Hollanda hükümeti, Amsterdam Schiphol Havalimanı çevresindeki 3 bin haneye gürültü kirliliği nedeniyle toplam 5,5 milyon avro tazminat ödeyecek. Tazminat, 2017 ile 2019 yıllarında gürültü kirliliğine maruz kalan hanelere yönelik olacak. Hane başı ortalama 1800 avroluk tazminatın ekim sonu veya kasım başında ödeneceği belirtildi. Ayrıca, gürültü kirliliği sebebiyle 2025'ten itibaren Schiphol'da gece ve özel jet uçuşlarının yasaklanacağı bildirildi.
2 Ekim 2023

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Batman'a gitmek üzere olan yolcular yer hizmeti görevlisinin hatası sonucu Amsterdam'a giden uçağa bindirildi. Hata, yolcular uçağa bindikten sonra fark edildi ve anonsla Batman'a gidecek yolcular uyarıldı. Yolcular uçaktan indirildi ve olay bir yolcu tarafından videoya kaydedildi. SunExpress Havayolları'nın Ankara-Amsterdam seferi bu nedenle 15 dakika gecikmeli olarak gerçekleşti.
20 Kasım 2023

Hollanda'nın Alkmaar kentinde düzenlenen geleneksel Gouda peyniri festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Festivalde, beyaz önlük giyen jüri tarafından Gouda peynirleri değerlendirildi. Geleneksel kostümler giymiş peynir taşıyıcıları, peynirleri ahşap arabalarla sergiledi.
8 Nisan 2023

Hollanda'nın Amsterdam Belediyesi, Red Light District'teki genelevlerin kapanış saatlerini daha erken bir saate çekme kararından vazgeçti. Bu karar, bölgedeki gürültü ve karmaşayı azaltma amacıyla alınmıştı ancak seks işçileri ve esnaf tarafından güvenlik ve gelir kaybı gerekçeleriyle eleştirilmişti. Belediye, genelevlerin yeniden sabah 6'ya kadar açık kalmasına izin verdi ve ayrıca kentin güneyinde yeni bir 'erotik merkez' kurmayı planladığını duyurdu, ancak bu projenin yeri ve tamamlanma süresi henüz belirsiz.
25 Şubat 2024

İstanbul Boğazı'ndan çıkış yapan PD-30 isimli yüzer havuzun Haydarpaşa Limanı'na yanaşması için boğazdaki gemi trafiği çift yönlü olarak kapatıldı. Yüzer havuz, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin koordinasyonunda beş kılavuz kaptan ve çeşitli römorkörler eşliğinde boğazdaki seyrine devam ediyor. Bu geçiş nedeniyle İstanbul Boğazı'ndaki transit gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
19 Eylül 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin çift yönlü olarak askıya alındığını duyurdu. Bu karar, Haydarpaşa Limanı'ndan kalkış yapacak olan gemi kurtaran römorkörün yedeğindeki PD-30 isimli yüzer havuzla birlikte toplam 392 metrelik yedek boyuna sahip yedekli geçiş nedeniyle alındı. Bu durum, boğazdaki transit gemi trafiğini geçici olarak durdurdu.
18 Eylül 2024

İstanbul Boğazı, SEA TURTLE isimli genel kargo gemisinin dümen arızası yaşaması sebebiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, trafiğin geçici bir süreliğine askıya alındığını duyurdu. Bu durum, Kandilli önlerinde meydana geldi.
29 Mart 2024

İstanbul Boğazı'nda Beşiktaş önlerinde bir gemide makine arızası meydana gelmesi nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak geçici süreyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'CORNELIA' isimli 176 metre boyundaki geminin arızası için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerine yönlendirildiğini açıkladı. Boğaz trafiğinin ne zaman normale döneceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
31 Mayıs 2024

İtalya'nın tarihi kenti Venedik, turist sayısının kent sakinleri sayısını aşması üzerine, günübirlik turistlerden şehir merkezine giriş için 5 avro ücret almaya başladı. Bu uygulama, yılın belirli günlerinde ve belirli saatlerde geçerli olacak. Giriş ücreti ödemeyenler için 50-300 avro arasında para cezaları uygulanacak. Venedik yönetimi, aşırı turizmin etkilerini azaltmak için daha önce de büyük yolcu gemilerinin şehre girişini yasaklamış ve tur gruplarına sınırlamalar getirmişti.
26 Nisan 2024

ABD’nin New York kentinde, aşırı sıcak nedeniyle Bronx ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Harlem Nehri üzerindeki açılır kapanır köprünün mekanizması bozuldu. 35 derece sıcaklıkla yılın en yüksek seviyesini gören New York'ta, 3’üncü Cadde Köprüsü’nün çelik unsurları genişleyerek köprünün açık haldeyken kilitlenmesine neden oldu. Araç trafiğine kapatılan köprüde, itfaiye botları çeliği soğutmak amacıyla nehirden köprüye su püskürttü.
9 Temmuz 2024

İspanya'daki azınlık sol koalisyon hükümeti, İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen 'Marianne Danica' adlı Danimarka uyruklu ticari yük gemisinin limanlarına yanaşmasına izin vermedi. Hükümet, bu kararı İsrail'e savaş malzemeleri ihracatına karşı olan politikaları doğrultusunda aldığını belirtti. Ayrıca, Cartagena limanına gelen ve yine İsrail'e silah taşıdığı iddia edilen 'Borkum' adlı gemi de limana yanaşamadı ve açıkta bekletildi. Sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler, gemilerin yüklerinin araştırılması için savcılığa başvurdu.
17 Mayıs 2024

