Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Fatih Ortaokulu'nun 5-B sınıfında ders esnasında tavanın bir bölümü çöktü. Çöken alçı parçalarının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucunda yedi öğrenci hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından 112 Acil Sağlık ekipleri yaralı öğrencileri hastanelere kaldırdı. Okul yönetimi, öğrencilerin ailelerini durum hakkında bilgilendirdi ve yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
18 Aralık 2023

Ankara'nın Kentkoop Mahallesi'nde bulunan Barış Sinan Sitesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu bir daire ile yanındaki dairenin duvarları yıkıldı ve park halindeki bazı araçlar zarar gördü. Patlamada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.
12 Nisan 2023

Fas'ta devam eden 'Gladyatör 2' filminin çekimleri sırasında bir patlama meydana geldi. Özel efektlerin kullanıldığı bir sahnede gerçekleşen patlamada altı oyuncu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı ve tedavi altına alındıkları bildirildi. Patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürerken, bir gaz borusunun patlamış olabileceği üzerinde duruluyor.
10 Haziran 2023

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki bir okulun spor salonunun çatısı çöktü ve 11 kişi hayatını kaybetti. Çökme esnasında salonda 19 kişi bulunuyordu. İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi. Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor.
24 Temmuz 2023

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, oğluyla birlikte bisiklete binerken kaza geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kafasını yere çarpan ve kısa süre bilincini kaybeden De Croo'nun Gent Hastanesindeki testler sonucunda durumunun iyi olduğu belirlendi. Hafif yaralanan başbakan, birkaç saat sonra taburcu edildi ve pazar gününü dinlenerek geçireceği, kazanın gelecek haftaki programını etkilemeyeceği açıklandı.
4 Haziran 2023

Sakarya'da 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin şantiye alanında işçilerin kaldığı prefabrik yapının metal tavanı çöktü. Olayda 15 işçi yaralandı ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, sadece bir işçinin ayağında kırık tespit edildiği bildirildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olayla ilgili idari ve adli soruşturmaların yapılacağını belirtti.
14 Ağustos 2024

Artvin'in Hopa ilçesinde, Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi projesine karşı çıkan köylüler ile şirket çalışanları arasında arbede çıktı. Şirket çalışanlarının silahlı saldırısı sonucu köylü Raşit Kibar hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Olayın ardından Hopa halkı protesto gösterileri düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı.
3 Eylül 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Kazada, 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, sekiz kabinde 43 kişi kurtarılmayı bekliyor. Kurtarma çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 543 arama kurtarma personeli, yedi helikopter, bir askeri kargo uçağı, 108 araç ve altı ambulans katılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma helikopterleri de kurtarma çalışmalarında aktif rol alıyor.
13 Nisan 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

Bitlis-Van kara yolunun Kuskunkıran Tüneli yakınlarında yolcu otobüsüyle tır çarpıştı. Kazada otobüs şöförü ve bir yolcu hayatını kaybetti, dördü ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Olay yerine jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı.
9 Haziran 2024

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde, muhtarlık seçimi sırasında iki grup arasında çıkan tartışma şiddetlenerek taş, sopa ve silahlı kavgaya dönüştü. Olay sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, kavgaya müdahale etmek için bölgeye sevk edilen ambulanslardan ikisi hasar gördü.
31 Mart 2024

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim