A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 18 Haziran'da oynanacak Gürcistan maçı öncesi takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Montella, Arda Güler'in son maçta iyi oynadığını ancak isteklerini tam olarak anlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sakat oyuncular hakkında bilgi vererek İrfan Can'ın üçüncü maçta oynayabileceğini söyledi. Montella, genç futbolcuları aynı anda oynatmanın riskli olabileceğini ve küçük adımlarla büyük hayallere ulaşılması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024

Erman Kunter, Türk basketbolunda genç yeteneklerin kaybolduğunu ve bu durumun plan ve programsızlıktan kaynaklandığını belirtti. Kunter, kulüp takımları ve federasyonun basketbola harcadığı paranın Avrupa'da ilk üçe girdiğini, ancak genç oyuncuların yeterince takip edilmediğini vurguladı. Ayrıca, 1. Lig'deki yabancı oyuncu sayısının artmasının Türk basketboluna zarar verdiğini ifade etti. Kunter, kısa, orta ve uzun vadeli planların yapılması gerektiğini savundu.
22 Temmuz 2024

Engin Kehale, A Milli Takım'ın Çekya karşısındaki performansını ve teknik direktör Montella'nın gömülü savunmalara karşı yaşadığı zorlukları ele alıyor. İlk yarıda Çekya'nın daha net pozisyonlar bulduğunu ve Türkiye'nin üretken olamadığını belirtiyor. İkinci yarıda yapılan taktik değişikliklerle Barış Alper'in savunma arkasına kaçırılması, Çekya savunmasının dengesini bozdu ve Türkiye'yi öne geçirdi. Hakan Çalhanoğlu'nun kritik performansı da vurgulanıyor.
27 Haziran 2024

Erman Kunter, Türk basketbol kulüplerinin mali sıkıntılarını ve altyapı sorunlarını eleştirdi. Kunter, 10 yıl önce 1. Lig kulüplerinin maç başına 22 bin dolar İddaa geliri elde ederken, bu gelirin bugün 1.400 dolara düştüğünü belirtti. Ayrıca, altyapıya yapılan yatırımların maliyetinin yüksek olduğunu ve kulüplerin bu nedenle altyapıya yatırım yapmaktan vazgeçebileceğini ifade etti. Hakem maaşlarının düşük seviyede kaldığını ve federasyonun internet sitesinin güncellenmediğini de eleştirdi.
12 Haziran 2024

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, tek amaçlarının kazanmak olduğunu belirtti. Montella, Türk taraftarların desteğinin önemli bir sorumluluk olduğunu ve oyuncuların kararlılıkla mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, genç oyuncu Arda Güler'in performansını övdü ve takımın gruptan çıkma hedefini dile getirdi. Türkiye ile Gürcistan, EURO 2024 kapsamında BVB Dortmund Stadı’nda karşılaşacak.
17 Haziran 2024

Ercan Taner, Beşiktaş'ın son dönemdeki maçlardaki başarısız performansını eleştirerek, takımın kaybedenler kulübü haline geldiğini belirtti. Oyuncuların yenilgilere normal bir şekilde yaklaştığını ve gelişim gerektiğini sürekli dile getirdiklerini, ancak takımın pres yapma, organize atak geliştirme ve yenik duruma düştükten sonra tepki verme konularında yetersiz kaldığını ifade etti. Taner, takımın dört teknik direktör değiştirdiğini ve yönetimin artık önemli bir karar alması gerektiğini, aksi takdirde yeni sezonda da benzer sorunların yaşanacağını vurguladı.
13 Mart 2024

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya'ya 6-1 ve Macaristan'a 1-0 yenilgilerinin ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, bu sorunun provokatif olduğunu belirterek, hatalı bir soru sorma durumunda gazetecinin işi bırakıp bırakmadığını sorgulayarak yanıt verdi. Montella, maçları tekrar izleyerek pozisyonları değerlendirme fırsatı bulacağını ifade etti.
27 Mart 2024

