Euroleague'in 26. haftasında Fenerbahçe Beko'nun Virtus Bologna'yı yendiği basketbol maçında Fenerbahçe taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansımasının bir devamı olarak görülüyor. Daha önce de Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları benzer sloganlar atmıştı. Polislerin, slogan atan taraftarların fotoğrafını çektiği ve Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderildiği belirtiliyor. Fenerbahçe Kulübü ise söz konusu taraftarlara hukuki destek sağlayacağını duyurdu.
3 Mart 2023

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, Beşiktaş ve Fenerbahçe tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına Twitter üzerinden 'Tribüne gitmeyen bilmez ama tribün hayattır!' diyerek dolaylı destek verdi. Bu paylaşımın ardından iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilen Aksoy, Twitter hesabını kilitledi. Bu olaylar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiği bir dönemde gerçekleşti.
26 Şubat 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile ortak liste oluşturulmasının mantıklı olmadığını belirtti ve MHP'nin kendi logoları ve adaylarıyla seçime katılacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın diğer iki üyesi olan BBP ve YRP'nin de kendi adaylarıyla seçime gireceğini hatırlatarak, MHP'nin de aynı şekilde hareket edeceğini vurguladı. Bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala ve MHP'nin anketlerdeki oy oranının yüzde 7 barajının altında görülmesi bağlamında yapıldı.
28 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin fiilen seçim ortamına girdiğini ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere 114 gün kaldığını belirtti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na verilecek her oyun Türk ve Türkiye Yüzyılına destek, zalimlere tepki, teröristlere ceza, huzura davet, bereket ve güvenliğe çağrı olduğunu ifade etti. Ayrıca MHP'nin 'Adım Adım 2023; 14 Mayıs’a Doğru' temasıyla açık hava toplantıları düzenleyeceğini duyurdu.
20 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, Bahçeli'nin CNN Türk programına gönderdiği mesajda yer aldı ve MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bahçeli'nin bu çağrısı, daha önce MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti'ye geçen isimlere yönelikti.
11 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Amed' isminin ve Amedspor'un varlığını kabul etmediğini ifade etti. Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve stadyumda terör yandaşlarının tahriklerini eleştirdi. Ayrıca, Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışanları kınadı ve Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik etti. Bahçeli, aynı konuşmasında ittifak siyaseti ve İYİ Parti lideri hakkında da eleştirilerde bulundu.
7 Mart 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da düzenlenen bir mitingde konuşma yaptı. Bahçeli, iktidarın politikalarını desteklediğini belirtirken, muhalefeti eleştirdi ve vatandaşlardan partisine oy vermelerini istedi. Ayrıca, Adem Uysal tarafından yazılan 'Güzel Aydınım' adlı şiiri okuyarak Aydın'ın güzelliklerini ve özelliklerini dile getirdi.
4 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında HDP'nin kapatılması gerektiğini ifade etti ve Anayasa Mahkemesi'ne bu yönde mesajlar gönderdi. Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in 7 Haziran 2021'de HDP'nin kapatılması talebiyle AYM'ye başvurduğunu ve AYM Genel Kurulu'nun 21 Haziran 2021'de iddianameyi kabul ettiğini hatırlattı. Bahçeli, HDP'nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını eleştirdi ve AYM'nin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı. HDP ise daha önce AYM'den kararın seçim sonrasına bırakılmasını talep etmişti.
24 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrası hükümete yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor ile oynadıkları maç sırasında tribünlere yansıdı. Taraftarlar, 'Hükümet istifa' sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. Ayrıca, Fenerbahçeli futbolcuların formalarında depremden etkilenen şehirlerin isimleri yer aldı ve kulübün Twitter hesabından bu şehirlere destek mesajları paylaşıldı.
25 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilişkilendirilen eski İçişleri Bakanı ve AKP milletvekili Süleyman Soylu'ya destek verdi. Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Soylu'ya yönelik iddiaların mesnetsiz olduğunu ve Soylu'nun bakanlık döneminde üstün başarılar elde ettiğini belirtti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin Soylu'nun arkasında olduğunu ifade etti.
25 Eylül 2023
İşaretlediklerim