Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Diyarbakır'da Amedspor'un İstanbulspor ile oynayacağı maçı izlemek üzere kente geldi. Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Vali Murat Zorluoğlu ve Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ile yemekte bir araya geldi. Hacıosmanoğlu, kardeşliği futboldan başlatmak istediğini belirterek, Diyarbakır'daki ilk maça katılma sözünü yerine getirdi.
18 Ağustos 2024

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor'a yönelik saldırılar ve 'Beyaz Toros' ile 'Yeşil' posterleri açılmasının ardından, Amedspor taraftarları ve resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarla tepki gösterildi. İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Teşkilat Başkanı Tamer Kavukoğlu, Amedspor'un 'Beyaz toroslarınızı da yeşilinizi de yeneceğiz!' paylaşımına, yeşil bir Renault Toros önünde çekilmiş fotoğrafıyla 'Torosumuz beyaz değil ama yine de yenilmeyiz' diyerek yanıt verdi. Kavukoğlu daha sonra tepkiler üzerine paylaşımını sildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayla ilgili kamu görevlilerinin açığa alındığını duyurdu.
5 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu tesisleri hasar gören Hatayspor, İstanbul Riva'daki eğitim tesislerinde konaklamaya başlamıştı. Ancak, İstanbul 8'inci İcra Dairesi tarafından konaklama bedeli olarak 4 milyon 944 bin TL haciz işlemi uygulandı. Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, kulübün mali durumunun zorluğuna dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yardım talep etti. Ayrıca, Kulüpler Birliği, Hatayspor'un borcunu kapatmak için resmi görüşmelere başladı.
6 Mayıs 2024

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

UEFA, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor’a vadesi geçmiş borçları nedeniyle Avrupa kupalarından bir yıl men cezası verdi. Ayrıca, Galatasaray dahil olmak üzere 11 kulübe para cezası uygulandı. Galatasaray, 30 bin avro ceza ödeyecek. Bu cezalar, UEFA'nın mali disiplin kurallarını ihlal eden kulüplere yönelik yaptırımlarının bir parçası olarak açıklandı.
17 Mayıs 2024

TFF 2’nci Lig ekiplerinden İskenderunspor, maddi yetersizlikler nedeniyle kapanma kararı aldı. Kulüp Başkanı Hakan Bolat, takımın iki yıldır stadı olmadan maçlara çıktığını ve yeterli desteğin verilmediğini belirtti. Bolat, kulübün devredilebileceğini ancak böyle bir talibin çıkmasını beklemediğini ifade etti. İskenderunspor, 2021-2022 sezonunda TFF 3’üncü Lig'den 2’nci Lig'e yükselmişti.
28 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'a sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle toplam beş ay 12 gün hak mahrumiyeti ve 1 milyon 78 bin lira para cezası verdi. Cezalar, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketler, soyunma odası koridorlarında hakeme yapılan eylemler, medyaya yapılan açıklamalar ve akredite edilmediği alanlarda bulunma gibi farklı gerekçelerle uygulandı.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan arbede nedeniyle Fenerbahçe'ye çeşitli cezalar verdi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verildi. Oyunculardan Mert Hakan Yandaş beş maç, İrfan Can Eğribayat üç maç ve Jayden Oosterwolde bir maç men cezası aldı. Ayrıntılar daha sonra açıklanacak.
23 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları serbest bırakıldı. Tiyatro, serbest bırakılan oyuncularla ilgili bilgiyi Twitter hesabından Kürtçe ve Türkçe olarak paylaştı ve yaklaşan oyunları için davet yaptı. Operasyonda gazeteci, avukat, siyasetçi ve sanatçıların da aralarında olduğu en az 128 kişi gözaltına alınmış ve baskınlarda üç bine yakın polis görev yapmıştı.
28 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim