Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra Hatay'da yaşanan sorunlar hala çözülemedi. Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, devletin varlığının özel harekat ve asker ile sınırlı olduğunu, temiz su, elektrik, tuvalet ve sağlık hizmetlerinde ciddi eksiklikler olduğunu belirtti. AFAD'ın kurduğu tuvaletlerin Asi Nehri'ne atık bıraktığı, çevre kirliliğine yol açabileceği ifade edildi. Hatay'da enkazların olduğu gibi durduğu, temiz su ve barınma imkanlarının yetersiz olduğu, sağlık hizmetlerinin gönüllü hekimler tarafından yürütüldüğü ve diğer illere göre devletin bakış açısında ciddi farklar olduğu aktarıldı.
27 Şubat 2023

İstanbul'da gece saatlerinde Anadolu ve Avrupa yakalarında gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Gökyüzünde şimşek hareketliliği gözlemlendi. Üsküdar sahilinde ve Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan insanlar yağışı cep telefonlarıyla kaydetti ve bazıları yağmura hazırlıksız yakalanırken, bazıları şemsiye kullanarak korunmaya çalıştı. Sağanak, sabah saatlerinde etkisini yitirdi.
17 Haziran 2023

Giresun'un Espiye ilçesinde denize giren 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, akıntıya kapılarak yaklaşık 3 kilometre sürüklendi. Sahildeki bir kişi, Turan'ın sürekli çalan cep telefonunu yanıtlayarak, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınları durumu jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine ihbar etti. Turan, ekiplerin denizde arama yaptığı sırada yüzerek kıyıya çıktı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra taburcu edildi.
5 Ağustos 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

Adıyaman ve Şanlıurfa'da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi ve bu selde toplam 14 kişi yaşamını yitirdi. Adıyaman'ın Tut ilçesinde ve Şanlıurfa'da sel sularına kapılanlar oldu. AFAD, bölgede yağışların devam edeceğini ve olası olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde de sağanak yağışlar nedeniyle depremzedelerin kaldığı çadırları su bastı. Şanlıurfa'da ise Hilvan-Bozova yolu sel sonrası çöktü.
15 Mart 2023

Gaziantep ve Kilis'te akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışlar sebebiyle hem araç sürücüleri hem de yayalar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, doludan korunmak için araçlarını battaniye ve halılarla örttü. Oğuzeli ilçesinde bir ahıra yıldırım düşmesi sonucu dört koyun öldü.
18 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da suya erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlar, Twitter üzerinden '#HataydaSuYok' etiketiyle bu duruma dikkat çekmeye çalışıyorlar. Birçok kişi ve kurum, su sıkıntısının çözülmesi için çağrıda bulunuyor ve acil yardım talep ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar, sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını belirtiyor.
3 Mart 2023

Samsun'da gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış, rögarların taşmasına, trafikte aksamalara ve bazı ev ve iş yerlerinin su basmasına neden oldu. Ayrıca ağaçlar devrildi ve bazı mahallelerde yoğun su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Son bir yılda damacana su fiyatları yüzde 160 oranında artarak 50 TL sınırına yaklaştı. Bu durum, tüketicilerin ambalajlı sular yerine şebeke sularına yönelmelerine neden oldu. SUDER Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, ambalajlı su maliyetlerinin büyük bir kısmının suyun kendisinden değil, ambalajlama ve taşıma gibi diğer maliyetlerden kaynaklandığını belirtti.
18 Ocak 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda dünya gençler rekoru kırarak beşinci olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Seine Nehri'nin kirliliğinden şikayet etti. Tunçelli, suyun çok pis olduğunu, kokusunun ve tadının kötü olduğunu belirtti. Yarış sırasında suyun içini göremediğini ve bu durumun performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. Tunçelli, aldığı olumlu mesajlardan dolayı mutlu olduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyledi.
9 Ağustos 2024

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Merkez Kayalık Mahallesi'nde bulunan 9 numaralı çadırkenti ziyaret etti. Yoğun yağışlar sonucu çadırkentin altından su aktığını ve çadırların ıslak olduğunu belirtti. Tutdere, yakacak odun, ısıtma, battaniye, yeme-içme ve hijyen gibi temel sorunların çözülmediğini ifade ederek AFAD yetkililerini göreve çağırdı ve sorunların çözülmesi için çağrıda bulundu.
16 Mart 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz kişiye ulaşılamıyor. Toprak kayması nedeniyle Fırat Nehri'ne siyanür sızacağı endişesi artarken, Erzincan Valisi ve eski başbakan Binali Yıldırım, şu ana kadar herhangi bir sızma ya da akıntının olmadığını belirtti. Yıldırım, ayrıştırma işlemi gören kimyasalların ayrı bir yerde depolandığını ve orada herhangi bir sorun olmadığını ifade etti. Enerji bakanı ise olay üzerine yurt dışı gezisini yarıda keserek Erzincan'a gitti.
13 Şubat 2024

6 Şubat'taki büyük depremlerden beş hafta sonra, Hatay'da depremzedeler temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayetçi. Bir depremzede, devletin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetersiz liderliğini eleştirerek durumlarını ifade etti. İskenderun'da ise yağmur sonucu AFAD'ın kurduğu çadır kentler su altında kaldı ve depremzedeler yaşadıkları zorlukları dile getirdi.
14 Mart 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, mayıstan bu yana yaklaşık 10 puan azalarak %39,84'e geriledi. Bu, 2014'ten bu yana görülen en düşük doluluk oranı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek doluluk oranı 20 Mayıs'ta %49,66 idi. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 448 bin metreküp olarak kaydedildi.
21 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında, bazı akaryakıt istasyonlarında yakıt tükenmesi ve yeraltı depoları ile bağlantı noktalarının çökmesi gibi sorunlar yaşandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), yakıtı biten istasyonlara hızla ikmal yapıldığını ve hasar gören istasyonlarda tamir çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Türkiye genelinde akaryakıt sorunu olmadığı belirtildi ve depremde hayatını kaybedenler için taziye dilekleri paylaşıldı.
6 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi 'kayıp bakan Nemo' olarak nitelendirerek eleştirdi. Nebati, sel bölgesinde çamurlu suya battığı bir fotoğrafını paylaşarak Akşener'e yanıt verdi ve gerçekleri eğip bükerek kendi eğrilerini düzeltemeyeceklerini ifade etti. Akşener'in eleştirileri ve Nebati'nin yanıtı, Türkiye'deki ekonomik durum ve siyasi tartışmaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.
29 Mart 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sazlıdere Barajı kenarına kimliği belirsiz kişilerce dökülen alüminyum demir cüruf malzemenin baraj suyuna karışmadığını bildirdi. İSKİ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda inceleme ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Atık malzeme, İSTAÇ ekipleri tarafından bertaraf edilecek. İSKİ, suyun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiğini ve güvenle kullanılabileceğini belirtti.
5 Nisan 2023

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde alg patlaması yaşandı ve göl turkuaz renge büründü. İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, bu doğa olayının bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirtti. Plaj işletmecisi Bekir Uslu da ziyaretçi sayısında artış olduğunu ve özellikle fotoğrafçıların ilgisini çektiğini ifade etti.
17 Temmuz 2024

Mersin Körfezi'nde son bir aydır deniz yüzeyinde köpüklenme artışı gözlemlendi. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, bu durumun Marmara Denizi'ndeki müsilajla eşdeğer olduğunu ve kirliliğin ana kaynağının karasal girdiler olduğunu belirtti. Salihoğlu, kirliliğin deniz ekosistemlerini ciddi şekilde tehdit ettiğini ve acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim