6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan ve 14 kişinin ölümüne neden olan Hatay, İskenderun'daki 17 katlı MCG Towers ile ilgili davada, binanın yapımında görevli 13 sanık 'bilinçli taksirle adam öldürme' suçundan yargılanmaya başladı. İlk duruşma İskenderun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti ve 31 Mayıs'a ertelendi. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, müştekiler ve yakınları adalet talebinde bulundu. Duruşma sonrası yapılan açıklamalarda, binanın her aşamasının yanlış ve kusurlu olduğu, sorumluların insanların ölebileceğini öngördüğü ancak hiçbir önlem almadığı belirtildi.
5 Mart 2024

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yıkılan ve 35 kişinin ölümüne neden olan Ezgi Apartmanı ile ilgili davada, firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel için kırmızı bülten çıkarılması talep edildi. Ancak, Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetti. Duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 3 Mayıs'a ertelendi. İddianamede, sanıkların çeşitli suçlamalarla 8 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi.
2 Mart 2024

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili davada 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıklar arasında yer alan Erman Ekici, insan öldürmeye teşebbüs suçundan 379 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alırken, insanlığa karşı suçtan beraat etti. Dava, Türkiye hukuk tarihinde insanlığa karşı suçtan iddianame hazırlanan ilk dava olma özelliğini taşıyor.
1 Temmuz 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hastane personeli ve bağımsız çalışan dört kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Burdur Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
12 Haziran 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

28 Şubat davasında hüküm giyen komutanlar Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla affedilerek Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Af kararı, 'sürekli hastalık ve kocama hali' gerekçesiyle alındı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Aynı davada hüküm giyen Çetin Doğan da sabah saatlerinde tahliye edilmişti.
17 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, bir Atatürk heykeline balyozla zarar veren bir kişi, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Y.U., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve savcılık sorgusunun sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Akyazı Belediyesi, zarar gören heykelin çevresini güvenlik şeridi ile çevirerek tadilat çalışmalarına başladı.
29 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

Çorum'da Gülabibey Mahallesi'ndeki Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrenci fenalaştı ve okul müdürü Hacı Ömer Atılgan, ambulans çağırarak öğrenciyi hastaneye gönderdi. Öğrencinin velisi Saeed Daeh H. ve yanındaki F.M., okula gelerek müdür ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e zincirle saldırdı. Yaralanan müdür ve görevli hastaneye kaldırıldı, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
5 Haziran 2024

Tuzla Piyade Okulu'nda, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde bir teğmenin Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması üzerine çıkan kavga sonucu yedi personel hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın onayı ile bu personeller 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı alınarak ihraç edildi. Bu karar, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde alındı.
9 Şubat 2024

Kahramanmaraş'ta bulunan bir Starbucks şubesine, 12 Nisan 2024 tarihinde bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı ve ardından taşla saldırıldı. Olay yerinde üç adet boş kartuş bulunurken, herhangi bir yaralanma olmadan iş yerinde maddi zarar meydana geldi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, olayın şüphelilerinden biri yakalanmış ve şüphelinin daha önce 42 farklı suçtan kaydı olduğu belirlenmiştir. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.
12 Nisan 2024

Adıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'in yıkılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, otelin ruhsat ve yapı bilgilerindeki usulsüzlükler ve ihmallere dikkat çekildi. Otelin ruhsatı 1993'te konut olarak alınmış, daha sonra otel olarak yenilenmiş ve ruhsatsız kat eklemeleri yapılmıştı. İlk duruşmada sanıkların tutukluluğu devam etti, ancak ek bilirkişi raporu sonrası otel sahibinin oğlu ve bir inşaat mühendisi tahliye edildi. Sorumlular arasında otelin sahibi, statik proje mesulü ve Adıyaman Belediyesi'ndeki ilgili personel bulunuyor.
14 Nisan 2024

Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki bir mahkeme, 13 kişiyi eşcinsel oldukları gerekçesiyle idam cezasına çarptırdı. Bu dava, başkent Sana'nın yaklaşık 200 kilometre güneyindeki İb kentinde görüldü. Ayrıca, üç kişi benzer suçlamalarla hapis cezasına çarptırıldı ve 35 kişi eşcinsellik suçlamasıyla tutuklu bulunuyor. İdam cezalarının ne zaman infaz edileceği belirsizliğini korurken, temyiz yolunun açık olduğu belirtiliyor.
6 Şubat 2024

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Sikandara Rau kasabasında düzenlenen 'satsang' adlı toplu dua sırasında izdiham çıktı. Olayda en az 107 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılardan bazıları hastaneye kaldırıldı ve ölenlerin çoğunun kadın olduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

98’inci Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodromu’nda 2 bin 400 metre çimde koşuldu ve Akın Sözen'in jokeyliğini yaptığı 'Dragon Flame' isimli safkan kazandı. Yarışta birinciye 13,5 milyon, ikinciye 5,4 milyon ve üçüncüye 2,7 milyon lira ödül verilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen bu yarış, Türkiye’deki at yarışçılığının derbisi olarak tanımlanıyor.
30 Haziran 2024
İşaretlediklerim