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Melih Şabanoğlu, Türkiye'deki aşırı politizasyonun futbol analizlerini de etkilediğini belirtiyor. Türkiye'nin Portekiz'e karşı aldığı mağlubiyetin çoğu futbolsever tarafından kulüp kimliği üzerinden açıklandığını ifade ediyor. Şabanoğlu, Türk futbolcuların Portekizli yıldızların uluslararası şöhreti karşısında zihinsel olarak ezildiğini ve bu durumun maça yansıdığını savunuyor. Çekya maçının Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki kaderini belirleyeceğini ve bu süreçte Montella'nın kriz yönetiminin önemli olduğunu vurguluyor.
23 Haziran 2024

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Ercan Taner, Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki maçı değerlendirerek, Beşiktaş'ın kadrosunda büyük maçları kazanacak yeterlilikte oyuncuların olmadığını vurguladı. Maçta Cenk Tosun ile Köhn arasındaki pozisyonun penaltı olduğunu belirtti ve Beşiktaş'ın hücum organizasyonlarında Masuaku ve Onur'un etkisiz kaldığını, Mertens'in deneyiminin önemini gösterdiğini ifade etti. Galatasaray'ın maç boyunca kontrolü elden bırakmadığını ve hak ettiği bir galibiyet aldığını, Beşiktaş için ise büyük bir yenilenme gerektiğini ve yeni sezon düşüncelerinin başladığını belirtti.
4 Mart 2024

Uğur Meleke, Arda Güler'in yorgun olduğu iddialarına inanmadığını ve sakatlık riskinin muğlak bir ifade olduğunu belirtti. Meleke, Arda'nın oynamamasının esas nedeninin TFF cephesinden Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, İspanyol gazeteci Tomas Roncero'nun, Montella'nın Arda'nın ön plana çıkmasından rahatsız olduğu ve bu yüzden onu oynatmadığı iddiasını da aktardı.
24 Haziran 2024

Dortmund'da oynanan Avrupa Şampiyonası maçında Türkiye'nin genç futbolcuları Arda ve Kenan'ın performansı öne çıktı. Arda'nın 67. dakikada attığı sol şut, Gürcü kaleciye zor anlar yaşattı. Teknik direktör Vincenzo Montella'nın genç oyuncuları sahaya sürme kararı övgü aldı. Uğur Meleke, Hamit Altıntop'un genç futbolcularla ilgili açıklamalarını eleştirerek, milli takımın en iyi oyuncuları seçmesi gerektiğini vurguladı.
19 Haziran 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Uğur Meleke, Okan Buruk'a olan saygısını dile getirmesine rağmen, son bir aydır takımının savunma açıklarını görmezden geldiğini eleştiriyor. Özellikle Berkan'a karşı oynayan sağ kanat oyuncularının performansının arttığına dikkat çekiyor. Meleke, bu durumun tesadüf olamayacağını ve Buruk'un bu sorunları çözmesi gerektiğini vurguluyor.
23 Şubat 2024

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Arda Güler'in sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Montella, Arda'nın uzun süre oynayabilecek durumda olmadığını ve doktorların kararına göre hareket ettiklerini belirtti. Ayrıca, antrenmanda yaşanan olayların yanlış anlaşıldığını ve Arda'nın belirli bir egzersiz seviyesinin üstüne çıkamayacağını vurguladı. Türkiye Futbol Federasyonu da videoda görülen çalışmanın Arda Güler için olmadığını açıkladı.
25 Haziran 2024

Levent Tüzemen, Türkiye'nin Hollanda'ya karşı oynadığı futbol maçını analiz ediyor. Türkiye'nin 5'li savunma sistemiyle hem savunmada hem de hücumda etkili olduğunu belirtiyor. Ancak, teknik direktör Vincenzo Montella'nın oyuna müdahale etmemesi ve oyuncu değişikliklerinde geç kalması nedeniyle Türkiye'nin yarı final biletini Hollanda'ya hediye ettiğini ifade ediyor. Tüzemen, Türkiye'nin futbol ve mücadele olarak daha iyi olduğunu, ancak son 10 dakikadaki beceriksizlik nedeniyle maçı kaybettiğini vurguluyor.
7 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Türkiye Süper Ligi'ndeki hakem kararlarını eleştirdi. Mourinho, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un saha içine girdiğinde kart görmediğini, ancak kendisinin daha içerde kart gördüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye ligindeki maçların zorlu geçtiğini ve takımların iyi savunma yaparak kontra ataklarla rakiplerinin temposunu düşürdüğünü ifade etti.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim