İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 647'ye yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 228 gündür süren saldırılarında sadece son 24 saatte 85 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 200 kişinin yaralandığını bildirdi. Toplam yaralı sayısı ise 79 bin 852'ye ulaştı. Açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında hala ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı belirtildi.
21 Mayıs 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 947'ye ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 107 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 142 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 459'a çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
9 Şubat 2024

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 27 bin 708'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 123 Filistinli daha hayatını kaybetti ve 169 kişi yaralandı. Bu saldırılar sonucunda yaralıların toplam sayısı 67 bin 147'ye çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri birçok cenazeye ulaşamıyor.
7 Şubat 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 29 bin 692'ye yükseldi. Bu artış, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan etmesiyle gerçekleşti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölenlerin sayısının 86 arttığını ve yaralı sayısının da 69 bin 879'a yükseldiğini duyurdu.
25 Şubat 2024

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ın elindeki İsrailli esirler serbest bırakılmadığı sürece Gazze'ye insani yardım yerine patlayıcı girmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklama, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın İsrail'in Gazze'deki bir hastaneyi bombalaması sonucu ölenlerin sayısının 500'e yükseldiğini belirtmesinin ardından geldi. İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar devam ederken, iki taraftan da siviller çatışmanın hedefi olmaya devam ediyor.
18 Ekim 2023

İsrail, Gazze'nin kuzeyi ve güneyindeki farklı kentlere gece boyunca hava ve kara saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi yaralandı.
4 Kasım 2023

7 Ekim'den bu yana Gazze'de İsrail saldırıları sonucunda ölü, yaralı ve kayıp sayısının 110 bini geçtiği bildirildi. Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 bin 960 kişi hayatını kaybetti, bu kişiler arasında 13 bin 500 çocuk, 9 bin kadın, 364 sağlık çalışanı, 48 sivil savunma personeli ve 133 gazeteci bulunuyor. Ayrıca, 72 bin 524 kişi yaralandı ve 7 bin kişi enkaz altında kaldı. Saldırılar nedeniyle Gazze'nin altyapısında büyük yıkım meydana geldi ve maddi hasar 30 milyar doları aştı.
9 Mart 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 29 bin 410'a yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 10 günde ölen Filistinli sayısının 1070 arttığını ve yaralı sayısının 69 bin 465'e yükseldiğini bildirdi.
22 Şubat 2024

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanenin koordinatlarının dahil olduğu gerekli tüm bilgilerin İsrail makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.
30 Ekim 2023

Gazze'de, havadan bırakılan insani yardım kutularının paraşütleri açılmayınca, yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu beş kişi öldü. İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu can kaybı 30 bin 800'e ulaşmış, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar bölgedeki kıtlık durumuna dikkat çekmişti. ABD, Fransa, Mısır ve diğer bazı ülkeler Gazze'ye havadan yardım ulaştırmaya başlamış, ayrıca ABD Gazze'de bir liman kurma çalışmalarına başlamıştı.
8 Mart 2024

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 28 bin 985'e ulaştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölen Filistinli sayısının 127 arttığını ve yaralı sayısının 68 bin 883'e yükseldiğini açıkladı.
18 Şubat 2024

Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail, saldırının sorumluluğunu reddetti ve bölgedeki silahlı güçleri suçladı. TTB, İsrail'in Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamlamayı hedeflediğini belirtti.
17 Ekim 2023

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 6 bin 500 kişinin kayıp olduğunu belirtti. İsrail ile Hamas arasında dört günlük 'insani ara' verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış ve bu süreçte 81 İsrailli rehine ile 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. Ancak 'insani ara'nın sona ermesiyle İsrail saldırılarına devam etti ve Gazzeli yetkililere göre ateşkes sonrası 178 Filistinli öldürüldü.
2 Aralık 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve kara harekatına hazırlık yaptığını açıkladı. Yüzlerce tank ve askeri aracı Gazze sınırına sevk eden ve 360 bin yedek askeri silah altına alan İsrail, Gazze'ye kara harekatı yapılacağını duyuruyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki saldırıları durdurmayacaklarını ve savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için saldırıları artırmaya çalıştıklarını belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.
22 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin savaşı hakkında 'Ortadoğu'da uçurumun eşiğindeyiz' değerlendirmesinde bulundu. Guterres, Hamas'a rehineleri koşulsuz bırakma ve İsrail'e Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğini belirtti ve BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.
16 Ekim 2023

Gazze'deki sağlık bakanlığı, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle bölgedeki can kayıplarının sayılamadığını açıkladı. Daha önce İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının sırasıyla 11 bin 78 ve 27 bin 490 olduğu bildirilmişti. Şifa Hastanesi ve çevresine yapılan saldırılar sonucu hastane durumunun felaket düzeyde olduğu ve İsrail ordusunun hareket eden herkesi hedef aldığı belirtildi. Bu durum, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından yaşanıyor.
11 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'de yaşanan çatışmalar nedeniyle bölgeye gerekli gıda tedarikinin sadece yüzde 10'unun ulaştığını ve halkın geniş çapta açlıkla karşı karşıya olduğunu açıkladı. WFP İcra Direktörü Cindy McCain, Gazze'de yiyecek ve su tedarikinin neredeyse olmadığını ve kışın yaklaşmasıyla birlikte sivillerin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca, yakıt sıkıntısı nedeniyle ekmek üretiminde ve insani yardım dağıtımında ciddi aksamalar yaşandığı ifade edildi.
17 Kasım 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda bir evi vurduğu ve bu saldırı sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Saldırının, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmasının ardından gerçekleştiği belirtildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı.
9 Ekim 2023

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, İsrail'in ablukada tuttuğu Gazze Şeridi'ne bir sağlık ekibinin girdiğini duyurdu. Acil savaş cerrahisi ve silahlardan kaynaklı kirlilik konusunda uzman 10 kişiden oluşan bir sağlık ekibi Gazze Şeridi'ne ulaştı. Refah Sınır Kapısı'ndan giren insani ve tıbbi yardım taşıyan 10 tırdan altısı Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslim edildi. Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Danimarka ve İsviçreli 10 doktordan oluşan yabancı sağlık ekibi Gazze'ye girdi.
27 Ekim 2023

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’ye artık insani yardım sağlayamadıklarını açıkladı. İsrail'in Gazze'de su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararının ardından Gazze'de su, elektrik ve yakıt olmadığını belirten Lazzarini, Gazze'ye malzeme tedarik edilmezse UNRWA ve yardım çalışanlarının insani yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini ifade etti.
16 Ekim 2023
İşaretlediklerim