Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini öne sürdü. Seçimlerin ilk turunda Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan sırasıyla yüzde 49,50, 44,89 ve 5,17 oy almıştı. Oğan, ikinci turda destekleyecekleri tarafı açıklamadan önce 'istikrar' vurgusu yapmıştı. Selvi, Oğan'ın Erdoğan ile dört maddelik bir mutabakata vardığını ve bu mutabakatın terörle mücadele ve sığınmacı politikalarını içerdiğini belirtti.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda elenen ata ittifakının adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kritik bir figür haline geldi. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra gazeteci Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Oğan ile yolların ayrılmasının mümkün olduğunu söylediğini iddia etti. Oğan ise Sözcü gazetesine verdiği demeçte, Özdağ ile süreci istişareyle götürdüklerini, farklı düşünseler bile istişare ettiklerini ve aralarında sıkıntı olmadığını, ancak kararlarının aynı olmak zorunda olmadığını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde aldığı yüzde 5,17 oy oranının ardından diğer taraflarla görüşmeler yapmış ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almıştır. Millet İttifakı temsilcileriyle de görüşen Oğan, makam talebinde bulunmadığını iddia etmiş, ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bu iddia yalanlanmıştır. Oğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmek istediğini belirtmiş, ancak sonrasında Millet İttifakı'na bir cevap vermemiştir. Zafer Partisi kaynakları, Oğan'ın bu süreçten sonra parti içindeki gençler ve kurmaylarla iletişimini kesmiş olduğunu ifade etmiştir.
26 Mayıs 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını şaşırtıcı bulmadığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Oğan'ın kararı sonrası, ilk turda ona oy veren seçmenlerin ikinci turda kime oy verecekleri belirsizliğini koruyor. Adalet Partisi'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklaması ve Zafer Partisi'nin de benzer bir eğilim içinde olması dikkat çekiyor.
23 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında yaptığı açıklamalarda, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na desteğini ve siyasi duruşunu olumlu bir şekilde değerlendirdi. Erdoğan, Oğan'ın ittifakın bir parçası gibi çalışmalara başladığını ve bu durumun taban tarafından farklı değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası bir seçim zaferinin terör örgütleri ve yabancı tefecilere yarayacağını iddia etti ve diğer siyasi konulara da değindi.
25 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceği merak konusu. Oğan, destek kararını gelecek hafta açıklayacağını duyurdu. Kendisiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Oğan, bu taleplerin sığınmacıların gönderilmesi ve terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması gibi konuları içerdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu tutumuna karşı çıktılar.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, daha önce kendisine yayın yapmayan TRT'ye konuk oldu. Oğan, seçimlerin ilk turu öncesinde TRT'nin yayın politikasını protesto etmiş ve TRT'nin tarafsız olması gerektiğini vurgulamıştı. TRT'nin seçimlerin ilk turu öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 32 saat, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise sadece 32 dakika yayın zamanı ayırdığı belirtilmişti. Oğan, TRT'ye konuk olacağını Twitter hesabından duyurdu.
25 Mayıs 2023

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan, Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olma talebinin karşılanmaması üzerine cumhur ittifakını desteklemediğini öne sürdü. Oğan, kendisinin cumhur ittifakını destekleyeceğini Özdağ'a bildirdiğini ve Özdağ'ın tarafsız kalacağını söylediğini belirtti. Ayrıca, Oğan 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu ve tarafsız kalmak yerine gelecek planlaması yaptığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partinin eski üyesi Sinan Oğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının kişisel bir tercih olduğunu ve partiyi bağlamadığını belirtti. Özdağ, Zafer Partisi'nin resmi tutumunu kendisinin açıklayacağını duyurdu. Ata İttifakı'nın diğer bileşeni Adalet Partisi ise Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Özdağ'ın kimi destekleyeceği konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda bakanlık gibi taleplerde bulunacaklarını ifade etti. Oğan, destek verecekleri adayın 'bedavaya' olmayacağını, kamuoyu ve destekçileriyle istişare ederek karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, hükümet içinde yer almak için anlaşma sağlanması gerektiğini, aksi takdirde kendi yollarına bakacaklarını belirtti.
13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşme, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur öncesinde gerçekleşti. Oğan, ikinci turda destek vereceği ittifakı açıklamadan önce bazı taleplerde bulunmuştu. Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Oğan'ın bu taleplerine ve müzakere yöntemine olumsuz tepki göstermişlerdi.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceğini bugün saat 17:00'de açıklayacak. İttifakın büyük ortağı Zafer Partisi'nin kararı ise yarın saat 11:00'de açıklanacak. İttifak içinde farklı görüşler olabileceğini belirten Oğan, Ümit Özdağ ile aynı kararı vermek zorunda olmadıklarını ifade etmiş. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini iddia etmişti.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimlerinde ata ittifakının adayı Sinan Oğan'a verilen yüzde 5,17'lik oyun ikinci turda hangi adaya gideceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Özdağ, partisinin taleplerini karşılayan adaya destek vereceklerini, aksi takdirde her iki adayı da desteklemeyeceklerini ifade etti. Özdağ, taleplerinin Atatürk ve Türk milliyetçiliği değerlerine bağlılık, Kandil ile mücadele ve sorgulayıcı bir seçmen kitlesine hitap etme üzerine kurulu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu görüşmeye dair yaptığı açıklamada, Sinan Oğan'ı tebrik etti ve seçmen üzerinde herhangi bir ipotek koyma şanslarının olmadığını ifade etti. Oktay, terörle ilgili konularda ortak noktaları olduğunu ve görüşmenin olumlu sonuçlar doğuracağını umduklarını söyledi.
21 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

Sinan Oğan, seçim kampanyası boyunca HÜDA-PAR ile işbirliği yapan AKP'ye ve bu işbirliğine destek veren seçmenlere karşı çıktı. Oğan, HÜDA-PAR'ın Türk bayrağındaki 'Türk' ifadesini çıkarma talebini eleştirerek, Türk milliyetçilerinin bu partiyle yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Ancak seçimler sonrasında, HÜDA-PAR'ın milletvekili çıkarmasına olanak sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.
22 Mayıs 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim gecesi Sinan Oğan'a özel olarak teşekkür ettiğini yazdı. İlk turda yüzde 5,17 oy alan ve daha sonra Erdoğan'a destek veren Oğan, Erdoğan tarafından 'cumhur ittifakının elemanı' olarak nitelendirilmişti. Seçim zaferinin ardından Erdoğan ve ittifak liderleriyle birlikte Beştepe'de poz veren Oğan'a Erdoğan'ın 'Duruşundan dolayı ayrıca teşekkür ederim' dediği aktarıldı. Ayrıca, Sözcü gazetesinde Sinan Oğan'ın bakanlık için adının geçtiği iddia edildi.
30 Mayıs 2023

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023
İşaretlediklerim