CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, '#SanaSöz yine baharlar gelecek...' notuyla bir seçim kampanyası videosu yayınladı. Videoda, umut ve bahar temaları üzerinden Türkiye'nin geleceğine dair olumlu mesajlar veriliyor ve siyasi nedenlerle görevden alınan akademisyenlerin geri döneceği, futbol tribünlerindeki protestolar ve iptal edilen konserler gibi konulara değiniliyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya mesajlarına Millet İttifakı liderleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.
27 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan yedi maddelik mutabakat metninde kendilerini rahatsız edecek bir durum olmadığını belirtti. Akşener, bu metnin Millet İttifakı'nın daha önce ortaya koyduğu mutabakat metinleriyle çelişmediğini ve Kılıçdaroğlu'nun bu tür bir anlaşma yapma yetkisine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın Özdağ'a verileceği iddiaları hakkında konuşarak, bakanlıkların dağılımının henüz ittifak bileşenleri arasında konuşulmadığını ve seçim sonrası CHP ve İYİ Parti'nin alınan oy ve milletvekili sayısına göre görevlendirmeler yapacağını söyledi.
24 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023

İYİ Parti kurmayları, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatması durumunda Millet İttifakı'ndan ayrılarak 'yalnız kurt' olarak seçim sürecine devam etmeyi ve milliyetçi bir ittifak kurmayı değerlendiriyor. İYİ Parti'nin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu yerine Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetme riskine karşılık Türkiye'yi kazanmanın daha önemli olduğunu düşündüğü belirtiliyor.
2 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin katılımıyla gerçekleşen 'altılı masa' toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğini açıklayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ortak aday belirleme konusunda anket yapılmasını savunuyor. Toplantıda ayrıca geçiş sürecinin yol haritası ve yönetim mekanizmaları gibi konular da ele alınacak. Ancak toplantıdan bir adayın resmi olarak açıklanması beklenmiyor.
26 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi liderlerinin oluşturduğu millet ittifakı, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere son toplantısını Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleştiriyor. Toplantıda ayrıca ortak milletvekili listeleri ve geçiş sürecinin yol haritası ele alınıyor. En güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkarken, İYİ Parti'nin adaylık konusunda itirazları olduğu biliniyor. Toplantı sonucunda adayın belirlenmesi beklenirken, resmi açıklamanın Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini açıklamasının ardından yapılması planlanıyor.
2 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak, 1974'te MSP-CHP koalisyonunu örnek gösterdi ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti. Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün millet için birliktelik kurduğunu ve hayırlı hizmetler yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, Türkiye için birlikte güzel işler yapacaklarına dair inancını dile getirdi.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkeyi terör ve mültecilerden kurtaracaklarını belirterek vatandaşları sandığa çağırdı. Bu çağrı, Ata İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklaması sonrasında geldi. İlk turda Oğan'a oy veren seçmenlerin ikinci turdaki tercihleri belirsizliğini korurken, Ata İttifakı'nın bir bileşeni olan Adalet Partisi Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Diğer bileşen Zafer Partisi ise kararını henüz açıklamadı.
22 Mayıs 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek, seçmenlerin kendisine oy vereceğini ifade etti. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde gösterilmesine rağmen, İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böleceği ve ikinci turda Erdoğan'ın kazanabileceği endişesi dile getiriliyor. İnce, İYİ Parti dışındaki ittifak partilerini eleştirerek, oylarının yarısını Cumhur İttifakı'ndan alacağını iddia etti ve ilk turda yüzde 30 oy alacağını savundu.
27 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'ye sosyal medya üzerinden bir davet yolladı. Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısını paylaşarak, eski kırgınlıkları bir kenara bırakma ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu. İki siyasetçi daha önce görüşmüş ancak İnce'nin adaylıktan çekilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamamıştı.
11 Mayıs 2023

HDP/Yeşil Sol Parti, TİP, EMEP, TÖP, EHP ve SMF'nin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. İttifak, seçmenlere milletvekili seçimlerinde kendilerine, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiği ve faşizme karşı zaferin sadece cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmakla olmayacağı, TBMM'de çoğunluğu sağlamanın da önemli olduğu vurgulandı.
28 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da düzenlediği mitingde binlerce kişi tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, mitingde barış ve kardeşlik mesajları verdi ve kayyum uygulamalarını sonlandırma sözü verdi. HDP'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleme kararı aldığı belirtildi. 2019 yerel seçimlerinde Van'da HDP yüzde 53 oy alırken CHP yüzde 1,90 oy almıştı.
2 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi alması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya ve müzakereye açık olduğunu ifade etti. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP'den ayrılarak kendi partisini kuran İnce, muhalefetin oylarını bölebileceği ve bu durumun Erdoğan'ın ikinci turda kazanmasına yol açabileceği endişeleri arasında adaylıktan çekilmesi için baskı altında. İnce, siyasi bir figür olarak Kılıçdaroğlu'na saygı duyduğunu ancak siyasetin farklı bir alan olduğunu belirtti.
28 Mart 2023

Millet İttifakı'nı oluşturan altı partinin genel başkanları, CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek 14 Mayıs seçim sonuçlarını ve 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için yürütülecek kampanya çalışmalarını görüşecekler. Toplantı, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek ve İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi liderleri katılacak.
17 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etti ve geçiş süreci için bir mutabakat metni yayınladı. Metne göre, yeni dönemde her partiye en az bir bakanlık verilecek ve İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabilecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifaktan ayrılması sonrası yaşanan kriz, bu formülle aşıldı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası da detaylandırıldı.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim