Hatay'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 48,08 oy oranıyla önde olmasına rağmen, ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından geçildi. Erdoğan ikinci turda 429 bin 727 oy alarak Hatay'da seçimi kazanırken, Kılıçdaroğlu 428 bin 261 oyda kaldı.
28 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu sonrasında AKP tarafından yaptırılan ankete göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 53 civarında oy aldığı belirtiliyor. AKP kaynakları, Erdoğan'ın partideki son toplantıda yerel seçimlere hazırlık olarak fark yaratma talimatı verdiğini ifade etmişler. Ayrıca, AKP'nin 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın kazandığı büyükşehirlerde önde bitirmeyi ve yerel seçimler için motivasyon sağlamayı hedeflediği, sandığa gitmeyen seçmenleri de sandığa taşımayı amaçladığı aktarılmıştır. Erdoğan, anketlere inanmadığını ve meydanların diline güvendiğini belirtmiştir.
20 Mayıs 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Fox TV'de yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını tahmin etti. Saat 20:50 itibariyle açılan sandıkların yüzde 60'ına göre, Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51,64, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 42,53 ve Sinan Oğan'ın oy oranı yüzde 5,32 olarak belirlendi. Ağırdır, Anadolu Ajansı'nın ilk verilerini değerlendirirken, yorum yapmak için daha erken olduğunu ve açılan sandık oranı yüzde 40'lara geldiğinde konuşmanın anlamlı olacağını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Habertürk canlı yayınında yaptıkları son anket sonuçlarını paylaştı. Ankete göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 puan önünde yer alıyor. Ayrıca, cumhurbaşkanlığı seçiminde kararsız olanların yüzde 8 olduğu ve bunların çoğunun HDP'li seçmenlerden oluştuğu belirtiliyor. Diğer anket sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a karşı önde olduğunu gösteriyor.
16 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ancak yüzde 50 barajını geçemediği belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere teşekkür ederek, özellikle gençlerin ve kadınların yüksek katılımından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını ve ikinci turda kesinlikle kazanacaklarını iddia etti. Ayrıca, toplumun değişim talebinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybının bu değişim talebini yansıttığını belirtti.
15 Mayıs 2023

ORC Araştırma tarafından Nisan ayında yapılan iki ayrı ankete göre, seçmenlerin tercihleri kazanma ihtimali yüksek olan aday ve partilere kaydı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oyları düşüş gösterdi. Partilerin oy dağılımında da benzer bir eğilim izlenirken, büyük partilerin oyları arttı. Ankette, 42 ilden 5 bin 400 kişiyle yüz yüze görüşülerek veriler toplandı. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği'nin belirttiği bazı kritik bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Ekonomist dergisi tarafından yapılan ankete göre, 120 üst düzey iş dünyası yöneticisinin çoğunluğu, cumhurbaşkanlığını Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili seçimlerini ise Millet İttifakı'nın kazanacağını öngörüyor. Ankete katılanların %93,9'u güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini belirtiyor. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağını ve Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerini kazanacağını düşünenlerin oranı %68,7.
4 Mayıs 2023

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'deki çeşitli anket sonuçlarını derleyerek, muhalefetin ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı anketlerde 10 puan önde olduğunu yazdı. Anketler, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 55 civarında oy potansiyeline sahip olduğunu, Erdoğan'ın ise yüzde 44 civarında kaldığını gösteriyor. Reuters, son depremler ve ekonomik krizin AKP'ye olan desteği azalttığını belirtiyor. Teneo danışmanlık şirketinin başkanı, Kılıçdaroğlu ve ittifakın bu performansı sürdürebilmesinin önemli olduğunu ifade ediyor.
13 Mart 2023

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Türkiye'de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda genç seçmenlerin tepkisinin belirleyici olabileceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu lehine bir oy patlaması yaşanabileceğini belirtti. Ağırdır, seçmenlerin ikinci turu 'son şans' olarak görebileceğini ve yüzde 20'lik kararsız kesimin tercihlerinin sonucu etkileyebileceğini ifade etti. Ayrıca, iktidarın güvenlik güçleri ve yargı üzerinden yapabileceklerinin sonucu etkileme potansiyeline sahip olduğunu, ancak gençlerin ideolojik olmayan bir yaklaşımla oy kullanabileceklerini söyledi.
5 Mayıs 2023

Konsensus Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları araştırmalara dayanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanabileceğini ifade etti. Sarı, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyellerinin eşit olduğunu belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin seçim sonuçları üzerindeki etkisi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkladıktan sonra oy oranlarındaki artışa dikkat çekti.
30 Mart 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda tüm sandıkların açıldığını ve katılım oranının yüzde 88,92 olduğunu belirtti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve ata ittifakının adayı Sinan Oğan yüzde 5,47 oy aldı. Hiçbir adayın seçilme yeterliliğine ulaşamadığı için 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimler yapılacak.
15 Mayıs 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,96 oy oranına sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca yurt içindeki sandıkların yüzde 99'u, yurt dışındakilerin ise yüzde 84'ü açılmış durumda. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almış durumdadır.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 200 bin kişiye soruşturma açtırdığını ve 2021 yılında 305 çocuğu dava ettiğini belirterek, bu uygulamaları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisini eleştirenlerin başına bir iş gelmeyeceğine dair söz verdi ve 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Ayrıca, bazı televizyon kanallarının kampanya filmini yayınlamayı reddettiğini duyurdu.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim