İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD üyesi 17 şüpheli, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu ve IŞİD üyesi olduklarını değerlendirdiklerini açıklamıştı.
3 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili tutuklanan şahısların hepsinin oturum iznine sahip olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracın korsan taksi olarak da kullanıldığı ve zanlılar arasında daha önce serbest bırakılan IŞİD üyelerinin de olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin hedeflerinde İstiklal Caddesi'ndeki bir kilisenin de olduğu ve telefonlarında serbest bırakılan IŞİD'li Halis Bayancuk'un fotoğraflarının bulunduğu anlaşıldı. Bu durum, Türkiye'deki kontrolsüz göç ve denetimsizliğin güvenlik açığı yarattığına işaret ediyor.
3 Şubat 2024

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde Cantinho Bom Pastor isimli bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda dört çocuk hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. Saldırgan, olayın ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı Twitter üzerinden 'canavarlık' ve 'kabul edilemez bir nefret' olarak nitelendirdi.
5 Nisan 2023

Panama'da, hükümetin bir Kanadalı şirketle yaptığı maden işletmeciliği anlaşmasını protesto eden çevrecilere yönelik silahlı saldırıda iki öğretmen öldürüldü. Protestocular, 20 Ekim'den bu yana anlaşmanın devlete zarar verdiği ve çevreye ciddi zararlar neden olduğu gerekçesiyle hükümeti protesto ediyorlar. Saldırgan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Protestolar nedeniyle Panama'nın turizm, ticaret ve ekonomi alanlarında milyonlarca dolar kaybettiği belirtiliyor.
9 Kasım 2023

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının toplandığı bir kafede patlama meydana geldi ve bu patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski hayatını kaybetti. En az 30 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. Rus güvenlik birimleri, patlamayla ilgili olarak Darya Trepova isimli bir kadını gözaltına aldı. Rusya terörle mücadele polisi, saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia ederken, Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rusya içerisindeki siyasi çatışmaların terör eylemlerine dönüştüğü öne sürüldü.
3 Nisan 2023

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan parlamento binası, bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. Polis ekipleri, şüpheli paketi inceledikten yaklaşık bir saat sonra binanın güvenli olduğunu ve insanların içeri girebileceğini açıkladı. Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, ihbarın kendisine gönderilen sahte bir bomba paketi nedeniyle yapıldığını belirtti. Paketin içinde oyuncak ayı ve teller bulunduğu, ancak patlayıcı olmadığı anlaşıldı.
13 Nisan 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda silahlı bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Daha önce suç örgütü kurmak ve kadınları fuhuşa zorlamak suçlamasıyla yargılanan Çelebi, 248 yıl hapis cezası talebine rağmen 6 ay önce beraat etmişti. Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak yargılandığı davada ise kesici aletle yaralama suçundan 3 yıl hapis ve adli para cezasına çarptırılmıştı.
2 Şubat 2024

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişi, evinin garajında eski ve paslanmış bir nükleer füze buldu. Ohio'daki bir askeri müzeye bağışlamak isteyen kişi, polise haber verdi. Bellevue kenti polisi, bomba imha ekibiyle olay yerine giderek durumu inceledi. Polis, bulunan füzenin aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike yaratmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

Türkiye, son iki ay içinde PKK, IŞİD ve DHKP/C olmak üzere üç terör örgütünün eylemlerine sahne oldu. DHKP/C, sekiz yıl önce Gezi Parkı soruşturmalarında ilerleme kaydeden savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öldürdüğü adliyeyi, seçimlere iki ay kala tekrar hedef aldı. Bu saldırıda üç polis ve iki vatandaş yaralandı, bir sivil hayatını kaybetti. İsmail Saymaz, bu terör eylemlerinin seçim sürecinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını ve asıl zararın demokrasiye olduğunu belirtiyor.
9 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde yaşanan Kobani olayları gerekçe gösterilerek, eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, bu isimlerin terör örgütü PKK/KCK yöneticileri ve HDP MYK üyeleri ile birlikte halkı sokağa çıkmaya ve terör eylemleri gerçekleştirmeye teşvik ettikleri öne sürüldü. Kabul edilmesi halinde, bu isimler 37 kişinin öldürülmesi ve devletin birliğini bozmak suçlarından yargılanacak.
28 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 96 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplamda yedi kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
9 Şubat 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, cinayetle ilgili yeni deliller ortaya çıktı. Ülkü Ocakları'ndan üst düzey iki yöneticinin kullandığı öne sürülen araçların Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) kayıtları incelendi. Bu araçların cinayetten bir gün sonra Bolu istikametine gittikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında bu kişilerin isimleri iddianamede yer almadı.
27 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının faili Ahlam Albashır, mahkeme tarafından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 1794 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Bu karar, saldırı sonrası yürütülen hukuki sürecin sonucu olarak verildi. Ahlam Albashır, saldırıyı gerçekleştirmekten sorumlu tutuldu.
26 Nisan 2024
İşaretlediklerim