1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da işçilerin Taksim'e yürüyüşü sırasında polis, Saraçhane'den Haliç'e inen yolda abluka oluşturdu. İşçilerin geçişini engellemek için plastik mermi ve biber gazı kullanıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin gösterdiği müdahaleyi 'sağ duyulu' olarak nitelendirerek, polislerle gurur duyduğunu ifade etti.
1 Mayıs 2024

1 Mayıs Tertip Komitesi, İstanbul Saraçhane'de düzenlenen eylemi öğlen saatlerinde sonlandırdığını açıkladı. Eylem, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından organize edilmiş ve işçiler Taksim'e yürümek üzere Saraçhane'ye çağrılmıştı. Polis, eylem sırasında plastik mermi ve biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Eylemin sona ermesiyle birlikte işçilerin büyük bir kısmı alandan ayrıldı, ancak Unkapanı kemerindeki polis ablukası devam ediyor.
1 Mayıs 2024

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin illerinde yaşanan sık sık tekrarlanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Tanal, enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirterek, hiç kimsenin bu haktan mahrum bırakılamayacağını ifade etti. Vatandaşların mağduriyetine dikkat çeken Tanal, sabaha kadar sürecek olan eylemiyle bu durumu protesto ettiğini vurguladı.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, konuşmasında işçilerin örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, iş cinayetlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işçilerin sendikalı olmalarının önemini vurgulayarak, örgütlü mücadelenin iş cinayetlerine karşı koruma sağlayacağını ifade etti.
13 Mayıs 2024

Aziz Çelik, dünya genelinde 1 Mayıs kutlamalarının merkezi meydanlarda yapıldığını belirterek, İstanbul'da Taksim Meydanı'nın kullanılmamasını eleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, Taksim'de kutlama yapmak isteyen işçilerle polemik yapmasını ve çözüm aramak yerine demagoji yapmayı tercih etmesini sert bir dille kınadı. Ayrıca, Bakan Işıkhan'ın 1 Mayıs 1977'de Taksim'de ölen işçilerin sayısını yanlış hatırladığını ve bu kişilerin anısını yanlış kullanmakla suçladı.
29 Nisan 2024

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür madeni genişlemesine karşı direnen İkizköylüler, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji'nin işlettiği termik santral için ormanın feda edilmesine karşı çıkan köylüler, topraklarını ve evlerini korumak için direniyor. Köylüler, sağlık sorunları, tehditler ve cezalarla karşı karşıya kalmalarına rağmen geri adım atmıyor. Akbelen direnişçileri, İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü'nü aldı.
25 Mayıs 2024

Manisa'nın Salihli ilçesinde üç çiftçi, tüccarlardan bekledikleri fiyatı alamayınca tarlalarındaki yaklaşık 600 ton kavun ve karpuzu bedavaya dağıttı. Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar, sosyal medyada duyuru yaparak vatandaşları tarlalarına davet etti. Çiftçiler, ürünlerin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ve tüccarların teklif ettiği düşük fiyatları kabul edemediklerini belirtti. Bu nedenle, ürünlerini bedavaya dağıtarak köylülerin faydalanmasını sağladılar.
12 Ağustos 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler, Haliç'e inen yol üzerindeki Unkapanı kemerlerinde polis ablukasıyla karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle yolu kapatarak hem araç hem de yaya trafiğini engelledi. Polis, işçilerin ablukayı aşma çabalarına plastik mermi ve biber gazı sıkarak yanıt verdi.
1 Mayıs 2024

Manisa'nın Salihli ilçesindeki üç çiftçi, tarlalarındaki yaklaşık 600 ton kavun ve karpuzu bekledikleri fiyatı alamadıkları için bedava dağıttı. Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar, sosyal medyada duyuru yaparak vatandaşları tarlalarına davet etti. Çiftçiler, ürünlerinin maliyetinin 1,5 milyon lira olduğunu ve tüccarların teklif ettiği düşük fiyatları kabul etmediklerini belirtti. Bu nedenle, ürünlerini bedava dağıtarak köylülerin ve vatandaşların faydalanmasını sağladılar.
12 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AKP Niğde il teşkilatı toplantısında konuştu. Toplantıda masalarda boykot edilen Coca-Cola ürünlerinin bulunması, Özhaseki'nin sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla ortaya çıktı. Bu durum, Türkiye'de birçok AKP'li belediye ve TBMM'nin İsrail'e desteği nedeniyle Coca-Cola ürünlerini boykot ettiği bir dönemde gerçekleşti ve sosyal medyada geniş çapta tepki topladı.
3 Mart 2024

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

Uğur Meleke, Okan Buruk'a olan saygısını dile getirmesine rağmen, son bir aydır takımının savunma açıklarını görmezden geldiğini eleştiriyor. Özellikle Berkan'a karşı oynayan sağ kanat oyuncularının performansının arttığına dikkat çekiyor. Meleke, bu durumun tesadüf olamayacağını ve Buruk'un bu sorunları çözmesi gerektiğini vurguluyor.
23 Şubat 2024

Oya Armutçu, kötü komşuluk durumları ve bu durumlardan kurtulmanın hukuki yollarını ele alıyor. Gürültü yapan, aidat ödemeyen ve hukuki uyarılara uymayan kötü komşularla ilgili okuyucuların sorularını İstanbul Barosu avukatı Mustafa Şeref Kısacık'a yönlendiriyor. Kısacık, kötü komşulardan kurtulmanın hukuki prosedürleri hakkında bilgi veriyor. Makalede, son çare olarak kötü komşunun mülkünün satın alınabileceği önerisi de yer alıyor.
26 Şubat 2024

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, Fransa merkezli bir fabrikanın işvereninin sendikayla toplu iş sözleşmesi yapmaması üzerine Fransa Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, 19 Nisan'da fabrikada başlattıkları grevi sürdürerek Taksim Meydanı'nda toplandı ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüdüler. Sendikanın genel başkanı Özkan Atar, işverenin işçilerin direncini kırmak istediğini ancak mücadelelerinin toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar devam edeceğini belirtti.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim