Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki domates üreticileri, salça fabrikalarının ürünlerini almadığı gerekçesiyle kara yolunu trafiğe kapattı ve hükümetin istifasını talep etti. Çiftçiler, traktörleriyle oluşturdukları konvoyla İzmir-Bursa karayolunu kapatarak tarım politikalarını eleştirdi. Vali Demirtaş, çiftçilerle görüşerek bazı fabrikaların alıma başladığını ve marketlerde sadece yerel ürünlerin satılacağını belirtti. Yaklaşık üç buçuk saat süren eylem sonrası yol yeniden ulaşıma açıldı.
8 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ta çiftçiler, düşük fiyatlar nedeniyle ürünlerini satamamalarına tepki olarak traktörleriyle konvoy halinde Maraş Valiliği'ne gitti. Tarım Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, çiftçiler Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu araçlarıyla doldurdu. Çiftçiler, düşük fiyatlar ve ürünlerini satamamalarının bedelini ödemek istemediklerini belirtti.
17 Ağustos 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazıyla engellendi. 2019'dan bu yana süren direnişe rağmen, ağaç kesimi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği kesim alanına giden köylülere jandarma tarafından biber gazı sıkıldı. İkizköy davası avukatı İsmail Hakkı Atay, yapılan işlemin anayasal bir suç olduğunu belirtti.
28 Temmuz 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Karasu Deresi'ne bir işletmenin atık su bırakması sonucu toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, dereye atık su bırakan zeytinyağı ve fıstık kavlatma tesisine 465 bin lira para cezası kesildi. Valilik, çevre kirliliğine neden olan işletmelere karşı denetimlerin süreceğini belirtti.
23 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ertelenen elektrik faturaları, seçimden sonra toplu olarak kesilmeye başlandı. Yüksek miktarlarda gelen faturalar nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, depremzedelere gönderilen yüksek tutarlı faturaların silinmesi gerektiğini belirtti ve yetkililere insaf ve insanlık çağrısında bulundu.
6 Haziran 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen 22 kişi gözaltına alındı. 2019'dan bu yana süren direniş sırasında, jandarma ekipleri tarafından ağaç kesimine karşı çıkan köylülere biber gazlı ve coplu saldırılar düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç de bulunuyor.
29 Temmuz 2023

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık emekçileri, maaş ve cari giderlerinde yapılan kesintileri, sağlıkta yaşanan ekonomik, fiziki ve psikolojik şiddeti, artan iş yükünü ve mobbingi protesto etti. Aile hekimleri, 1-2 Ağustos'ta gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi nedeniyle maaşlarından ve aylık gider ödeneklerinden kesinti yapıldığını belirtti. İstanbul Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED ), Hekim Birliği Sendikası, Sosyal ve Sağlık Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri de protestoya katıldı.
20 Eylül 2023

İSKİ, İstanbul'un Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde 19 Haziran Pazartesi günü başlayıp 24 saat sürecek bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti, Terkos-İkitelli İsale Hattı'nın İstanbul'un içme suyu sistemine dahil edilmesi çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Bu çalışma tamamlandığında İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasiteyle çalışacak ve bölgenin yüzde 30'unun su ihtiyacını karşılayacak.
17 Haziran 2023

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki isale hattı çalışmaları nedeniyle beş mahallede 15 saatlik su kesintisi yapılacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Zuhuratbaba Mahallesi'nde Karabal Deresi atık su ve yağmur suyu dere ıslahı kapsamında isale hattındaki boruların altında çalışma yapılacak. Su kesintisi, Zuhuratbaba, Ataköy 1'inci kısım, Ataköy 2, 5, 6'ncı kısım, Ataköy 3, 4, 11'inci kısım ve Ataköy 7, 8, 9, 10'uncu kısım mahallelerini etkileyecek.
2 Eylül 2024

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, ev sahibiyle tartışan bir kiracı, oturduğu evi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Mahalle muhtarı Fatih Tellioğlu, ev sahibi ile kiracı arasında daha önce de tartışma yaşandığını ve kiracının elektriği kesildiği için evi yaktığını belirtti.
20 Eylül 2023

Ankara'da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve trafikte aksamalara neden oldu. Sincan ilçesinde devrilen bir tabelanın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Keçiören'de araçlar selde sürüklendi ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıldırım düşmesi nedeniyle kentin batı kesimlerinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
6 Haziran 2024

Sivas Valiliği, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığı maden faciası sonrasında olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yasak, Sivas coğrafi sınırları içerisinde 20/02/2024 günü saat 23.59'a kadar yedi gün süreli olarak uygulanacak. Bu karar, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunun tepkisini engellemeyi amaçlıyor.
15 Şubat 2024

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle OHAL ilan edilen veya afet bölgesi ilan edilen illerde, depremden etkilendiğini belgeleyen tüketicilerden elektrik ve doğalgaz için güvence bedeli ve kesme-bağlama bedeli alınmayacağını duyurdu. Ayrıca, bu illerde lisanssız elektrik üretimi başvuruları ve mevcut başvurulara ilişkin komisyon toplantıları OHAL süresince ertelenecek. LPG piyasasında faaliyet gösteren lisans sahiplerinin süreli yükümlülükleri de OHAL süresi sonuna kadar ertelendi.
18 Şubat 2023

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı öncesinde, santrale karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Mersin milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İktidar, seçim öncesinde santralde nükleer yakıt kullanımını başlatarak tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesini ve 'nükleer santral' statüsü kazanmasını planlıyor. Uzmanlar ise hem yakıtın getirilmesi ve depolanması hem de santral projesinin kendisiyle ilgili güvenlik endişelerini dile getiriyor.
27 Nisan 2023

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin 2019'dan bu yana verdiği mücadele devam ediyor. 24 Temmuz'da bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. Yeşiller Partisi'nin uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç, ağaçların kesildiği alana ulaşmak isterken gözaltına alındı.
29 Temmuz 2023

Şanlıurfa'da, 6 Şubat depremleri ve ardından yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonucu oluşan olumsuz koşullar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, vatandaşlar tarafından protesto edildi. Beyazgül, sağanak etkilenen sokaklarda incelemeler yaparken yuhalanarak protesto edilmiş ve polis ile zabıta ekiplerinin yardımıyla olay yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Protesto sırasında vatandaşların sert tepkileri ve bağırışları duyulmuştur.
15 Mart 2023

Bahadır Özgür, Türkiye'nin enerji politikalarının ve elektrik hizmetlerinin hızla çöktüğünü belirtiyor. Elektrik kesintilerinin sıklaştığını ve kamu hizmetlerinin yetersiz kaldığını vurguluyor. Özgür, 12 yıl önce temeli atılan bu çöküşün henüz başlangıcında olduğumuzu ve özel şirketlerle kamu hizmetlerinin sürdürülemez hale geldiğini ifade ediyor. Ayrıca, devletin halkı mağdur ederek şirketlerin kârını koruduğunu iddia ediyor.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim