CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Bu açıklama, TİP'in Zan'ın adaylığını 'partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar' nedeniyle geri çektiğini duyurmasının ardından geldi. CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı depremdeki sorumluluklarına rağmen yeniden aday göstermesi eleştirilmiş, bu durum TİP'in Zan'ı aday göstermesine yol açmıştı.
18 Mart 2024

Hürriyet gazetesinde onlarca gazetecinin işten çıkarılmasının ardından, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yeterli üye sayısına ulaşarak toplu sözleşme görüşmeleri için yetki talebinde bulunmuştu. İşveren Demirören'in işten çıkarmalar ve hayali işe alımlar yapması sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sendikaya yetki vermemişti. Ancak TGS'nin açtığı dava sonucunda İstanbul 24'üncü İş Mahkemesi sendikanın yeterli çoğunluğa sahip olduğunu tespit etmiş ve bakanlığın itirazına rağmen istinaf mahkemesi bu kararı onaylamıştır.
14 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyım atama politikasının demokrasiye olan inancı kırdığını vurguladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. İmamoğlu, bu tür atamaların yerel demokrasiyi zedelediğini ve hukukun doğru uygulanması gerektiğini belirtti. Muhalefet partilerinden de karara tepkiler yükseldi.
3 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, futbol taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına karşı sert bir açıklama yaparak, güvenlikle ilgili hiç kimsenin bilek güreşine girmemesi gerektiğini belirtti. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının maçlarda hükümete yönelik protestoları gündeme gelmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Soylu, afet koordinasyon merkezinde yaptığı konuşmada, siyaset inşa etmeye çalışanların Türkiye'nin geleceğiyle ilgili karartma hakkına sahip olmadıklarını ifade etti.
27 Şubat 2023

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığını çekmek gibi bir gündemlerinin olmadığını belirtti. Savaş, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve deprem anmasında protesto edilmişti. Ayrıca, CHP'nin sanatçı Haluk Levent'e adaylık teklif ettiği iddiaları ortaya atılmış, ancak Yücel bu iddiaları yalanlamıştır. Lütfü Savaş, yaşanan protestoları eleştirerek güvenlik endişelerini dile getirmiştir.
12 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

İzmir'de oynanan Göztepe-Boluspor maçında taraftarlar 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından artan iktidara yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da benzer sloganlar kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer iktidar milletvekilleri, kulüpleri hedef gösterirken, bazı kulüpler ise stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak bu tür sloganları kınamıştı.
4 Mart 2023

Sivas Valiliği, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığı maden faciası sonrasında olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yasak, Sivas coğrafi sınırları içerisinde 20/02/2024 günü saat 23.59'a kadar yedi gün süreli olarak uygulanacak. Bu karar, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunun tepkisini engellemeyi amaçlıyor.
15 Şubat 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve yanıltıcı bilgi yayıldığını belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'nin Ankara temsilciliği görevinden 'ilkesel nedenlerle' istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri arasında genç meslektaşlarının uygun koşullarda çalıştırılmaması ve gazetecilikten gelmeyen medya patronlarının genel yayın yönetmenliği yapmaları yer aldı. Ayrıca, 212 Sayılı Basın Kanunu'na tabi çalışmanın önemine ve medya sektöründe sendikal girişimlerin engellenmesine dikkat çekti. Halk TV'den son dönemde peş peşe istifa haberleri gelmekte olduğu belirtildi.
9 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve bu tür iddiaların manipülasyon olduğunu belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

İhsan Çaralan, son dönemde gerçekleşen işçi eylemlerinin, emekçilerin taleplerini açıkça ifade edip birleştiğinde alanlara çıkmaktan çekinmediğini gösterdiğini belirtti. Erdoğan-Şimşek programı kapsamında asgari ücretliye ara zam yapılmayacağı, emeklilere düşük zam yapılacağı ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılacağı gibi uygulamaların işçi sınıfını zor durumda bırakacağını vurguladı. CHP'nin emek mücadelesine yakın durmasının önemli olduğunu ancak partinin emekçilerin sendikalarının yerine geçerek hareket etmesinin mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti. Çaralan, emekçilerin talepleri etrafında birleşerek kemer sıkma politikalarına karşı ortak mücadele etmesinin önemine dikkat çekti.
28 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkanı adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. Bu karar, CHP'nin depremdeki sorumluluğuna rağmen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi üzerine gelen eleştiriler ve halkın tepkisi sonrasında alındı. TİP, Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin gerekçesi olarak, Zan'ın kabul edilemez ilişkilere girdiğine dair iddialar ve bu durumun Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını belirtti. Zan, iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu savunarak hukuki süreç başlatacağını ifade etti.
17 Mart 2024

Manisa'nın Soma ilçesinde, işçilerin sendikal haklarına yapılan müdahalelere karşı Bağımsız Maden İş Sendikası üyeleri maden önünde eylem düzenledi. Eyleme katılan Sendika Başkanı Gökay Çakır ve sendika yöneticileri, jandarma tarafından gözaltına alındı. Sendika, sosyal medya üzerinden gözaltına alınan yöneticilerin kelepçeli fotoğraflarını paylaşarak, sendikal ayrımcılığa ve sarı sendika korumacılığına karşı olduklarını ifade etti.
30 Mayıs 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim