Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı ve 'Karagümrüklü' olduğunu duyurdu. Karagümrük taraftarları, Sivasspor maçı sırasında Bahçeli'ye destek olarak 'Karagümrük çocuğu Devlet Bahçeli' sloganları attı. Taraftar grubu, bu sloganların siyasi olmadığını ve sadece Bahçeli'nin Karagümrüklülüğünü dile getirdiğini savundu.
4 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

TFF'nin Riyad'da düzenlenmesine karar verdiği Süper Kupa finali öncesinde, Suudi yönetimi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk posteri ve barışçıl sloganlarını içeren pankartlarına itiraz etti. Her iki kulüp, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını duyurdu. Türkiye'deki farklı futbol kulüpleri ve oyuncuları sosyal medya üzerinden Atatürk'ü anarak birlik mesajları yayınladı. Resmi bir dönüş kararı açıklanmamış olmasına rağmen, Galatasaraylı oyunculara maçın oynanmayacağı bildirildi.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümet istifa sloganları atmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu taraftarları 'ahlaksızlar' olarak adlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtti ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise taraftarları tehdit ederek, mesailerini bölmek isteyenlere karşı çıkacaklarını ifade etti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bu kararın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da Beşiktaş üyeliklerinden ayrıldıklarını duyurdu. Milletvekilleri, deprem şehitlerine yapılan saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma iddiasıyla bu kararı aldıklarını ifade ettiler.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde 'Hükümet istifa' sloganları atılmasının ardından Beşiktaş'tan istifa ettiğini açıkladı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümete yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansıması ve tribünlerdeki protestoların artması bağlamında gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da benzer gerekçelerle Beşiktaş'tan istifa ettiğini duyurdu.
26 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riyad'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türkçe slogan içeren pankartlara itiraz etmesi üzerine krize dönüştü. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı ve Suudilerin geri adım atmaması üzerine maça çıkmadılar. İki takımın Türkiye'ye dönüş yapacağı ve Fenerbahçe taraftar grubu '12 Numara'nın her iki takımın taraftarlarını ortak karşılamaya davet ettiği bildirildi.
29 Aralık 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan bazı Fenerbahçe taraftarları, takımlarının Konyaspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetin kendilerine moral verdiğini ifade etti. Fenerbahçe Kulübü, taraftarların bu mesajlarına Twitter üzerinden paylaştığı fotoğraflarla yanıt vererek, taraftarların değerli olduğunu ve umut dolu yarınlar olacağını belirten bir mesaj yayımladı. Ayrıca, Fenerbahçe oyuncuları depremden etkilenen şehirlerin isimlerinin yer aldığı formalarla maça çıktı.
26 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonucu etkilenen illerin futbol takımları, liglerden çekilmeye başladı. Malatyaspor'un ardından Gaziantep FK ve Adanaspor da ligden çekilme kararı aldı. Gaziantep FK, futbolcularını kiralık olarak diğer kulüplere göndermeyi planlıyor.
11 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi, maçın başlamasına saatler kala Suudi yönetiminin Atatürk posteri, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne itiraz etmesi üzerine eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı alması ve TFF'nin sadece İstiklal Marşı ile maçın başlayacağını duyurması, Twitter'da TFF'ye ve maça çıkmama çağrısı yapanlara yönelik eleştirilere yol açtı.
29 Aralık 2023

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında, etkilenen illerin futbol takımları liglerden çekilmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini duyurdu. Ayrıca, Adanaspor'un da ligden çekilmek için resmi başvuru yapması bekleniyor. Daha önce Süper Lig ekibi Hatayspor ve Gaziantep FK'nin de ligden çekileceği açıklanmıştı.
10 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve tişörtüne, Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartına itirazı sonucu iptal edildi. Her iki kulüp de maçın Türkiye'de oynanmasını istemiş, ancak TFF geri adım atmamıştı. Kriz, maçın başlamasına saatler kala ortaya çıktı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in TFF yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrasında, maçın oynanmayacağı oyunculara tebliğ edildi.
29 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Atatürk posteri, Fenerbahçe'nin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ve Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartlarına Suudi yönetiminin itiraz etmesi üzerine iptal edildi. Her iki kulüp de maça çıkmayarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli değerler ve Atatürk ilkelerinin tartışmaya açık olmadığını, sürece Cumhurbaşkanının dahil olmadığını ve sporun farklı amaçlarla alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
2 Ocak 2024

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüpleri, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan yerine Türkiye'de oynanması gerektiğini belirten çağrılarda bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun daha önce maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurmasına rağmen, her iki kulüp de Cumhuriyet'in 100. yılı anısına maçın Türkiye'de oynanmasını ve stat kapasitesinin belirli bir kısmının toplumun farklı kesimlerine ayrılmasını önerdi. Fenerbahçe ve Galatasaray, bu konudaki önerilerini kendi Divan Kurulu toplantılarında kabul etti.
7 Kasım 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

AKP listelerinden seçilen ve Hizbullah'ın ardılı olduğu belirtilen HÜDA-PAR adaylarının milletvekilliğini garantilemesinin ardından, Beşiktaş taraftarları Adana Demirspor maçında 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz!' diye slogan attı. Daha önce Fenerbahçe taraftarları da benzer bir sloganla tepki göstermişti. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve örgüt, geçmişte faili meçhul cinayetlerle anılıyordu.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim