Uzun yıllar haber spikerliği yapan Ece Üner, Tv100 Ana Haber'den ayrılarak kariyerine Sözcü TV'de devam etme kararı aldı. Sözcü TV, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, deneyimli sunucunun haber maratonuna kendi kanallarında devam edeceğini ve gündemin sıcak başlıklarını ekranlara taşıyacağını belirtti. Üner'in yeni görevi, interaktif içeriklerle memleketin sorularına yanıt arayışını da içerecek.
9 Şubat 2024

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni olan Celal Başlangıç, bir süre tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti. Radikal Gazetesi ve Evrensel Gazetesi'nin de kurucuları arasında yer alan Başlangıç için cenaze töreni, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda düzenlenecek. Tören, cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde 2021'den beri toplu mezuniyet törenleri yapılmıyor. Ancak, İstanbul'un fethinin yıl dönümü kapsamında mehteran takımı yürüyüşü düzenlendi. Bu etkinlik, 'Boğaziçi Üniversitesi Şehitlik Araştırmaları Topluluğu' tarafından organize edildi. Prof. Dr. Cem Say, kayyım yönetiminin çifte standardına tepki gösterdi.
6 Haziran 2024

Modern Türkçe şiirin önemli isimlerinden Turgut Uyar'ın 'Toplandılar' isimli kitabı, 1974 yılında Cem yayınlarından çıktıktan sonra 2024 yılı itibariyle elli yaşına ulaştı. Kitap, şairin yedinci eseri olup, '70-73 Notları' alt başlığıyla ve Sait Maden'in kapak tasarımıyla dikkat çekiyor. Turgut Uyar'ın şiir dünyasındaki yenilikçi yaklaşımı ve 'kendini yeniden icat etmek' fikri, eserlerinin anahtar terimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Uyar'ın şiirleri üzerine birçok inceleme ve araştırma yapılmış olup, bu alandaki ilk önemli çalışma Asım Bezirci ve Hüseyin Cöntürk tarafından gerçekleştirilmiştir.
13 Nisan 2024

Dünyanın en önemli beyin cerrahlarından Prof. Dr. Gazi Yaşargil, 99. yaşını adını taşıyan akademinin düzenlediği kongrede meslektaşlarıyla kutladı. Yaşargil, mikronöroşirürji teknikleri ve cerrahi aletler geliştirerek beyin cerrahisinde çığır açtı. İstanbul'da düzenlenen kongreye 36 ülkeden 218 konuşmacı katıldı. Kongrede, genç beyin cerrahlarına eğitim ve araştırma olanakları sağlanması hedeflendi.
6 Haziran 2024

‘Tanrı parçacığı’ teorisiyle tanınan Nobel ödüllü fizikçi Peter Higgs, 94 yaşında hayatını kaybetti. Edinburgh Üniversitesi, Higgs'in kısa süreli bir hastalık sonrası evinde vefat ettiğini açıkladı. Higgs, 1964 yılında, parçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen ‘Higgs bozonu’ adlı atom altı parçacığın teorisini geliştirmiş ve bu teori 2012'de CERN tarafından doğrulanmıştı. Higgs, bu önemli buluşuyla 2013 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanmıştı.
9 Nisan 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

Moda ikonu, iş kadını, oyuncu ve sosyal medya fenomeni Iris Apfel, 102 yaşında Florida Palm Beach'teki evinde hayatını kaybetti. 1921'de doğan Apfel, parlak renkler ve zarif desenler kullanması, siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla tanınıyordu. Kendisini 'Tesadüfi İkon' olarak adlandıran sanatçı, bir kitap yayınladı ve bir belgesele konu oldu. Türkiye'de de Şişecam'ın global tasarım markası Nude ve H&M ile işbirlikleri yapmıştı. Sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip olan Apfel, son günlerine kadar aktif bir yaşam sürdürdü.
2 Mart 2024

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular, yaklaşık bir senedir bitkisel hayatta olduğu sürecin ardından hayatını kaybetti. Kumrular, 21 Haziran 2023'te İsviçre'de geçirdiği trafik kazası sonrası bitkisel hayata girmişti. Boğaziçi Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kumrular, doktorasını İspanya'da Salamanca Üniversitesi'nde yapmıştı. İspanya kaynaklarından Türk ve Osmanlı tarihini araştırmasıyla tanınan Kumrular'ın vefatı, akademik camiada derin üzüntü yarattı.
29 Mayıs 2024

Amerikalı yazar Paul Auster, 77 yaşında Brooklyn'deki evinde akciğer kanseri komplikasyonları nedeniyle vefat etti. 'New York Üçlemesi' gibi eserleriyle tanınan Auster, eleştirmenler tarafından sıklıkla övülen ve dünya çapında tanınan bir edebi figürdü. Brooklyn'in zengin edebi geçmişinin bir koruyucusu olarak kabul edilen Auster, aynı zamanda 1990'larda bölgeye akın eden yeni nesil romancılara ilham kaynağı oldu. Kariyeri, 'Yalnızlığın İcadı' anı kitabıyla başlayıp, 'New York Üçlemesi' ve çeşitli filmlere senaryo yazarak devam etti.
1 Mayıs 2024

Kült film yönetmeni Roger Corman, 98 yaşında Kaliforniya'daki evinde öldü. Corman, birçok ünlü aktörün kariyerine katkıda bulunmuş ve filmleri kült klasikler arasına girmiştir. Film endüstrisine olan ilgisi üniversite yıllarında başlamış ve kısa süre General Motors'ta çalıştıktan sonra 20th Century Fox'ta işe başlamıştır. Kendi şirketini kurarak bağımsız yapımcılığa adım atan Corman, 50'den fazla film çekmiş ve yeni yetenekler keşfetme konusunda ün kazanmıştır.
13 Mayıs 2024

Fransa'nın ünlü pop şarkıcısı Françoise Hardy, 80 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hardy'nin ölüm haberini oğlu Thomas Dutronc duyurdu. 1944'te Paris'te doğan Hardy, 1960'larda popülerlik kazandı ve birçok hit şarkıya imza attı. 2004'ten beri lenf kanseriyle mücadele eden sanatçı, 2015'te durumu kötüleşince komaya girdi ve son yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.
12 Haziran 2024
İşaretlediklerim