Çin Ulusal Göç İdaresi, Çinli acentelerin organizasyonundaki turist gruplarının büyük yolcu gemileriyle ülkeye girişlerinde vize talep edilmeyeceğini açıkladı. Bu muafiyet, geminin limandan ayrılış süresiyle sınırlı olacak ve 15 günü aşmayacak. Vizesiz giriş yapılabilecek liman şehirleri arasında Tiencin, Dalian, Çingdao, Şanghay, Lienyungang, Vıncou, Couşan, Şiamın, Guangcou, Şıncın, Beyhay, Haykou ve Sanya bulunuyor.
15 Mayıs 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Seine Nehri'nin temiz olduğunu ve kirlilik nedeniyle iptal edilen antrenmanların yanlış bilgiye dayandığını savundu. Belçikalı yüzücü Claire Michel'in E.Coli bakterisi kaptığı iddialarını yalanlayan Hidalgo, nehirde yüzmenin güvenli olduğunu belirtti. Ancak Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar doları eleştirerek sosyal sorunların göz ardı edildiğini düşünüyor. Nehrin kirliliği, birleşik kanalizasyon sisteminden kaynaklanıyor ve şiddetli yağışlarda atık suların nehre akmasına neden oluyor.
7 Ağustos 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Seine Nehri'nin temiz olduğunu ve kirlilik nedeniyle iptal edilen antrenmanların yanlış bilgiye dayandığını belirtti. Belçikalı yüzücü Claire Michel'in E.Coli bakterisi kaptığı iddialarını yalanlayan Hidalgo, nehirde yüzmenin güvenli olduğunu savundu. Ancak Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar doları eleştirerek sosyal sorunların göz ardı edildiğini düşünüyor. Nehrin kirliliği, birleşik kanalizasyon sisteminin şiddetli yağışlarda atık suları nehre akıtmasından kaynaklanıyor.
7 Ağustos 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Sen Nehri'nde yapmayı planladıkları antrenman, nehirdeki kirlilik nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için daha önce nehirde yüzmüştü. Ancak yapılan su kalitesi testleri, nehirde yüzmenin sağlık açısından riskli olduğunu ortaya koydu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların öncelenmediğinden şikayetçi.
28 Temmuz 2024

Suudi Arabistan, Batılı şirketlerin desteğiyle geliştirilen 500 milyar dolarlık Neom ekolojik kent projesi kapsamında, The Line adlı dikey şehir inşaatı için bölge sakinlerinin evlerini terk etmelerini istedi. Devlet, evlerini boşaltmayanlara karşı güvenlik güçlerine vur emri verdiği ve bir kişinin öldürüldüğü, 47 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Proje, Suudi ekonomisinin petrole olan bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor ve 2030 yılında tamamlanması planlanıyor. İnsan hakları kuruluşları ve uydu görüntüleri, bölgede ciddi tahribat ve zorunlu tahliyeler olduğunu ortaya koyuyor.
10 Mayıs 2024

Dünya genelinde birçok şehir, iklim değişikliğiyle mücadele ve çevresel sürdürülebilirliği artırmak amacıyla beton ve asfalt gibi geçirimsiz yüzeyleri kaldırıyor. Bu hareket, şehirleri hem estetik hem de ekolojik açıdan daha yaşanabilir hale getiriyor. Örneğin, Portland'da bir kilisenin beton kaplı zemininden 1670 metrekarelik bir alan kaldırılarak doğal yaşam için yeniden düzenlendi. Benzer projeler, su baskınlarını azaltma, şehirlerin süngerimsi yapısını artırma ve yaban hayatına yaşam alanı sağlama gibi faydalar sunuyor.
11 Mayıs 2024

2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Fransa'da tren hatları büyük ölçüde kesintiye uğradı. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, bu kesintinin 'kötü niyetli kişilerin eylemleri' nedeniyle gerçekleştiğini ve birçok trenin farklı hatlara yönlendirildiğini veya iptal edildiğini açıkladı. Ayrıca, Belçika ve Londra'ya giden trenlerde de aksamalar yaşandı. Yolculardan, mümkünse seyahatlerini ertelemeleri ve istasyonlara gitmemeleri istendi.
26 Temmuz 2024

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, 'Harika Kopenhag' turizm ofisi tarafından başlatılan 'CopenPay' girişimi, çevre dostu aktivitelere katılan turist ve yerel halkı ödüllendirmeyi amaçlıyor. Program kapsamında, 24 şirket ve kurumdan ücretsiz kano kiralama, kahve ve Danimarka pastası gibi ödüller sunuluyor. Ayrıca, toplu taşıma veya bisikletle kayak pistine gidenler ekstra kayak süresi kazanırken, gönüllü çalışanlar ücretsiz vejetaryen yemek veya müze girişleri gibi ödüller alabiliyor. Program, 11 Ağustos'a kadar devam edecek ve çevre dostu aktiviteleri teşvik etmeyi hedefliyor.
8 Temmuz 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde Seine Nehri'nin temiz olduğunu kanıtlamak için nehirde yüzdü. Nehrin temizlenmesi için 1,5 milyar dolarlık bir altyapı projesine yatırım yapıldı, ancak son su kalitesi testlerinde yüksek seviyede E.coli bakterisi bulundu. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan paraların sosyal sorunlara öncelik verilmediği gerekçesiyle eleştirilerde bulundu. Olimpiyat oyunları sırasında yüzme etkinliklerinin iptal edilme riski bulunuyor.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim