Beşiktaş taraftar grubu çArşı, Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre'nin Lugano takımına yenilen ve maç sonrası taraftarların çağrısına rağmen sahaya dönmeyen Beşiktaşlı futbolcuları protesto etme kararı aldı. Protesto, İstanbulspor maçının ilk beş dakikasında gerçekleştirilecek. Grup, futbolcuların taraftarların desteğini görmezden gelmesini ve stadı terk etmesini eleştirdi.
7 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fenalaştı. TFF'nin Süper Kupa finalini Riyad'da oynaması ve Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itiraz etmesi sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu durum üzerine Büyükekşi'nin istifası çağrıları artarken, TRT Spor'un haberine göre Büyükekşi'nin tansiyonunun yükselmesi nedeniyle otelde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
30 Aralık 2023

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşılaşmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a hareket etti. Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları daha önce ortaya atılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gündeme geldiği doğrulanmıştı. TFF, 20 Ekim'de maçın Suudi Arabistan'da oynanacağını resmi olarak açıklamış, ancak her iki takım da maçın Türkiye'de oynanması yönünde çağrıda bulunmuştu.
28 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle depremzedeler için 'Omuz Omuza' adlı yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya, çeşitli spor ve medya kanalları tarafından canlı yayınlanıyor ve ilk gününde 845,7 milyon lira toplandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kampanyanın en az altı ay süreceğini ve özel maçlar gibi farklı organizasyonlarla destekleneceğini belirtti. Kampanyaya yurt içi ve yurt dışından birçok futbolcu ve teknik direktör destek verdi, aralarında Paris Saint-Germain'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe de bulunuyor.
2 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, finansal ya da diğer nedenlerden dolayı belirlenen kriterleri karşılayamayan yedi futbol kulübüne üçer puan silme cezası verdi. Bu cezalandırılan kulüpler arasında Süper Lig'den Kayserispor da bulunuyor. Diğer alt liglerden ceza alan takımlar ise Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor olarak sıralanıyor. Haberin detayları henüz paylaşılmamıştır.
30 Kasım 2023

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş'ın ev sahipliği yapacağı Beşiktaş-Trabzonspor maçına, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği Trabzonspor taraftarları alınmayacak. Karşılaşma 4 Şubat 2024 Pazar günü Tüpraş Stadyumu'nda saat 19.00'da oynanacak.
1 Şubat 2024

Astrolog Rezzan Kiraz, Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferi arasında bir bağlantı kurarak, ikisinin aynı anda gerçekleşemeyeceğini öne sürdü. Habertürk yayınında Kılıçdaroğlu'na bu öngörü ile ilgili bir soru yöneltildi. Fenerbahçe taraftarı olan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli olduğunu belirterek, seçimleri kazanmayı tercih ettiğini ve bu durumda Galatasaray'ın şampiyonluğuna razı olduğunu ifade etti.
6 Nisan 2023

Belçika'nın 1. lig takımlarından K.A.A Ghent'in maçlarını oynadığı Ghelamco Arena Stadyumu, Türkiye'de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremler nedeniyle Türk bayrağıyla ışıklandırıldı. KAA Gent futbol kulübünün vakfı, bu hareketin Türkiye ve Suriye'de yaşanan felaket nedeniyle dayanışma ve sevgi göstergesi olduğunu belirtti. Stadyum, iki gün boyunca Türk ve Suriye bayraklarıyla aydınlatılacak.
7 Şubat 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

ABD'nin en büyük televizyon yayını olan Super Bowl'un açılış töreninde, Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketleri için Amerikan Kızılhaçı aracılığıyla yardım çağrısında bulunuldu. Bu etkinlik, ABD'de en yüksek televizyon izleyici sayısına ulaşan bir program olup, reklam ve reyting açısından büyük önem taşıyor. Geçen yıl 208 milyon kişi tarafından izlenen Super Bowl'da 30 saniyelik reklamın maliyeti 7 milyon dolar. Bu yılki finalde Kansas City Chiefs, Philadelphia Eagles'ı 38-35 mağlup ederek kupayı kazandı.
13 Şubat 2023

Suudi parfüm markası Laverne, Türk oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrasında rahatsızlık duyarak Erçel ile olan reklam anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Bu gelişme, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve ilgili sloganlara itiraz etmesi sonucu iki takımın maçı oynamama kararı almasının ardından yaşandı. Hande Erçel, bu duruma tepki olarak Atatürk'ün fotoğrafını paylaşmıştı.
30 Aralık 2023

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ile başantrenör olarak üç yıllık bir anlaşma yaptı. Bu atama, takımın eski başantrenörü Dimitris Itoudis'in görevden alınmasının ardından gerçekleşti. Jasikevicius, daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona gibi takımları çalıştırmış ve oyuncu olarak dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamış bir isim. Fenerbahçe, Jasikevicius'un tecrübesiyle başarıya ulaşmayı hedefliyor.
14 Aralık 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim